Ostatnio się zrobiła moda na chleb bananowy także nie może go tu zabraknąć
Składniki:
banan - 250 gram (około 3 średnich)
jajko - 1 szt.
mąka orkiszowa typ 2000 - 150 gram
olej kokosowy - 30 gram
soda oczyszczona - 0.5 łyżeczki
cynamon - 0.5 łyżeczki
aromat waniliowy - 0.5 łyżeczki
szczypta soli
słodzidło - słodzik, stewia albo miód
1. Banany blendujemy z jajkiem na gładką masę.
2. Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku.
3. Wlewamy do masy bananowej razem z resztą składników.
4. Wszystko mieszamy dokładnie aż uzyskamy jednolitą masę.
5. Przekładamy ciasto do silikonowej foremki, sypiemy cynamonem i wstawiamy do piekarnika.
6. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do suchego patyczka.
7. Smacznego!