Witam. Ostatnio dużo czytałem o kalistenice i stworzyłem sobie plan. Z racji tego, że dużo biegam, proszę o ocenę i wskazówki, co poprawić itp. Ćwiczę już 11 miesięcy (biegam 15) ale zrobiłem dużo błędów i większość ćwiczeń nie miała nic wspólnego z budową siły. Podstawowe wymiary:
Wzrost - 190cm
Waga - 75kg
A więc plan który teraz chcę zastosować:
Trening 5x5:
Pon- dipsy na poręczach (hallow)
Czw- podciąganie (hallow)
Sob- Mostek
4 razy w tygodniu spider crawl (na wytrzymałość) + w 5 dni tygodnia rano jackknives (wolne w pon i czw bo pozycja hallow obciąża też brzuch)
Biegam 4-6 razy w tygodniu 40-60km z czego bieganie zróżnicowane - w te cztery dni raz tempówka, interwały, podbiegi i długie wybieganie. Każdy dodatkowy bieg na zasadzie rekreacyjnym, żeby trochę się poruszać dla regeneracji.
Dla dalszego progresu mogę obciążyć się do ok 40kg ciężarami w podciąganiu i dipsach. Oczywiście stopniowo. Po każdym wypełnionym cyklu dokładam kilka kilo.
Dieta umiarkowanie zdrowa, ale z nadwyżką kcal.
Wydaje mi się, że w ten sposób w ciągu najbliższego roku będę mógł przybrać kilka kilo mięśni, spalić zalegający tłuszcz i nabrać siły. Ma ktoś jakiś pomysł, albo pomocną uwagę co do takiego planu? Robiłem według info które znalazłem głównie na tym forum, ale mogłem coś pominąć.

Logowanie »

Do góry
Zgłoś