O tak, to chyba to
Obiło mi sie o uszy 'francuskie', ale to chyba zwykłe dipy na poręczach
Tak czy siak, dawno ich nie robiłem i czuję tzw pompę.
/czill; w sumie z tego co szukam to skrajnie różnie mówią na te pompki XD
Nasze strony:
O tak, to chyba to
Obiło mi sie o uszy 'francuskie', ale to chyba zwykłe dipy na poręczach
Tak czy siak, dawno ich nie robiłem i czuję tzw pompę.
/czill; w sumie z tego co szukam to skrajnie różnie mówią na te pompki XD
szwedy to dipy a feancuskie to te tyłem
W takim razie robiłem - pompki w podporze tyłem i tak też je będę nazywał. Nie jestem pewien czy prostowanie rąk do przeprostu nie będzie działało negatywnie na stawy łokciowe.
Ja tam nazywam je dipami, tyle że zeskalowanymi. Fakt faktem że mają pełno nazw ![]()
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
05.02.2016
Rozciąganie dynamiczne
WARM UP / LEGS
Sety:
Scapular shrug 15, 15, 15
Straddle hollow 30s, 30s, 30s
Przysiady 30, 30, 30
PLANCHE
Tuck -> straddle 3 serie
Straddle z gumą 3 serie
HSPU 10x5
SS:
Chin ups 12, 9, 7, 6, 6,
Pompki w podporze tyłem 15, 15, 15, 12, 15
CORE
Mostki 2x7
Hollow body rocks 2x20
Spięcia hollow 2x10
06.02.2016
Rozciąganie dynamiczne
CORE
Hollow body 30s, 25s, 20s, 15s, 10s, 5s
PLANCHE
Tuck planche 10 serii
CORE
Planche lean 3x30s
Arch body 3x30s
08.02.2016 - odpuściłem trening ze względu na pracę i brak czasu
09.02.2016
Pistolety 5x5
CORE
Hollow body 3x30s
Arch body 3x30s
PLANCHE
Tuck planche 5 serii
HSPU 5x7
PULL
Wide pull ups 3x10
SS:
Chin ups 7, 6, 5
Pompki w podporze tyłem 3x15
CORE
Spięcia hollow 3x20
Może jakiś filmik z planche ? Chciałbym zobaczyć jakieś ćwiczenie z gumą , i Twoje Tuck do Adv. bo jestem na podobnym poziomie , pozdrawiam ! ![]()
Z poprzedniego tygodnia, tuck planche i nieudane straddle z gumą - nieudane, bo biodra za wysoko. Moze w czwartek albo jutro cos nowego nagram ![]()
Próba straddle na siłowni. Z ciężarami robiłem jedynie pistolety - KB 10 kg.
Nieźle
Jutro spróbuję tego Tuck do Straddle
Ile czasu średnio zajmują Ci treningi ?
Średnio 2h pełny trening i około godziny trening sylwetek + statyki i rozciąganie.
Najpierw wykonujesz statyki przed treningiem siłowym czy po ?
Sylwetki ( głównie hollow body + scapular shrug ) na początku, później dwa ćwiczenia statyczne pod planche i dwa dynamiczne. Później PULL, często jako super serie z jednym ćwiczeniem dynamicznym pod planche i znowu jakaś sylwetka.
Rozumiem , robię podobnie
Z tym , ze mam trening podzielony na push/pull/leg , a między tymi treningami 2x w tyg. typowo pod planche .I mam teraz dylemat , czy nie skupić się po moich prawie 2latach tylko na ćwiczeniach pod fronta/plache i nie dzielić tego już inaczej , poza nogami
Bo uwielbiam je robić . Myślę ,że tzn. "bazę" mam dobrą , do wszystkiego podchodzę bardzo technicznie i z pełnym skupieniem. Ew. myślałem na treningiem 5x5 , który kiedyś stosowałem przy pistolach .
Jak trzymasz ładną tuck planche i Twoje nadgarstki są gotowe to uważam, że możesz skupić się na jakimś konkrecie ![]()
Właśnie nadgarstki to moja pięta achillesowa , niby mam rozciągnięte , ale przy większym nacisku puszczają . Mam "konflikt kostny" w lewym nadgarstku i gdy wychylenie jest mocniejsze straszny ból. Na poręczach jest lepiej , ale wolałbym najpierw uczyć się na ziemii ![]()
Może nie stosujesz odpowiednich technik. Nie trzymaj dłoni bezwładnych. Naciskaj palcami i podstawą palca wskazującego aż dolna część dłoni nie uniesie się do góry. Zawsze możesz próbować na poręczach albo obrócić dłonie o 180 st jeżeli nie boisz się o przeprosty dobrze balansujesz.
Robię dokładnie tak jak mówisz
Przeprosty to już mam , więc ciężko mi się wychylić trzymając dłonie skierowane do siebie , nie czując łokci .
0 members, 1 guests, 0 anonymous users