1. Dipsiarz ile mniej więcej trwają przerwy między seriami i ćwiczeniami u Ciebie? Trenujesz z dużą objętością i domyślam się, że nie są przesadnie długie.
Generalnie też planuję zacząć ćwiczyć siłowo-wytrzymałościowo, podobnie do Ciebie. Plan mam taki, że najpierw siła a potem wytrzymałość czyli np. zaczynamy z 10 seriami po 1-5 powtórzeń i progresujemy do 10x10, przerwy między seriami niezbyt długie, sam się jeszcze nad tym zastanawiam bo przypomniałem sobie Twój post sprzed prawie 5 miesięcy: http://kalistenikapo...stępu/?p=100055
zmniejsz liczbę powtórzeń a znacznie zwiększ liczbę serii czyli 10 serii po 10 powtórzeń, przerwy między seriami to 30 sekund-50 w zależności przy której serii jesteś, pierwsze 3 po 30 kolejne 3 po 40 i ostatnie 4 po 50 (no chyba, że jesteś koxu, wtedy wszystkie przerwy po 20 -30 sec
). Moim zdaniem ten schemat doskonale wyrabia siłę, wiem z własnego doświadczenia,
2. Myślisz, że coś takiego sprawdziło by się w mojej koncepcji tzn. 10x10 z progresją od np. 10x5? W ogóle ciekawa sprawa z tym jest bo trochę odbiega to od typowych planów na siłę ale spoko bo ja na czystą siłę nie jestem nastawiony.
3. Obecnie będę mogł ćwiczyć 2 dni w tygodniu, poniedziałek i piątek. W inne dni mam zamiar wpleść inną aktywność i z tego względu nie ma co się rozdrabniać, mam zamiar z tego 10x10 zrobić FBW żeby maksymalnie wykorzystać te 2 dni a czas na regenerację będzie. Myślisz, że wtedy plan siłowo-wytrzymałościowy też wypali?
Sorry że trochę zaśmiecam temat ale pytania mam odnośnie tego czym się zajmujesz i pomyślałem że napiszę tutaj żeby w razie czego inni skorzystali.

Sign In
Create Account

Back to top
Report