Nie no ta kawa to akurat nie jest dla mnie, już to kiedyś pisałem - czułem się taki ciężki, że o jakimkolwiek treningu nie było mowy, była mowa natomiast o toalecie ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Jakie proporcje makroskładników?
Posted 26 November 2015 - 12:39 PM
Posted 26 November 2015 - 12:50 PM
smalcownia.pl
Posted 26 November 2015 - 14:57 PM
Dobra zrobiłem właśnie parzoną kawę z kopiatą łyżką masła na start, dolałem trochę śmietanki 18%. Zedytuje post po treningu ![]()
Posted 26 November 2015 - 15:08 PM
Tylko to jakos zmiksuj, albo spieniaczem albo lyzeczka, zeby wygladalo jakos tak

Edited by Salute!, 26 November 2015 - 15:09 PM.
smalcownia.pl
Posted 26 November 2015 - 18:29 PM
Zalezy jaki kubek, ale do takiego typowego 0,33 to roznie, od lyzeczki do cwierc kostki. Do wiekszego to wiecejZalezy czy dodaje jeszcze kokosowy, przyprawy etc.
To bardzo indywidualna kwestia, smaku, pobudzenia, nie ma scislych regul, bo wiesz, bilanse i zasady sa do....
Mistrzowie sami tworza zasady
No spoko, ja dodaje na 200ml (lecz płynu jest mniej, moze do 170ml) szklanki okolo 20-30g maselka i cynamon sypki z chin.
Tylko do zielonej herbaty
Jakie przyprawy dodajesz prócz kardamonu? Pieprz cayenne, kurkume, imbir, anyż, cos innego?
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 26 November 2015 - 21:21 PM
Wszystko jest na fb Kawele z masele
Przyprawa do kawy z DaryNatury moze byc albo mozna samemu w roznych proporcjach zmieszac kardamon, cynamon, gozdziki i imbir. Zalezy ktorego bedzie wiecej tym bedzie inny smak i inny efekt. W kazdym razie kiedy sie zaczyna zima to rano taka kawele z masele i przyprawele rozgrzewa i daje niezlego kopa. Przed porannym treningiem robi mi czesto za rozgrzewke, bo po takiej kawie czlowiek sie poci z goraca ![]()
http://ekolubek.pl/p...ary-natury.html

smalcownia.pl
Posted 26 November 2015 - 21:38 PM
Miałem napisać jak tam. No chyba trafiłem z ilością masła bo za pierwszym razem dałem pewnie za dużo. Problemów żołądkowych brak. Faktycznie robi się strasznie gorąco, dobry kop energii na conajmniej 3h a dałem tylko czubatą łyżeczkę masła.
Posted 26 November 2015 - 22:04 PM
No widzisz, warto próbować
Może to powinno być w temacie o kawie, ale naprawde parzenie kawy i jej przyrzadzanie to temat rzeka. I w zaleznosci od tego jak sie parzy i co sie dodaje (dlugosc, temperatura wody, grubosc zmielonego ziarna, rodzaj kawy, ilosc masla, przypraw, smietanki, oleju kokosowego etc) mozna osiagac rozne efekty. To juz oczywiscie kwestia eksperymentow i osobistych preferencji ale warto. Ja po takie rakietowej kawie z rana czesto sniadanie jem w poznych godzinach popoludniowych, po prostu nie chce sie jesc, to tez jeden z plusow.
smalcownia.pl
Posted 26 November 2015 - 22:07 PM
A ile Ty dajesz masła ?
Posted 26 November 2015 - 22:46 PM
Pisalem wyzej do Hannibala. Roznie, jak ide grac w pilke 2 godziny to ponad cwierc kostki+lyzka kokosowego i troche smietanki 30%. Czasami tylko kopiasta lyzeczke ja pije w malym kubku. Roznie bywa.
smalcownia.pl
Posted 27 November 2015 - 11:43 AM
Miałem napisać jak tam. No chyba trafiłem z ilością masła bo za pierwszym razem dałem pewnie za dużo. Problemów żołądkowych brak. Faktycznie robi się strasznie gorąco, dobry kop energii na conajmniej 3h a dałem tylko czubatą łyżeczkę masła.
Ja dzis pierwszy raz kawe wypiłem, dalem 100% arabica w okrągłych torebkach, wziąłem dwie, rozerwalem i wsypalem do szejka, do tego zielona herbata, duzy kawal masła i 2 łyżki oleju kokosowego i cynamon chinski. I pojechałem rowerem biegac. I wzdęcia nie przyjemne byly. Nie od masła, raczej od oleju kokosowego.
Ale juz wczesniej jadlem lyzkami ten olej, maslo tez nie bylo mi obce. Dziwne troche.
Bede musial kupic kawe w ziarnach dobrej jakosci i młynek. I raz dziennie taki napój bedzie okey
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 27 November 2015 - 11:45 AM
Pisalem wyzej do Hannibala. Roznie, jak ide grac w pilke 2 godziny to ponad cwierc kostki+lyzka kokosowego i troche smietanki 30%. Czasami tylko kopiasta lyzeczke ja pije w malym kubku. Roznie bywa.
Czym mieszasz? Pozwalasz az tobie sie maslo rozpuści, potem mieszasz łyżeczka, czy jakiegos szejka i potrzasasz nim energicznie, czy blendujesz?
Posted 27 November 2015 - 12:00 PM
Lyzeczka albo spieniaczem, sa w Tesco czy innych hipermarketach po 3,99, takie jak na fotkach wyzej.
smalcownia.pl
Posted 29 November 2015 - 10:49 AM
A sa nimi kefi z przepiórki, bardzo kwaskowaty, oraz mleko krowie
Kiedy takie cos piłem, to nie wiem. Wszystkim polecam kupienie tych produktow.
Jeszcze mleka z kozy trzeba będzie sprobowac.
Ale ten kefir bije na glowe wszystko. Ciekawostka, taki kefir tłusty jest cenny w sporcie.
Posted 29 November 2015 - 18:57 PM
Posted 29 November 2015 - 20:11 PM
Kefir z przepiórki??
Okey.
Napisze jak jest na butelce napisane
'Lait caille cru / Raïb' to po fr
'Rauwe gestremde melk' to po nl
Moze zle przetłumaczyłem. Sam nie wiem. Tez sie zdziwiłem.
Posted 29 November 2015 - 23:31 PM
A, to może kwaśne mleko? Taki jakby kefir z grudkami? Długo mieszkasz w Brukseli? Tak z ciekawości ![]()
Posted 30 November 2015 - 11:26 AM
A, to może kwaśne mleko? Taki jakby kefir z grudkami? Długo mieszkasz w Brukseli? Tak z ciekawości
No byc moze kwaśne mleko, tak z grudkami. Sprzedawca zapewnial ze to kefir.
Posted 30 November 2015 - 20:52 PM
Okey.
Napisze jak jest na butelce napisane
'Lait caille cru / Raïb' to po fr
'Rauwe gestremde melk' to po nl
Kwaśne mleko, surowe.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report