No dobra bo widzę, że trzeba Was zmotywować do działania.Oprócz książki od wydawnictwa AHA, osoba która zajmie pierwsze miejsce otrzyma również taką nagrodę - http://www.magnuspol...gonomiczne.html
Zaloguj się Zarejestruj się

Wyzwania maj 2k14 "Is this even possible?"
Napisano 22 maja 2014 - 16:51

Napisano 23 maja 2014 - 12:35

Napisano 26 maja 2014 - 16:16

Charset - według mnie plecy powinny być ułożone prosto, a u Ciebie jest spora kołyska(wklęśnięcie pleców), chyba że się mylę. Zobacz sobie na filmie instruktażowym, jak jest to poprawnie zrobione, ale i tak repik za walkę i ilość powtórzeń.
Napisano 26 maja 2014 - 18:52

Cześć. Sorry za taką przerwę, ale mam ostatnio sporo na głowie. Niestety, ale mam pewne zastrzeżenia co do Waszych prób.
rafald27 - Twoja technika jest w porządku, ale niestety wysokość na jakiej się znajdowałeś była za duża. W regulaminie czy też na filmiku instruktażowym jest ok. 20 cm, u Ciebie na oko jest koło 35-40 - jest to znaczące ułatwienie przez co nie mogę zaliczyć Ci tej próby.
charset - Tutaj muszę zgodzić się z Orel'em. Nie zachowałeś prostej postawy i zgiąłeś się, przez co ułatwiłeś sobie ćwiczenie.
Proszę Was chłopaki o nagranie kolejnych prób i nie poddawanie się. Jest o co powalczyć
Napisano 27 maja 2014 - 14:28

Napisano 28 maja 2014 - 17:58

poziom 1 ; )
www.youtube.com/watch?v=zooL-xwKsg8
Napisano 30 maja 2014 - 13:00

Grandee- dbajmy o technikę wykonywanego ćwiczenia, jest to jeden z najważniejszych elementów. Twoje ruchy są mocno skrócone podczas wykonywania pompek diamentowych. Tylko kilka razy wyprostowałeś ręce w łokciach, oraz tempo wykonywanego ćwiczenia jest chyba trochę za szybkie. Ruch trzeba kontrolować, później tylko możemy kontuzji się nabawić. Nic za wszelką cenę Zobaczymy co FurioS na to
Rep za walkę
Napisano 01 czerwca 2014 - 22:05

krawcu
poziom 3 - 15s - z filmiku wynika, że rozstaw dłoni miałeś na około szerokości barków (mogę się mylić). Następnym razem staraj się trzymać dłonie blisko siebie, a najlepiej złączone.
poziom 4 - 14 powt.
Grandee
Pozwolę sobie zacytować sam siebie.
Uwaga! W ćwiczeniach w których wykonujemy pompki należy zwrócić uwagę na maksymalny wyprost oraz maksymalne opuszczenie zgodne z regulaminem. Dla pewności polecam akcentować pozycje.
Napisano 02 czerwca 2014 - 16:45

Napisano 02 czerwca 2014 - 21:52

poziom 3 - 15s - z filmiku wynika, że rozstaw dłoni miałeś na około szerokości barków (mogę się mylić). Następnym razem staraj się trzymać dłonie blisko siebie, a najlepiej złączone.
poziom 4 - 14 powt.
Tak masz rację, ręce trzymam szeroko, w drugim podejściu poprawie
Napisano 05 czerwca 2014 - 11:35

Crochu - naliczyłem 27 powtórzeń
rafald27 -
poziom 3 - 30s
poziom 5 - zaintrygowałeś mnie tym staniem. Stałeś całkiem długo i bez zbędnych ruchów, ale Twoja postawa ma wiele do życzenia. Spójrz na filmik instruktażowy. U mnie ciało jest pionowo, a u Ciebie jest charakterystyczny łuk. Musisz trochę porozciągać barki i postarać się stać prosto. Spróbuj nagrać kolejną próbę
krawcu
poziom 2 - wszystko było by spoko, ale Twoje dłonie są za blisko klatki piersiowej. Powinieneś ułożyć dłonie mniej więcej pod pępkiem, a nawet na wysokości miednicy.
Co od poziomu 1, to znów zacytuję sam siebie-
Uwaga! W ćwiczeniach w których wykonujemy pompki należy zwrócić uwagę na maksymalny wyprost oraz maksymalne opuszczenie zgodne z regulaminem. Dla pewności polecam akcentować pozycje.
Napisano 06 czerwca 2014 - 13:37

poziom 1
http://youtu.be/BqB9PjAyJxM
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych