Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Jakie proporcje makroskładników?

• Please log in to reply
98 replies to this topic

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Nie no ta kawa to akurat nie jest dla mnie, już to kiedyś pisałem - czułem się taki ciężki, że o jakimkolwiek treningu nie było mowy, była mowa natomiast o toalecie :P

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Tu jest dobry opis jak sie do tego dochodzi

http://przekraczajgr...owsza-z-maslem/

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Dobra zrobiłem właśnie parzoną kawę z kopiatą łyżką masła na start, dolałem trochę śmietanki 18%. Zedytuje post po treningu :P

• 1

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Tylko to jakos zmiksuj, albo spieniaczem albo lyzeczka, zeby wygladalo jakos tak

coffee-frother.jpg

coffee-bullet-with-words.jpg

Edited by Salute!, 26 November 2015 - 15:09 PM.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Zalezy jaki kubek, ale do takiego typowego 0,33 to roznie, od lyzeczki do cwierc kostki. Do wiekszego to wiecej :D Zalezy czy dodaje jeszcze kokosowy, przyprawy etc.
To bardzo indywidualna kwestia, smaku, pobudzenia, nie ma scislych regul, bo wiesz, bilanse i zasady sa do.... ;)
Mistrzowie sami tworza zasady ;)

No spoko, ja dodaje na 200ml (lecz płynu jest mniej, moze do 170ml) szklanki okolo 20-30g maselka i cynamon sypki z chin.
Tylko do zielonej herbaty ;)

Jakie przyprawy dodajesz prócz kardamonu? Pieprz cayenne, kurkume, imbir, anyż, cos innego?

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Wszystko jest na fb Kawele z masele :) Przyprawa do kawy z DaryNatury moze byc albo mozna samemu w roznych proporcjach zmieszac kardamon, cynamon, gozdziki i imbir. Zalezy ktorego bedzie wiecej tym bedzie inny smak i inny efekt. W kazdym razie kiedy sie zaczyna zima to rano taka kawele z masele i przyprawele rozgrzewa i daje niezlego kopa. Przed porannym treningiem robi mi czesto za rozgrzewke, bo po takiej kawie czlowiek sie poci z goraca :D

http://ekolubek.pl/p...ary-natury.html

podlaska-przyprawa-do-kawy-50g-dary-natu

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Miałem napisać jak tam. No chyba trafiłem z ilością masła bo za pierwszym razem dałem pewnie za dużo. Problemów żołądkowych brak. Faktycznie robi się strasznie gorąco, dobry kop energii na conajmniej 3h a dałem tylko czubatą łyżeczkę masła.

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

No widzisz, warto próbować ;) Może to powinno być w temacie o kawie, ale naprawde parzenie kawy i jej przyrzadzanie to temat rzeka. I w zaleznosci od tego jak sie parzy i co sie dodaje (dlugosc, temperatura wody, grubosc zmielonego ziarna, rodzaj kawy, ilosc masla, przypraw, smietanki, oleju kokosowego etc) mozna osiagac rozne efekty. To juz oczywiscie kwestia eksperymentow i osobistych preferencji ale warto. Ja po takie rakietowej kawie z rana czesto sniadanie jem w poznych godzinach popoludniowych, po prostu nie chce sie jesc, to tez jeden z plusow.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

A ile Ty dajesz masła ?

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Pisalem wyzej do Hannibala. Roznie, jak ide grac w pilke 2 godziny to ponad cwierc kostki+lyzka kokosowego i troche smietanki 30%. Czasami tylko kopiasta lyzeczke ja pije w malym kubku. Roznie bywa.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Miałem napisać jak tam. No chyba trafiłem z ilością masła bo za pierwszym razem dałem pewnie za dużo. Problemów żołądkowych brak. Faktycznie robi się strasznie gorąco, dobry kop energii na conajmniej 3h a dałem tylko czubatą łyżeczkę masła.

Ja dzis pierwszy raz kawe wypiłem, dalem 100% arabica w okrągłych torebkach, wziąłem dwie, rozerwalem i wsypalem do szejka, do tego zielona herbata, duzy kawal masła i 2 łyżki oleju kokosowego i cynamon chinski. I pojechałem rowerem biegac. I wzdęcia nie przyjemne byly. Nie od masła, raczej od oleju kokosowego.
Ale juz wczesniej jadlem lyzkami ten olej, maslo tez nie bylo mi obce. Dziwne troche.

Bede musial kupic kawe w ziarnach dobrej jakosci i młynek. I raz dziennie taki napój bedzie okey :)

• 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Pisalem wyzej do Hannibala. Roznie, jak ide grac w pilke 2 godziny to ponad cwierc kostki+lyzka kokosowego i troche smietanki 30%. Czasami tylko kopiasta lyzeczke ja pije w malym kubku. Roznie bywa.

Czym mieszasz? Pozwalasz az tobie sie maslo rozpuści, potem mieszasz łyżeczka, czy jakiegos szejka i potrzasasz nim energicznie, czy blendujesz?

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Lyzeczka albo spieniaczem, sa w Tesco czy innych hipermarketach po 3,99, takie jak na fotkach wyzej.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Kupiłem dzis rano dwa super produkty na rynku. Jakie smaczne, az mozg sie ucieszył. ;)

A sa nimi kefi z przepiórki, bardzo kwaskowaty, oraz mleko krowie ;)

Kiedy takie cos piłem, to nie wiem. Wszystkim polecam kupienie tych produktow.

Jeszcze mleka z kozy trzeba będzie sprobowac.

Ale ten kefir bije na glowe wszystko. Ciekawostka, taki kefir tłusty jest cenny w sporcie.

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny
Kefir z przepiórki?? :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Kefir z przepiórki?? :)

Okey.
Napisze jak jest na butelce napisane ;)
'Lait caille cru / Raïb' to po fr
'Rauwe gestremde melk' to po nl

Moze zle przetłumaczyłem. Sam nie wiem. Tez sie zdziwiłem.

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny

A, to może kwaśne mleko? Taki jakby kefir z grudkami? Długo mieszkasz w Brukseli? Tak z ciekawości ;)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
A, to może kwaśne mleko? Taki jakby kefir z grudkami? Długo mieszkasz w Brukseli? Tak z ciekawości ;)

No byc moze kwaśne mleko, tak z grudkami. Sprzedawca zapewnial ze to kefir. ;) albo mialo brzmieć w innym znaczeniu.

• 0

zeralda

zeralda

Member

• Użytkownik
  • 18 posts
  • LokalizacjaKraków

Okey.
Napisze jak jest na butelce napisane ;)
'Lait caille cru / Raïb' to po fr
'Rauwe gestremde melk' to po nl

Kwaśne mleko, surowe. 

• 1