Witam. Ostatnio dużo czytałem o kalistenice i stworzyłem sobie plan. Z racji tego, że dużo biegam, proszę o ocenę i wskazówki, co poprawić itp. Ćwiczę już 11 miesięcy (biegam 15) ale zrobiłem dużo błędów i większość ćwiczeń nie miała nic wspólnego z budową siły. Podstawowe wymiary:
Wzrost - 190cm
Waga - 75kg
A więc plan który teraz chcę zastosować:
Trening 5x5:
Pon- dipsy na poręczach (hallow)
Czw- podciąganie (hallow)
Sob- Mostek
4 razy w tygodniu spider crawl (na wytrzymałość) + w 5 dni tygodnia rano jackknives (wolne w pon i czw bo pozycja hallow obciąża też brzuch)
Biegam 4-6 razy w tygodniu 40-60km z czego bieganie zróżnicowane - w te cztery dni raz tempówka, interwały, podbiegi i długie wybieganie. Każdy dodatkowy bieg na zasadzie rekreacyjnym, żeby trochę się poruszać dla regeneracji.
Dla dalszego progresu mogę obciążyć się do ok 40kg ciężarami w podciąganiu i dipsach. Oczywiście stopniowo. Po każdym wypełnionym cyklu dokładam kilka kilo.
Dieta umiarkowanie zdrowa, ale z nadwyżką kcal.
Wydaje mi się, że w ten sposób w ciągu najbliższego roku będę mógł przybrać kilka kilo mięśni, spalić zalegający tłuszcz i nabrać siły. Ma ktoś jakiś pomysł, albo pomocną uwagę co do takiego planu? Robiłem według info które znalazłem głównie na tym forum, ale mogłem coś pominąć.

Sign In
Create Account

Back to top
Report