Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik dipsiarza!:D

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
506 odpowiedzi w tym temacie

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

a drążek masz w futrynie?

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

Pracuj ciężko w ciszy, niech efekty robią hałas!

• Bywalec
  • 586 postów

Niee, sufitowy:)

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

a to elegancko! Ja wznosy nóg robię na takim włazie na poddasze i też daje radę:)

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Dopero z jazd wróciłem a jeszcze kupa nauki.. trening przesunie mi się o 1 dzień, więc zamiast w niedzielę to dziś rest day... Postanowiłem wrzucić dziś podsumowanie roku pracy nad sobą w postaci zdjęć, poszukałem odkopałem i wstawiam :)

Pierwsze zdj. jest po 2 tygodniach, proszę nie pytać dlaczego się tak zgiąłem, bo nie mam pojęcia, może żeby w jakikolwiek sposób lepiej to wyglądało xD nie wiem XD

Drugie zdj jest z tego co pamiętam z 3 lub 4 miesiąca ćwiczeń :)

Kolejne to plecy po pół roku ćwiczeń :)

Następnie plecy po 7,5 mies. (półtora miesiąca podciągania z obciążeniem 10 kg)

Żeby nie zasypywać milionem zdjęć to prezentuję formę obecną :) w trzech kolejnych zdjęciach:)

Żadnych supli ani białek w proszku, jedzenie do 20 max i nikła ilość słodyczy, całkowity brak słodkich napojów:)

Załączone pliki

• 4

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

No plecy eleganckie muszę przyznać ;)

Poza tym spore postępy, zapewne odzwierciedla się to w sile i wytrzymałości. Znasz jakieś swoje wyniki sprzed i po? Może jakieś pomiary?

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

0zbyt często nie mierzyłem obwodów, raz jak z tego co pamiętam miałem 34 w bicepsie, potem 37 (to ze 3-4 mies. temu) a teraz 39-39,5 lewy a 39 prawy. Obwodów reszty nie mierzyłem ale z rozmiaru M wskoczyłem do dużego L a niektóre koszulki nawet XL i nie wiszą, ale większość L'ek wygląda jak dopasowana :) Najmniej urosły mi przedramiona ... nie wiem może genetyka, mam dosyć długie przedramiona więc kicha:/ Ćwiczeń w zwisie sporo a rosnąć nie chcą...

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Przy tej ilości podciągnięć muszą być plecy-nie ma innej możliwości. Elegancko! Gratuluję! Ja też żadnych słodkich napojów:)

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

W zeszłym tyg. byłem w górach i niestety brakowało czasu na jako takie treningi.. porobiłem trochę dipów, 3 godz basenu i jakieś 50 km marszu łącznie.
W tym tygodniu w domu robią mi rekuperację więc kupa kurzu, ale wczoraj wieczorem dałem radę porobić trochę pullupów :D
Inaczej niż zwykle, wczoraj tylko podciąganie szerokim nachwytem (kurz posłużył za magnezję XDDD ) 12,11,10,10,10,9,9,9,8 mało, ale na więcej nie miałem czasu, bo chodzę do babci spać i lipa :/ ale chociaż dosyć szybko to wykonałem :)

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Choroba dopadła.. konkretniej grypa żołądkowa i o ćwiczeniach niema mowy... ferie porażka... Wchodzę jednak tutaj aby ogłosić, że mam do oddania kod rabatowy do fightershop (odzież patriotyczna itp) -20% na cały asortyment. Kod ważny do 15.02.2016, a ponieważ ja ostatnio zamówiłem koszulkę i nic nie będę kupował to szkoda aby się zmarnował... (kod dam na priv)

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Zdrowia!
Forma super!

• 1

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Siemanko! :) ostatnio mam bardzo niewiele czasu wolnego, więc praktycznie niema kiedy pisać w dzienniku... Chyba będę pisał podsumowania tygodnia w weekendy. Ten tydzień trenowałem normalnie no i forma fajna naprawdę :D ogólnie po tej grypie jakoś wydaje mi się, że trochę fat mi spadł i ogólnie fajnie jest:P

Pn. Było 169 podciągnięć szerokim nachwytem w seriach 12,11,11,10,10,10,9,9,9,8,8,8,7,7,7,6,6,6,5,5,5 (bardzo spodobał mi się ostatnio szeroki nachwyt i stwierdziłem, że do połowy marca będę leciał tylko najszerszy nachwyt, bo naprawdę dobrze się czuję w tym ćwiczeniu) do tego trening flagi godzinny

Wt. Było wyciskanie na płaskiej 70 kg 6 serii po 10
dipy 6 serii po 10 bo jakoś taki po  tej sztandze wymęczony byłem
pompki zwykłe 5x20
pseudoplanhe pushups 5x15
Trening flagi 15 min

Śr. Przysiady ze sztangą (40 kg) 10x10
5x20 zwykłe przysiady
Wznosy z pozycji L do V 5x7
Wznosy nóg do drążka 5x10
Wycieraczki 5x16
Bardzo powolne wznosy do drążka 5x5
Side plank po minucie+wznosy tułowia bokiem 3x1 min na stronę

Czw. 
Szeroki nachwyt z obciążeniem 10 kg to po 10 parę serii zrobiłem, trochę po 9, po 8 i po 7 i trochę po 10,9,8,7 bez obciążenia

Pt. 
Hspu bardzo powolne 10x6 
Pompki zwykłe i pseudoplanche po 5 serii po 20 i 15 powt.

Sob REST

Niedz. 

Przysiady 5x40
Kręcenie tyłkiem w L hangu ( na skosy) 5x12
Wznosy nóg do drążka 5x7 + 3 bardzo powolne
Wycieraczki 5x16
Wznosy kolan prawie bez przerw 5x12
Side plank+wznosy tułowia bokiem 3x1 min

Dziś PN
Szeroki nachwyt bez obciążenia 4x12+4x11+4x10  :)) generalnie całkiem spoko, czuję siłę w najszerszych, chciałem zrobić więcej, jednak złapał mnie skurcz w barku i sobie darowałem :) jeszcze zaraz spiczagę może machnę na szybkości :)

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Dziś kolejne podsumowanie tygodnia:)

Pn opisany wyżej:)

Wt.
duużo bo z 10 albo i więcej serii wyciskania na ławce płaskiej 75 kg po 7 razy
dipy na poręczach 5x12
dipy na drążku 5x7
Szrugsy to nie pamiętam ile

Śr.
5x40 przysiadów

Czw. (jakoś bark mnie bolał to postanowiłem, że zrobię brzuch a nie podciąganie)
Kręcenie tyłkiem w L hangu 5x16
Wycieraczki 5x16
Wznosy nóg do drążka 7 + 3 bardzo wolne 5 serii
wznosy kolan do klatki 5x12
Side plank po 30 s side plank raises 15 razy i utrzymanie do pełnej minuty po 3 razy na stronę

Pt. niby rest ale zrobiłem delikatnie brzuch bo przygotowuje się do różnych ewolucji w human flag:)
Kręcenie tyłkiem w L hangu 5x12
wycieraczki 5x16
Side front lever raises 5x7 
Wznosy nóg do drążka 5x7 
Side plank tak jak w czwartek

Dziś sob
Powolne HSPU 10x7 
Pike pushups 5-7x12
Pseudoplanche pushups 5x12
Pompki diamentowe 5x15
Kręcenie tyłkiem w L hangu 5x12
wycieraczki 5x14
Wznosy nóg do drążka powolne 5x5
Side plank tak jak zawsze :P

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Hah, zaskakujesz mnie czasami z tym swoimi treningami, oby tak dalej. Muszę zacząć wyciskanie na ławeczce ćwiczyć :P 

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Dziś chwila czasu to i parę postów na forum:)

Dziś trening tylko brzucha:) bo jutro zawody pływackie mam to nogi odpuściłem, żeby jutro sił nie zbrakło:)

Wycieraczki 5x16
Wznosy nóg do drążka 7+3 powolne 5 serii
Krążenia nóg do drązka 5x8
Wznosy z L do drążka w zwisie 5x7
Wznosy kolan do klatki 5x12

Ogólnie spoko trening, owinąłem uchwyty od drążka owijkami bokserskimi to już chwyt tak nie obrywa i mogę wykonywać dane ćwiczenia w krótszym czasie niż dotychczas:)

• 1

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Na jaki dystans pływasz? Daj znać jak Ci poszło.

• 0

E = mc2

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Generalnie ostatnio prawie wcale nie pływam (od wakacji byłem może ze 3-4 razy na basenie) i forma pływacka mi spadła, nie pamiętam dokładnego czasu ale na 50m miałem 40s z kawałkiem, słabo, wiem, ale nawet nigdy nie brałem udziału w zawodach a z wyskoczni skakałem drugi raz w życiu, zrobiłem nawrót bez obrotu i zbyt krótko płynąłem pod wodą, za szybko się wynurzałem. Styl-Zanurzony kraul. Na zawody brali tych co po prostu umieją pływać. Zakwalifikowałem się do sztafety, jednak no cóż... w sztafecie ostatnie miejsce mieliśmy bo nasza szkoła na te zawody tak wręcz dla odhaczenia przyjechała ... Wiadomo każdy popłynął tak dobrze jak potrafił, ale żadnego przygotowania nie mieliśmy+spóźniliśmy się o prawie godzinę i wszyscy byli już rozgrzani, a my praktycznie bez rozgrzewki poszliśmy... Mistrz, czy tam wicemistrz Polski juniorów też był to on zapierdzielił te 50m w nieco ponad 30s chyba 31 z kawałkiem  i jakoś mega się nie zmęczył, a ja to ledwo stałem tak uda nawalały. Dostałem propozycję wyjazdu na większe zawody jutro ale odmówiłem, bo bez przygotowania to nie ma szans na cokolwiek.

Dziś podciąganie przede mną, najwyżej edytuję posta jeśli będę miał chwilę :)

Edit:
Podciaganie szerokim nachwytem 3x12+3x11+3x10 znowu cos tak niepewnie prawy bark mi pracowal, zauwazylem ze przy powtorzeniach ktore staja sie naprawde trudne, podciagam cialo lekko do lewej strony.. zastanawiam sie co z tym fantem zrobic ... niby staram sie to kontrolowac, ale nie zawsze sie udaje, dzis jakos tak mniej sily mialem moze to przez zawody.. nie wiem ... na dodatek porobilem sobie podciaganie waskim i szerokim chwytem mlotkowym typu scalpula pullups sporo serii po 9, nie liczylem, ale norma 150 spelniona:) zauwazylem ze na przestrzeni tych 3 tygodni co sie podciagam szerokim nachwytem dosyc znacznie uwidocznily mi sie miesnie oble i wysunely sie motyle:) na koniec troche spiczagi:)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Cóż, liczy się fun ;)

• 1

E = mc2

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

No zawsze to możliwość jakieś rywalizacji:)

Kolejne podsumowanie tygodnia:)

Pn. opisany

Wt.  trochę więcej czasu było niż zwykle to trening trochę mocniejszy:)
Wyciskanie na płaskiej 5x7 (75 kg) i 5x6 (80kg) (w ostatnich 2 seriach musiałem dorabiać po jednym powtórzeniu)
Dipy 10x10 w formie coś jak dropsetu, bo bardzo krótkie przerwy
Dipy na drążku 10x7 (2 powt. w ostatniej serii musiałem dorabiać)
Szrugsy z przodu i z tyłu po 5 serii 15 powt (50 kg) 
I jako coś na triceps to ściąganie drążka 5x10
side plank 3x na stronę 30s następnie 15 wznosów i utrzymanie do minuty
Wycieraczki 5x12
Wznosy nóg do drążka 5x5
Kręcenie tyłkiem w Lhangu 5x12

Śr.
Przysiady zwykłe na rozgrzewkę 3x15 albo 3x20, nie pamiętam
Przysiady ze sztangą 10x10 (50 kg)
Wspięcia na palce to dużo tego było
side plank 3x na stronę 30s następnie 15 wznosów i utrzymanie do minuty
Wycieraczki 5x16
Wznosy z Lhangu do Vhangu 5x7
Wznosy nóg do drążka 5x10
krążenia nóg do drążka 5x8 

Czw.
Martwy ciąg 3x7 (90 kg) i 5x7 (110 kg) (spory progres)
Wiosłowanie bodajże 50 kg (sztangą w opadzie) 5x7
Podciąganie to od cholery, nie chciało mi się liczyć ale naprawdę sporo, tylko wąski i normalny młotkowy

Pt. Rest

Sob. 
Hspu powolne 10x7 (przerwy 1min-1,5 min)
Pike pushups z nogami na podwyższeniu 10x10 ( krótkie przerwy po 30-45 s)
Pseudoplanche pushups 5x12 (też krótkie przerwy)

Niedz. (dziś)

Wznosy nóg do drążka 5x7+3 powolne
Wycieraczki 5x20 
Wznosy nóg do drążka na skos 5x8
Kręcenie tyłkiem w L sicie 5x16
Wznosy kolan do klatki w dropsecie 5x10

Podsumowując. Pierwszy raz robiłem martwy powyżej 100 i naprawdę dobrze szło, kolega kontrolował kształt pleców i było ok. Wyciskaniem na płaskiej też jestem meega zaskoczony (pozytywnie) bo 80 kg szło, a spodziewałem się, że pewnie siądą ze 3-4 powtórzenia a w pierwszych 2 seriach robiąc 80tką mogłem zrobić po 7 ale zrezygnowałem na rzecz dalszych serii. Dziś wycieraczki fajnie poszły, czuję, że brzuch się wzmacnia, bo był to mój lekki konik, jeszcze nad samymi lędźwiami muszę popracować, bo we fladze są u mnie niepewne. Jednak zauważyłem, że ostatnio jestem mniej rozciągnięty, bo przy wznosach nóg do drążka odchylam się barkami, chyba za dużo ćwiczeń mam angażujących barki.. Albo poprostu wrzucę rozciąganie, bo nogi to spoko, bo po sztukach walki szpagat robię, choć też czuję, że są słabiej rozciągnięte niż przedtem. 

• 1

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Martwy ciąg 110 kg 5 x7, no nieźle. Kurczę, trudno Cie dogonić :D 

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Czas na kolejne podsumowanie tygodnia:))

Pn.
Podciąganie +10 kg
wąski chwyt młotkowy 5x10
normalny chwyt młotkowy 5x10
Scalpula pullups 5x10 

(zapas sił na ok 2-1 powt.)

Wt
10x7 powolnych HSPU 
7x20 pompek diamentowych 
7x20 popek zwykłych 
Wszystko wykonane w bardzo krótkim czasie:)

Śr tylko nogi

Przysiady zwykłe na rozgrzewkę 3x20
Przysiady ze sztangą 7x10 (50 kg)

Czw.
Po szkole zakupiłem sobie dodatkowe 10 kg obciążenia na pas więc podciąganie:)
Podciąganie +20kg zwykłym chwytem młotkowym 5x7
Podciąganie +20kg wąskim chwytem młotkowym 5x7
Scalpula pullups z 5 serii po 10 było już bez obciążenia, generalnie zadowolony z tego dnia byłem, bo czułem zawsze zapas 3 podciągnięć z obciążeniem w początkowych seriach i po 1 w końcowych, wszystko elegancko siadło :) Technika też bdb, bo obciążenie którego dużo było na pasie wymagało powolnego ruchu, żeby się nie bujało:)

Pt. Krótki trening back levera, żeby nie wyjść z wprawy

Sob 
5x7 HSPU
REST

NIEDZ
REST

Jak widzicie tydzień niezbyt obfity, jedynie podciąganie, ale robię sobie czasem takie lużniejsze tygodnie na regenerację:)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych