Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Wyzwania grudzień 2K13 - "MAKE YOUR TRICEPS BURN"

• This topic is locked This topic is locked
139 replies to this topic

FurioS

FurioS

Street Workout Łódź - szukaj nas na FB

• Użytkownik
  • 299 posts

Zaliczę 11, ze względu na trudność ćwiczenia. Lecz następnym razem postaraj się bardziej przyłożyć do techniki - zatrzymaj w górnej fazie i zwróć uwagę na prostowanie rąk.

• 0
"Aby odnieść sukces w tym co robisz musisz wpierw odnieść zwycięstwo nad własnymi słabościami."

Azot

Azot

Advanced Member

• Użytkownik
  • 291 posts
  • LokalizacjaWrocław
Dobrze :)
  • 0

kwiatstg

kwiatstg

Advanced Member

• Użytkownik
  • 54 posts

dobrze idzie

• 0

kwiatstg

kwiatstg

Advanced Member

• Użytkownik
  • 54 posts

https://www.youtube....h?v=kuPdl6jJuQg

• 2

GrasH

GrasH

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 posts

• 2

FurioS

FurioS

• Użytkownik
  • 299 posts

kwiatstg -Zaliczone 18 powtórzeń. Ten ostatni nie jestem pewien wyprostowania rąk   :P

Grash - poziom 1 zaliczony, w poziomie drugim i trzecim nie prostowałeś do końca rąk, więc proszę o ponowne nagranie :)

• 0
"Aby odnieść sukces w tym co robisz musisz wpierw odnieść zwycięstwo nad własnymi słabościami."

GrasH

GrasH

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 posts

Spoko

• 0

Azot

Azot

Advanced Member

• Użytkownik
  • 291 posts
  • LokalizacjaWrocław
Dzisiejsze próby zakończyły sie dziwnym bólem głowy: / odpuszczam :) życzę powodzenia jeszcze próbującym :)
  • 0

drk

drk

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 20 posts
@kwiatstg
Ładny wynik :)
  • 0

lukasz1737

lukasz1737

Advanced Member

• Użytkownik
  • 59 posts
  • LokalizacjaLublin

GraSH, ci goście na drążkach w tle filmiku mnie ubawili. xD

• 0

kwiatstg

kwiatstg

Advanced Member

• Użytkownik
  • 54 posts

dzieki chlopaki

dzieki wyzwaniom chce sie cwiczyc.jest.motywoja i mozna osiagac coraz wyrzsze cele chcilablym kieds

umiec te wszystkie figury pozycje jak np dragon flag planche itp

oby wyzwania trwaly jak najdluzej  

• 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts

FurioS, czy to nie przesada? Przecież chodzi tu o rywalizacje i dobrą zabawę to nie jest "gra o złote gacie". Widać, że grash sie postarał, jak dla mnie zrobił wszystko jak należy. A jeśli chodzi o poziom drugi i trzeci to wyprost rąk wg. mnie jest. Chyba, że chodzi ci o wyraźny akcent i "przeprost"  łokci, co może doprowadzić do kontuzji. Nie można jednak zapominać, że ty tu rządzisz :D więc to twoja opinia się liczy.

• 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts

• 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

kwiatstg

kwiatstg

Advanced Member

• Użytkownik
  • 54 posts

tu chodzi o poprawna technike a kontuzje mozna sobie zrobic tylko wlasnie poprzez jej nieprzestrzeganie a furioS-musi trzymac poziom tego forum

• 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts

tu chodzi o poprawna technike a kontuzje mozna sobie zrobic tylko wlasnie poprzez jej nieprzestrzeganie a furioS-musi trzymac poziom tego forum

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przeprosty łokci to raczej nie jest poprawna technika, a ja tylko napisałem, że wg. mnie ćwiczenia, które wykonuje grash są jak najbardziej poprawne. Przeprosty przy wykonywaniu pompek klasycznych robił użytkownik charset. Nie chce tu nikogo oczerniać, ale wyraźnie widać, że przeprostowuje łokieć, ale mimo niepoprawnej techniki poziom został zaliczony. Nie mam na celu tego, żeby FurioS teraz nie uznał mu próby.

• 0

JezoL

JezoL

Brak

• Użytkownik
  • 4 posts

kwiatstg -Zaliczone 18 powtórzeń. Ten ostatni nie jestem pewien wyprostowania rąk   :P

Grash - poziom 1 zaliczony, w poziomie drugim i trzecim nie prostowałeś do końca rąk, więc proszę o ponowne nagranie :)

Zastanawiam się dlaczego nie został zaliczony poziom użytkownikowi GrasH? Robi wyprosty i to bardzo wyraźnie, jeżeli nie widzisz tego w takim tempie jakim wykonuje on ćwiczenia radzę puścić film w takim tempie żebyś zauważył jakże wyraźnie wyprosty. Jestem tu nowy, to fakt, ale nie rozumiem jak można nie uznać ćwiczeń wykonanych poprawnie, Podejrzewam, że widzisz w GrasH'u coś czego Ci brakuje dlatego nie uznałeś mu tego ćwiczenia. Z takim podejściem moderatora czy kim tam jesteś to sądzę, że kolejne średnie uczestników w wyzwaniach będą miały tendencje spadkowe aniżeli odwrotne. Dziwi mnie również, fakt że przeprosty na tym forum są uznawane za coś wymaganego,a nie wykonywanie ich za karygodny czyn. Tomson wyraźnie zwraca uwagę, zresztą bardzo grzecznie, że popełniłeś błąd w ocenie filmiku po czym zostaje olany przez szanowanego przecież moderatora. Nie mam zamiaru kogokolwiek obrazić w tym poście, chciałbym jedynie pokazać Ci Drogi moderatorze, że warto czasami zwrócić uwagę na "głos ludu" w tym wypadku Tomson'a. Liczę na ponowne przeanalizowanie ćwiczeń wykonywanych przez GrasH'a i ogłoszenie jedynego słusznego werdyktu, a mianowicie uznanie wysiłku i trudu jaki włożył w poprawne wykonanie ćwiczeń. Jeżeli kogokolwiek uraziłem no przepraszam. 

Ps. 

Witam wszystkich bo chyba nie zdążyłem się przywitać :D  takie małe niedopatrzenie za co również przepraszam.

• 0

BartekChudiniMarek

BartekChudiniMarek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 44 posts
  • LokalizacjaŁódź
Z takim podejściem moderatora czy kim tam jesteś to sądzę, że kolejne średnie uczestników w wyzwaniach będą miały tendencje spadkowe aniżeli odwrotne. Dziwi mnie również, fakt że przeprosty na tym forum są uznawane za coś wymaganego,a nie wykonywanie ich za karygodny czyn. Tomson wyraźnie zwraca uwagę, zresztą bardzo grzecznie, że popełniłeś błąd w ocenie filmiku po czym zostaje olany przez szanowanego przecież moderatora. Nie mam zamiaru kogokolwiek obrazić w tym poście, chciałbym jedynie pokazać Ci Drogi moderatorze, że warto czasami zwrócić uwagę na "głos ludu" w tym wypadku Tomson'a. Liczę na ponowne przeanalizowanie ćwiczeń wykonywanych przez GrasH'a i ogłoszenie jedynego słusznego werdyktu, a mianowicie uznanie wysiłku i trudu jaki włożył w poprawne wykonanie ćwiczeń. Jeżeli kogokolwiek uraziłem no przepraszam. 

Tendencje spadkowe jeśli ocenianie będzie na wyższym poziomie i nie będzie wszystko zaliczane z automatu? Tutaj nie chodzi, abyś był lepszy od kogoś innego w wyzwaniach tylko od siebie i jeśli to możliwe podszkolił technikę. I tak zasady nie są jakieś sztywne, a co jeśli trzeba by było robić zatrzymania w fazie dolnej i górnej? więc doceń to co jest teraz, że ktoś ma coś poprawić to normalne. A zaraz kilka osób płacze, że niesłusznie oceniony został.  Tomson , z tego co widać to kolega jest. A JezoL też wydajesz się dziwny , 2 posty na forum i już krytykujesz moderatora.

PS. Są ludzie którzy by bardziej skrytykowali te "pompki". Peace. Po prostu trzeba nagrać następną próbę i tyle. Po co zaraz robić wojnę na forum. Szanujmy się.

• 1

Azot

Azot

Advanced Member

• Użytkownik
  • 291 posts
  • LokalizacjaWrocław
Dokładnie tak jak mówi Chudini, my też mieliśmy niezaliczone próby, ale spielismy tylki i do roboty.
  • 1

FurioS

FurioS

• Użytkownik
  • 299 posts

Drodzy koledzy.. 

FurioS, czy to nie przesada? Przecież chodzi tu o rywalizacje i dobrą zabawę to nie jest "gra o złote gacie". Widać, że grash sie postarał, jak dla mnie zrobił wszystko jak należy. A jeśli chodzi o poziom drugi i trzeci to wyprost rąk wg. mnie jest. Chyba, że chodzi ci o wyraźny akcent i "przeprost"  łokci, co może doprowadzić do kontuzji. Nie można jednak zapominać, że ty tu rządzisz :D więc to twoja opinia się liczy.

Nie chodzi mi o przeprost łokci, chce jedynie by użytkownik zaakcentował ten wyprost. To nie jest tour de france i dla mnie nie liczy się kto szybciej zrobi daną technikę, tylko czy zrobi to technicznie, bez zrywów i czy zaakcentuje wyprost.

W twojej próbie jest ten sam problem. Śpieszysz się nie wiadomo dokąd, zamiast skupić się na tym żeby wykonać poprawnie technicznie. Poziom 2 nie został wykonany zgodnie z regulaminem, więc nie mogę go zaliczyć - do poprawy.

Zastanawiam się dlaczego nie został zaliczony poziom użytkownikowi GrasH? Robi wyprosty i to bardzo wyraźnie, jeżeli nie widzisz tego w takim tempie jakim wykonuje on ćwiczenia radzę puścić film w takim tempie żebyś zauważył jakże wyraźnie wyprosty. Jestem tu nowy, to fakt, ale nie rozumiem jak można nie uznać ćwiczeń wykonanych poprawnie, Podejrzewam, że widzisz w GrasH'u coś czego Ci brakuje dlatego nie uznałeś mu tego ćwiczenia. Z takim podejściem moderatora czy kim tam jesteś to sądzę, że kolejne średnie uczestników w wyzwaniach będą miały tendencje spadkowe aniżeli odwrotne. Dziwi mnie również, fakt że przeprosty na tym forum są uznawane za coś wymaganego,a nie wykonywanie ich za karygodny czyn. Tomson wyraźnie zwraca uwagę, zresztą bardzo grzecznie, że popełniłeś błąd w ocenie filmiku po czym zostaje olany przez szanowanego przecież moderatora. Nie mam zamiaru kogokolwiek obrazić w tym poście, chciałbym jedynie pokazać Ci Drogi moderatorze, że warto czasami zwrócić uwagę na "głos ludu" w tym wypadku Tomson'a. Liczę na ponowne przeanalizowanie ćwiczeń wykonywanych przez GrasH'a i ogłoszenie jedynego słusznego werdyktu, a mianowicie uznanie wysiłku i trudu jaki włożył w poprawne wykonanie ćwiczeń. Jeżeli kogokolwiek uraziłem no przepraszam. 

Puszczanie filmiku wolniej nie sprawi, że użytkownik zrobi technicznie ćwiczenie. Jeżeli ja muszę dokonywać jakichś zmian w nagraniu to chyba jest coś nie tak, bo to Wy uczestnicy macie się starać o technikę a nie ja wam pomagać i zwalniać filmik, bo o to w tym nie chodzi. 

Nikt też, nie został olany. Nie było mnie 1 dzień na forum z powodów, których podawać nie muszę.

Piszesz o tendencji spadkowej. Jest to całkiem możliwe przez takich ludzi jak Ty. Wchodzisz, wprowadzasz burdy, zamieszanie i próbujesz prowokować, nie wiem co mając na celu. Bardzo chciałbym zobaczyć Twój filmik z wyzwaniami, bo skoro umiesz oceniać to myślę, że swoją techniką powalisz wszystkich na kolana. 

Po pewnym przemyśleniu, od następnych wyzwań będę zwracał jeszcze bardziej uwagę na technikę, a regulamin będzie ułożony bardzo rygorystycznie, tak by nie było żadnych wątpliwości :) Pozdrawiam

EDIT: Zapomniałbym jeszcze o jednej rzeczy. Pierwsze trzy osoby, z najlepszym wynikiem otrzymają nagrody, więc radzę skupić się jednak na technice.

• 1

drk

drk

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 20 posts
Wstawiam filmik z drugim podejściem do koreańskich dipów, udało mi się poprawić wynik :) Przy okazji życzę wam szczęśliwego nowego roku i niech siła cały czas będzie z wami! :D
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users