Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie! Zaloguj sięZarejestruj się
Hej. Przepraszam, że tak często atakuję ale jeśli mam możliwość to wolę do pytać niż robić źle tym razem chodzi o ab wheel. Dziś dorwalem w końcu do kółko i zamierzam wprowadzić do treningów. Czy tak jak na filmiku to poprawne powtórzenia czy nie? Druga sprawa to bardziej czuje plecy niż brzuch. To normalne?
Podobno można dolny odcinek lędźwiowy uszkodzić. Wydaje mi się, że tak jak z każdym ćwiczeniem źle wykonywanym można coś sobie uszkodzić albo naciągnąć czy nie?
Można zepsuć odcinek lędźwiowy jeżeli trzyma się biodra za blisko ziemi, u Ciebie jest dobrze, jednak wydaje mi się, że możesz powiększyć zasię 'jazdy'
Druga sprawa to bardziej czuje plecy niż brzuch. To normalne?
Czujesz kłucie/rwanie czy normalną pracę tych mięśni?
Dobrze robisz, jesli jestes w stanie robic jeszcze dalsze wyjazdy tym lepiej masz czuc napiecie w brzuchu i plecach musisz czuc sie naprezony "jak cięciwa"
Można zepsuć odcinek lędźwiowy jeżeli trzyma się biodra za blisko ziemi, u Ciebie jest dobrze, jednak wydaje mi się, że możesz powiększyć zasię 'jazdy'
Czujesz kłucie/rwanie czy normalną pracę tych mięśni?
Normana praca tylko zdziwiłem się bo myślałem ze brzuch powinien odpadac
Dokładnie. Zepnij pośladki i podwiń miednicę. Nie polecam zwiększania zakresu ruchu, dopóki czujesz plecy bardziej niż brzuch. To jest ab wheel, a nie lower back wheel ; )
oprócz odcinka lędźwiowego można o dziwo uszkodzić bark . niestety udało mi się to.
Byłem na siłowni i mieli abwheel ale uchwyty wydawały mi się za cienkie i gdy praktycznie położyłem się na ziemi a później wstałem, coś mi w lewym barku strzeliło i niestety do tej pory mnie boli.