Zaloguj się Zarejestruj się
„Nie rezygnuj z celu, bo osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.”
Posted 19 September 2015 - 08:09 AM
Posted 19 September 2015 - 09:44 AM
Posted 19 September 2015 - 09:50 AM
Posted 19 September 2015 - 10:44 AM
Proste ręce to dalszy etap w progresji, myślę że na start dobrze jest ogarnąć najpierw ze zgiętymi rękami - chyba że potrafisz od razu robić kruka na wyprostowanych, to nie ma co się cofać ![]()
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Posted 20 September 2015 - 11:32 AM
Posted 22 September 2015 - 17:00 PM
Paszek ![]()
Spróbuję. Ale na razie nie będę chyba robić tego kruka, bo za chiny mi nie wychodzi. Na szkoleniu WCO prowadzący powiedział mi, że po prostu mam za słabe ręce (straight arm strength) i muszę je wzmocnić.
Wczoraj prowadziłam fitness z ciężarkami na stepach i dzisiaj mam domsy (facepalm). Jednak jak prowadziłam więcej takich zajęć, to kondycję miałam lepszą.
Wakacje się kończą, projekty które wykonuję w ramach pracy za tydzień też skończę, na początku października robię remont i montuję mocowanie na kółka gimnastyczne tudzież worek bokserski
A Synek już do przedszkola zapisany od października.
Tymczasem moim głównym celem stają się pozycje odwrócone. Wiem, że to pisałam już nie raz i się odwleka mój handstand, ale tym razem się uda. Jeden główny cel. Będę robić tećwiczenia, o których wspomniał Ricko i sylwetki, i rocking do pseudo-planche itp. Zwłaszcza, że na czas remontu wyprowadzam się z domu i nie będę miała drążka.
Dzisiaj wieczorem pierwszy trening na poważnie pod HS ![]()
Posted 22 September 2015 - 23:56 PM
Rozgrzewka - resety + bardzo dokładnie nadgarstki
rocking do sylwetki x 7
sylwetka pod hs w leżeniu na brzuchu x 5
hollow body hold x 5
przetaczanie się na core - nie to z resetów, tylko od hollow body hold do arch body hold x 3
wchodzenie brzuchem do ściany x 5 (z przerwami)
wznosy nóg w staniu na głowie 3, 5, 5 (w przerwach przetaczanie się i raczkowanie) - ciężko, bo domsy na całych nogach
próby sylwetki "L" znogami na ścianie (żenada)
pike push ups 3 x 3 i tu jestem akurat zadowolona, na szkoleniu nie potrafiłam prawidłowo zrobić ani jednej, musiałam sobie ułatwiać.
Mogłoby być więcej, ale oszczędzam stawy i idę spać.
Posted 23 September 2015 - 12:34 PM
Dzisiaj po pracy na szybko:
podciąganie (chwyt neutralny) 5, 4, 3
dipy 5, 4, 0
wznosy prostych nóg z przytrzymaniem (tylko do L) 5, 5, 5
goblet squat + 16 kg 8, 8, 6
stanie na rękach brzuchem do drabinek - na drabinkach mogę zrobić to L. 3 x 30 s
To był obwód, między obwodami 4 - 5 min przerwy.
Posted 25 September 2015 - 17:23 PM
Wczoraj jakieś hsy tyłem do ściany w wolnej chwili, wieczorem zaawansowany pilates, przed i po 3 podciągnięcia szerokim nachwytem.
Dzisiaj rano po pracy (też pilates) dodatkowa rozgrzewka ramion i nadgarstków, sylwetki, a potem 3 x 30 s stania na głowie i 3 x 30 s stania na rękach brzuchem do ściany.
W sumie 30 minut.
Posted 27 September 2015 - 10:41 AM
Rozgrzewka - resety, ręce, nadgarstki. Odkrywam taśmę mięśni od małych palców, przez triceps, po tylne aktony naramiennych. Mobilizuję łopatki.
Stanie na głowie 3 x 30 s
Stanie na rękach 6 x 30 s - pierwszy raz udało mi się stawać tak, żeby dotykać ściany głową i grzbietami stóp.
Szósty raz zdecydowanie więcej ciężaru ciała na dłoniach, niż na ścianie, więc na dziś tyle HSów.
Chcę dziś jeszcze zrobić drabinki podciągnięć, ale to później, w parku.
Posted 27 September 2015 - 23:50 PM
Justyna, jeśli chodzi kruka to jest to kwestia złapania równowagi, siła prostych rąk nie ma znaczenia bo i tak musisz go zrobić na zgiętych a potem na prostych. A może masz jeszcze za słabe palce. Ostatnio się dowiedziałem że kruk jest na zgiętych rękach a "crane" jest na prostych. Wiem że mogę trochę męczyć filmikami z GMB ale jestem pewien że opanowanie kruka pomoże Ci szybciej stanąć na rękach ![]()
zobacz pierwsze dwa filmiki:
https://www.youtube...._query=gmb crow
Dla mnie problemem jest stanie na przedramionach, jakoś nie mogę złapać równowagi i ręce skręcają mi się do środka, mobilność ramionach kuleje.
Świetnie że robisz wznosy w staniu na głowie, w połączeniu z krukiem to niesamowite ćwiczenie ![]()
Posted 28 September 2015 - 09:35 AM
Ricko tak to możesz męczyć i męczyć
Dziękuję, filmy bardzo mi się przydadzą, spróbowałam "na sucho" kruka i już wiem, co robiłam źle, po rozgrzewce będzie jeszcze lepiej. Myślisz, że łatwiej jest stawać na rękach na poręczach, czy na podłodze?
Posted 28 September 2015 - 09:56 AM
Posted 28 September 2015 - 09:59 AM
Ok dzięki : ) Mam takie małe uchwyty, spróbuję nast razem : ) Nie mogę się doczekać treningu, a tu trzeba czekać do 22:00... miłego dnia : )
Posted 28 September 2015 - 10:02 AM
Posted 28 September 2015 - 23:08 PM
Rozgrzewka- resety, nadgarstki, ręce.
Kruk- kilka prób, kołysanie wprzód i w tył, podnoszenie nóg na zmianę, pozycja utrzymana kilka razy po ok. 5 s, raz 13 s.
Już chyba wiem, w jaki sposób kruk pomoże mi w hs - wzmocni nadgarstki i palce. Zawsze miałam delikatne dłonie, a tu bez silnych łap ani rusz. Dzięki ułożeniu łokci na zewnątrz mięśnie przedramion zupełnie inaczej pracują. Ale ramiona nie bolą od nacisku na nogi!
stanie na rękach brzuchem do ściany 30s x 6
próby na uchwytach - rany, będę miała dłonie jak bochny ![]()
Niezbyt udany trening, bo "na siłę", miałam ciężki dzień.
Posted 29 September 2015 - 19:51 PM
Kruk jest niezły, dzisiaj zrobiłem czysto na próbę i utrzymałem się przez 15 sekund, co mnie zaskoczyło, bo moja pierwsza jego próba kilka miesięcy temu zakończyła się pięknym łubudu o ścianę.
Jeszcze trochę poczekam, zanim zacznę go wykonywać.
Powodzenia!
Posted 29 September 2015 - 23:22 PM
Dziękuję ![]()
Posted 01 October 2015 - 19:58 PM
Wtorek - rest, środa też, ale przymusowy.
Dzisiaj między zajęciami pół godziny w siłowni, 5 serii po 5 - 3 podciągnięć różnymi chwytami, a na koniec - 2 minuty zwisu! ![]()
Udało się
![]()
Posted 10 October 2015 - 23:10 PM
Mam remont i ćwiczę tylko w pracy, czasem krótko na siłowni. Przepraszam Was, że nie odpisuję na privie, ogarnę się od wtorku, już u siebie w domu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report