Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dogonić planche - dziennik

• Please log in to reply
325 replies to this topic

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Widziałem formę na insta. Naprawdę niezła :) Jak jesz z ciekawości? ;)
  • 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

Staram się ograniczać węgle, choć czasem wpadnie jakiś słodycz, chipsy, a tak to śmietana, jajecznica, jakieś mięsko. 

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Ze słodyczy nie trzeba wcale rezygnować :) Jak mocno ograniczasz węgle to możesz je przerzucić na przyjemniejsze dania typu właśnie deser, oczywiście domowy ;)

Polecam domowy krem typu tiramisu, niebo w gębie i może spokojnie zastąpić kolację :)

No i oczywiście budyń, kórego przepis podał Salute

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

Ciężko mi jeść obiad bez makaronu, ziemniaków, ryżu, farszu bez naleśników :D Chleb też się przydarzy, jakiś owoc. Generalnie węgle wciąż są, ale w porównaniu do tego co było wcześniej...

Efekty, które widzę u siebie:

- lepsza waskularyzacja = zmniejszenie poziomu tłuszczu

- więcej energii z rana po posiłku bez węglowodanów

- krótsze 'posiedzenia na tronie'

- brak czucia głodu między posiłkami

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Spoko, odzwyczaisz się ;) kiedyś nie wyobrażałem sobie jeść wątróbki. Jakoś się przełamałem ale jadłem z toną sosu tzatziki. Teraz potrafię tylko z ogórkiem kiszonym i cebulką, czasem 1 ziemniaczek. Kwestia czasu i nie będziesz potrzebował tych wszystkich dodatków :)

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

U mnie nie chodzi o przyzwyczajenie się czy coś. Chodzi o rodziców - żaden artykuł ich do tego nie przekona. Ich zdaniem powinienem jeść wszystko w odpowiednich ilościach. Dzisiaj babcia mi powiedziała, że nie mogę zjeść samej kiełbasy, muszę koniecznie z chlebem, bo 'żołądek tego potrzebuje i musi być różnorodność'. Naprawdę brak słów... Już pomijając to, że mam niedoczynność tarczycy ( hashimoto ) i ponoć nawet niewielka ilość glutenu może zaszkodzić ( niestety nie wiem jak, ale znalazłem takie info gdzieś na paleo ).

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

U mnie nie chodzi o przyzwyczajenie się czy coś. Chodzi o rodziców - żaden artykuł ich do tego nie przekona. Ich zdaniem powinienem jeść wszystko w odpowiednich ilościach. Dzisiaj babcia mi powiedziała, że nie mogę zjeść samej kiełbasy, muszę koniecznie z chlebem, bo 'żołądek tego potrzebuje i musi być różnorodność'. Naprawdę brak słów... Już pomijając to, że mam niedoczynność tarczycy ( hashimoto ) i ponoć nawet niewielka ilość glutenu może zaszkodzić ( niestety nie wiem jak, ale znalazłem takie info gdzieś na paleo ).

Hehe u mnie jest dokładnie to samo, zrzędzą strasznie, ale na mnie nic nie poradzą i jem co chcę :) Dzisiaj dla przykładu był jakiś pseudo doktor w TVP, albo nawet kilku i gadali o tym jaki to cholesterol jest be i trzeba wpierdzielać statyny, w sumie to więcej nie słyszałem bo tylko przechodziłem i przy okazji parsknąłem na telewizor :D A mama do mnie, że ja to wszystko na odwrót, a ona oczywiście wielki ekspert bo się nasłucha bzdur z wszystkich programów śniadaniowych :)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Myślę, że to całkowicie naturalne, że bliscy zwracają uwagę na Wasz styl odżywiania - w końcu robią to w dobrej wierze. Zwykła troska o zdrowie, trzeba się do tego przyzwyczaić ;)

Równocześnie można spróbować otwierać rodzinie oczy na różne sprawy i poszerzyć ich horyzonty.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Myślę, że to całkowicie naturalne, że bliscy zwracają uwagę na Wasz styl odżywiania - w końcu robią to w dobrej wierze. Zwykła troska o zdrowie, trzeba się do tego przyzwyczaić ;)
Równocześnie można spróbować otwierać rodzinie oczy na różne sprawy i poszerzyć ich horyzonty.

Niestety najczeciej nie chca otwierac oczu. U mnie ta sam sytuacja co u kolegow. Jak robilem remont u tesciowej to kiedys przyszla i zaczalem jej tlumaczyc, po 10 min zorientowalem sie ze wyszla i juz ma w nosie co mowie. A mojej mamie wyslalem kilka filmow do poogladania zeby lepiej zrozumiala czemu jemy tak jak jemy to na swietach zrobila mi cyrk i sie poplakala ze robie z niej idiotie. Wiec z mentalnosci jest naszych rodzicow i dziadkow nie przejdziemy. Po prostu trzeba robic swoje.
  • 1

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

Trudno ich odzwyczaić od starych nawyków. I tak dobrze, że pozwalają mi jeść śmietanę, bo pamiętam kiedyś ciągłą gadkę, że do zupy dawać max 1 łyżkę śmietany, bo 'jest tłusta'! :D

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

27.06.2016

Sylwetki

Horse stance

Straddle planche 6 serii

Rozpiętki na kolanach z gumą 5, 5, 5

Archer push ups na kółkach 5, 5, 4 - super sprawa, polecam wszystkim! -> klatka, biceps, triceps, barki

Tiger bends na kółkach 5, 5, 5

Podciąganie na kółkach w hollow 7, 7

Body rows na kółkach 15, 13, 11

Przywodzenie ramion do tułowia na kółkach ( jak z AB wheel ) 10, 10, 10

Wznosy nóg na kółkach 7, 7, 7

Hollow body rocks 15, 15, 15

Skłony tułowia w odcinku piersiowym 20, 20, 20

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

28.06.2016

Straddle planche z gumą zawieszoną na kółko 3 serie

Na więcej nie było siły.

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Dziś widzę mniej intensywniej, męczy planche bardzo? 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

Męczy, dzisiaj te 3 serie z gumą robiłem na takiej wysokości, że guma dawała minimalny opór, a jej głównym zadaniem była stabilizacja ciała, a nie podtrzymanie. Dodatkowo po wczoraj mam obolałe plecy, klatkę, ramiona i brzuch. No i w pokoju duszno jak cholera, 'śpię' ciągle.

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 posts
  • LokalizacjaŚwiecie
Też czasem nie mam sił. Zależy jak w pracy i z regeneracją. Chociaż ostatnio całkiem dobrze się czuje :)

Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

A rozumiem, no mi nie chcę się ćwiczyć ale wieczorem poćwiczę, baza + tapetowanie z Ojcem xd 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

30.06.2016 - na stadionie trochę straddle planche, rozpięcia ze stania z gumą, MU na kółkach, bułgarskie dipy

01.07.2016

SS:

HSPU 11, 10

Podciąganie wąskim podchwytem 11, 8

SS: 

Tiger bends na kółkach 7, 6

Tuck front pull ups 7, 5

SS:

Tuck planche push ups 7, 7

Podciąganie nachwytem w hollow 6, 5

Rozjazdy na kółkach 8, 8

Szybki i intensywny trening. Weekend regeneracja tradycyjnie. 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

04.07.2016

Dipy na kółkach 10, 9, 8, 7, 6

Tiger bends na kółkach 10, 9, 8, 7, 6

Pseudo planche push ups 8, 7, 6

Tuck planche push ups 7, 6, 5

Wznosy kolan do klatki na drążku 20, 20, 20

Spięcia w hollow 20, 20, 20

Kołyska hollow 20, 20, 20

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

06.07.2016

Podciąganie na jednej ręce z asystą

Podciąganie nachwytem w L

Wznosy nóg z L do drążka

Podciąganie podchwytem w L

Podciąganie w tuck front

Wznosy kolan na drążku

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Czujesz brzuch jak robisz wznosy kolan?;d ja musiałbym po 30 robić żeby czuć ;d 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users