Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Co powinno sie jeść przed, po treningu i na koniec dnia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Knajfa podałem w kontekście tego artykułu, wiedziałem że zaraz rozpocznie się gównoburza na jego temat :D Bądź co bądz na jego kanale yt można sprawdzić, wyniki siłowe ma imponujące. Nie obchodzi mnie szczerze jakim jest człowiekiem.

Odnośnie śmietanki to chyba bym się zżygał jakbym miał taką po prostu wypić, tożto do ubijania do ciast i deserów jest xD Spróbuję i zdam relacje ; p

I pytanie dodatkowe, co z karagenem ?

Daj line do jego yt.

Mam kolege, ktory po prostu cwiczy ruchy czyli dzwiga zelazo, byly ciezarowiec, jedzie od paru lat na hflc, z tego co pamietam jego pb w martwym jest 320, Kiedys oczywiscie szamal duzo bialka i wegli, dzisiaj sie z tego smieje, ze przy wadze ok 100 kg je bialka bardzo niewiele, duzo mniej niz 100g a wegli minimum. Zero supli i tym podobnych. I mowi, ze masa nie spadla, osiagi nie spadly, kiedys tez mial sprany leb ale sprobowal i teraz jest ultrazadowolony. Kolesie na silce wciagaja szejki a ten smietanke sobie wciaga :D Je 3 razy dziennie, moglby 2 ale mowi, ze lubi sama czynnosc :D Generalnie byk jest z niego.

Co do smietanki to zimna smietanka jest pyszna, tylko trzeba "znalezc" swoja, bo smakuja roznie, ja najbardziej lubie te ze zdjecia . Do tego 5-6 zoltek wydlubanych z jajka na twardo i to jest super sniadanie. Zajmuje to miejsca niewiele wiec jakies durne wymowski, ze trzeba miec czas i takie tam. Ugotowanie jajek to 10 minut.

Użytkownik Salute! edytował ten post 12 listopada 2015 - 00:02

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

https://www.youtube....kurwiacz/videos

I ponawiam z tym karagenem bo często czytałem, że to zło wcielone :P

• 0

Dante

Dante

Advanced Member

• Użytkownik
  • 114 postów

Salute opisz dokładnie ten przepis na śniadanie bo brzmi pysznie :D Jaka śmietanka, dokładnie jak to robisz, wszystko!

Pozdrawiam i popieram diete opartą na tłuszczach - ale to też jest sprawa indywidualna np. ja w przypadku diety na tłuszczach słabo spalam swoje tłuszcze więc jeżeli chce się zredukować to ta dieta mi się nie sprawdza zbytnio.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Dał linka do konkretnej śmietanki strone temu.

• 0

SW96

SW96

Sportowa rutyna, która cieszy ponad wszystko!

• Bywalec
  • 643 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Ja od dawna już nie myślę kulturystycznie, cele treningowe też mam zupełnie inne. Mimo to osobiście jem zarówno węgle, białka, jak i tłuszcze, posiłki wcinam wtedy kiedy jestem głodny, a to że zawsze wypada tak, że jem co 2,5-3,5 godziny nie jest spowodowane podejściem kulturystycznym i przeczytaniem jakiegoś durnego artykułu na sfd, czy w gazecie. Po prostu lubię ryż, owsianke, kasze, wafle ryżowe, itd. nie wyobrażam sobie jeść mięsa/tłuszczu bez dodatku węgli na talerzu i nic tego nie zmieni, nie stosuje żadnej diety IF, tłuszczowej i nigdy tego nie zrobię, jakbym nie wyglądał to zawsze będę opierał swój sposób żywienia na jedzeniu wszystkich makro i rozłożeniu tego na kilka posiłków dziennie, ale oczywiście wszystko składa się z odpowiednich produktów. Najprostszy, racjonalny dla mnie sposób i przy nim zostanę, jak na kogoś innego działa inny sposób odżywiania lepiej, to niech go stosuje i ja nie mam nic do tego :)

• 1

Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd

Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.

Ważny jest sposób w jaki budujesz swoje ciało i co potrafisz z nim zrobić.

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

https://www.youtube....kurwiacz/videos

I ponawiam z tym karagenem bo często czytałem, że to zło wcielone :P

To zwykly hoax typu brak enzymu laktaza albo gluten. Jest znany od setek lat ale pewnie gdziestam komus sie zbadalo i tak powtarzaja. Mi to pasi, bo obniza cene :)

http://pl.swewe.net/...aryd_Karagenina

@Dante, po prostu wydlubuje zolte kulki z jaj, i zjadam popijajac smietanka, szybko, tanio i full aminogram plus masa tluszczu :) Mozna zolte kulki z maslem jesc, bardzo fajnie sie rozplywaja w ustach np lyzeczka masla i jedno zoltko. Mozna wziac plaster zoltego sera, na srodek kawalek masla, polozyc zoltko i zawinac to z ogorkiem, papryka albo kawalkiem kiszonego ogorka plus jakis ketchup do smaku. Objetosciowo to prawie nic, kalorycznie nawet do 1000, wartosc biologiczna najwyzsza i co wazne jest to pokarm prawie bezresztkowy czyli 100% bez odpadu. Zrobienie tego to wylacznie czas na gotowanie jaj, banal.

Użytkownik Salute! edytował ten post 12 listopada 2015 - 00:12

• 0

Rucik

Rucik

Advanced Member

• Użytkownik
  • 103 postów

To zwykly hoax typu brak enzymu laktaza albo gluten. Jest znany od setek lat ale pewnie gdziestam komus sie zbadalo i tak powtarzaja. Mi to pasi, bo obniza cene :)
http://pl.swewe.net/...aryd_Karagenina

@Dante, po prostu wydlubuje zolte kulki z jaj, i zjadam popijajac smietanka, szybko, tanio i full aminogram plus masa tluszczu :) Mozna zolte kulki z maslem jesc, bardzo fajnie sie rozplywaja w ustach np lyzeczka masla i jedno zoltko. Mozna wziac plaster zoltego sera, na srodek kawalek masla, polozyc zoltko i zawinac to z ogorkiem, papryka albo kawalkiem kiszonego ogorka plus jakis ketchup do smaku. Objetosciowo to prawie nic, kalorycznie nawet do 1000, wartosc biologiczna najwyzsza i co wazne jest to pokarm prawie bezresztkowy czyli 100% bez odpadu. Zrobienie tego to wylacznie czas na gotowanie jaj, banal.

Tak z ciekawości. Jak używasz ketchupu czy tam czegoś podobnego użytku to przywiązujesz dużą wagę jaki? Np. ile ma cukru, jakichś dodatków.
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Tak, przywiazuje, najczesciej wybieram Wloclawek, jak sie uda to Krzepki Radek.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

SALUTE POKAŻ NAM JAK ŻYĆ

....tfu JEŚĆ ! :P

Tak serio już widzę następny temat z makroskładnikami/kaloriami, widzę kolejne kłótniei gównoburze.

Prosiłbym Cię o zebranie wszystkich swoich mądrości w jeden temat wraz z odnośnikami do książek itp. Będziemy odsyłać bo co parę dni pojawia się nowy temat o jedzeniu, o zapotrzebowaniu kalorycznym/na makra...

Nie, że rozkaz, po prostu jakbyś miał czas takie coś napisać to myślę, że i koniec końców Tobie by to oszczędziło czasu bo już nie mogę patrzeć na tą walke z wiatrakami : D

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 postów

Knajfa podałem w kontekście tego artykułu, wiedziałem że zaraz rozpocznie się gównoburza na jego temat :D Bądź co bądz na jego kanale yt można sprawdzić, wyniki siłowe ma imponujące. Nie obchodzi mnie szczerze jakim jest człowiekiem.

Jak czytałem ten jego artykuł to wyobrażałem sobie go jak gigantycznego człowieka, taki chodzący niedźwiedź. A tu prosze, taki w sumie średniej postury człowieczek. Nie żebym coś miał do niego, ale jakoś tak zdziwiłem się :D

/no >90 ma z tego co czytalem, wiec na martwy bierze ponad 3xmasa

• 0

deLuxe

deLuxe

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 postów

Popieram czilauta, prosimy o temat dotyczący jedzenia, jakieś wskazówki i tym podobne. Przyznam, że na forum wchodzę głównie po wiedzę wynoszoną z twoich postów :D.

• 0

Struc

Struc

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 348 postów
  • LokalizacjaKraków

moje 2 grosze

bezpośrednio po jedzeniu nie trenuję, planuję tak trening aby do 1 godziny po sesji wpadł mi normalny duży posiłek - zazwyczaj późna kolacja

przed samym treningiem np. domowy izotonik, owoc, sok 100% - coś co doda ci energii, ale nie zapcha żołądka

bezpośrednio po treningu glukozę/fruktozę, np. sok 100%, jogurt owocowy, by uzupełnić glikogen (jak trening był długi i wyczerpujący to nie żałować sobie), a do 1 godziny po treningu porządny zbilansowany posiłek - na talerzu powinno być kolorowo

• 0

...

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Cos co doda energi, sok z 100%?
Kiedys kolega kupil sok z pomaranczy wyciskanych, mala buteleczka. Wypiliśmy w trzech, i to bylo przed zawodami na 10km. Pod koniec biegu zle sie poczułem, a za meta z wymiotowalem zooltym płynem. I od tamtego czasu nie pijam soczkow aby dodac sobie energi.

Jogurcikow owocowych tez nie polecam, jest sporo cukru w tym, jesli ktos czyta sklad danego jogurcika. Chodzi mi o cukier bialy dosypywany w fabrykach.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Struc

Struc

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 348 postów
  • LokalizacjaKraków

wszystko zależy co komu wchodzi... jeden zje owsiankę z mlekiem a drugi jogurt a trzeci owoce

ja z owoców korzystam, z soków też choć mniej i jest dobrze

po treningu glikoza czyli cukier, to podstawa by odzyskać siły... a żeby odżywić organizm to jak już mówiłem, porządny posiłek

przed samym treningiem, nie korzystam się z węgli złożonych tylko prostych

ortodoksem żywieniowym nie jestem, staram się jeść racjonalnie :)

• 1

...

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów
W koncu ktos rozumie :v

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

Lestero

Lestero

JEDZ dobrze, TRENUJ ciężko, ŚPIJ dużo!

• Użytkownik
  • 37 postów
  • LokalizacjaWrocław/Okolice

Ja bym chciał zaznaczyć że dla mnie nazywanie kulturystyką sportem, jest błędem. W Kulturystyce głównym celem jest zbudowanie "najlepszej" sylwetki, tak? Jest pełno wyrzeczeń, ścisłe diety itd. ale nie przypomina wam to czegoś? Czemu modelek na wybiegu nie nazywamy sportem? Czy ich cel nie jest taki sam, czy nie przechodzą podobnej drogi? Jeśli taki Kulturysta bierze udział w zawodach np. strongman to wtedy można go nazwać sportowcem. Ale za samo budowanie sylwetki i prezentowanie jej? To jest modeling, nie sport. Pozdrawiam :)

• 1

tumblr_mnvxojg2Wp1s9z343o1_500.gif

SW96

SW96

Sportowa rutyna, która cieszy ponad wszystko!

• Bywalec
  • 643 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Sportem jest trening na siłowni i ogólna aktywność fizyczna kulturystów w formie treningu siłowego, cardio, dzięki któremu mogą później wystąpić na scenie. Więc jakby nie patrzeć jest to sport, bo bez tej aktywności fizycznej nie rozwinęli by sylwetki i nie byłoby kulturystyki.

• 0

Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd

Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.

Ważny jest sposób w jaki budujesz swoje ciało i co potrafisz z nim zrobić.

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Czemu modelek na wybiegu nie nazywamy sportem?

Może dlatego, że te 'modelki' nie mają treningów i innych aktywności fizycznych, które nazywane są 'sportem'?

• 0

Lestero

Lestero

JEDZ dobrze, TRENUJ ciężko, ŚPIJ dużo!

• Użytkownik
  • 37 postów
  • LokalizacjaWrocław/Okolice
Może dlatego, że te 'modelki' nie mają treningów i innych aktywności fizycznych, które nazywane są 'sportem'?

Nie no pewnie, urodziły się z taką figurą. Pierwsze z brzegu:

http://fitness.sport..._szczegoly.html

• 1

tumblr_mnvxojg2Wp1s9z343o1_500.gif

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Akurat pomyślałem o tych wszystkich wychudzonych 'płaskich' ( bez obrazy ) :D Co nie zmienia faktu, że kulturystyka to nie sport.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych