Witam Wszystkich!
Jestem dość świeży na forum i mam nadzieję że zostanę zrozumiany i ktoś będzie potrafił pomóc.
Prosił bym o to aby wypowiadały sie osoby które miały już doczynienia z sportem przez dłuższy czas a nie jakiegos cwaniaczka
który ćwiczy od paru miesiecy i potrafi zrobić "human flag" i będzie na starcie próbowal mnie to przycisnąć i się wywyższyć.
Przyznam szczerze że po przeczytaniu okolo 30 artykułów na forum , mam mętlik w głowie . Czuję się dość ubogi w wiedzę ( jednak uznaje
że to dobrze ponieważ nabieram kolejną wiedzę )
Otóż nigdy nie cwiczylem kalenistyki i nie jestem w tym As'em . Mam doświadczenie co do treningów obowdowych , sportów walki ,
siłownia , treningi w terenie.
Przez ostatni dość długi czas spodobały mi sie treningi wytrzymałościowo-kondycyjne . Chodzi o stronkę rosstraining.com
Jednak po przerwie ( pare ładnych tygodni) znalazłem te forum i dostałem oświecenia
![]()
Przyznam że bardzo wielu z Was mi zainponowało szczegółnie Wasza bibliteka wiedzy Luko.
Wracając do tematu , chciałbym zapytać o pare rad do treningu.
otóz :
Trening 1.
Myślałem o połoczeniu paru cwiczen kalenistycznych typu:
-pompki , podciagania , stanie na rekach , dipsy , pistolety(których jeszcze dokładnie nie opanowałem)
Do treningu pod MMA
-liny , kettlebell , pilka lekarska ,
Jednak nie zapomne o podstawowych ćwiczeniach kulturystycznych
-przysiad (niestety z kettlebellem, poniewaz nie mam sztangi i nie czuję że bede jej potrzebowal)
-MC (jednak wykonany przez linę , wieszam odważniki kettlebel na linie i jazda jak w normalnych MC ps.strasznie płoną dłonie)
Trening 2 .
FBW od zawsze lubiałem robić ten trening na siłowni, jednak teraz pojawia się pytanie: Jakie ćwiczenia połoczyć razem ? ![]()
Jest to dla mnie dość trudne ponieważ nigdy nie probowałem takiego rozmaitego treningu , jednak po przeczytaniu artukułów
uświadomiliście mi że Kalenistyka naprawdę daje kopa w siłe ( wiec jak i ma się troche w głowie to i w mięsnie- z resztą uznajmy to jako skutek uboczny
)
Dodam że moim priorytetem jest wiele rzeczy , mianowcie:
-Chciałbym osiagnąć potęzną siłę w nogach ( pistolety okolo 10-20 pow z 10-20kg odważnika w rękach) -przyznam bedzie to wyzwanie!
zawsze nie dawałem czadu z nogami dlatego chce to zreperować.
- Kolejną rzecza jest Musle Ups ( super cwiczenie na praktycznie wiekszosc gornej parti ciala , jednak nie porafie tego zrobic ![]()
- Zależy mi takżę na sile i masie ( jestem silny i zawsze byłem na swój sposob
co do masy mam kompleksy mimo że aż tak źle nie wygladam.
Wiem że moje wymagania są spore , lecz priorytety są ważne! KAzdy z Nas to wie, wiec zrobie je czy chcecie czy nie .
Doszedłem jednak do wniosku ze z kimś kto troche w tym siedzi bedzie o wiele łatwiej i nie będe popelnial tyle ścian( chodzi mi o brak motywacji , brak efektów itp. ) ![]()
Co do wyników to są chyba średnie
-jestem dośc wytrzymały to musze przyznać jakos tak juz mam w naturze, i do pracy i do treningów.
-pompki ostatnio zrobilem 40 normalnych i 23 dimond - taki chyba rekord
-stanie na rekach 48 sek( barki bolały ,jednak wczesniej nigdy tego nie robilem
- pistolety ( jeszcze poprawnie nie robie ich , ale zrobilem 6 ;/ wiem hańba, ale nie chciałem wiecej bo kolano zabolało
-podciagniecia szerokie na drązku 10 , według szer. barkow 13 oba nadchwytem -rekord.
Dodam jeszcze że dieta jest teraz ok , przez ostatnie 2 tyg , miesko pojawia sie regularnie w jadłospisie i owoce warzywa , rybke as well.
Pracuje 3 razy w tygodniu po 15 godzin wtedy nie jem reguralnie (niestety takie przerwy) ale staram sie jeść zdrowo i smacznie ,
Wybaczcie że aż tyle tego jest ale poprostu wolał bym sie wiecej dopytac niż tracić czas i motywacje .
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie z obczyzny
Życzę miłego dnia i liczę na szybcki odzew..
Z góry dzieki Karol ... opiekun w domu opieki na oddzile zamknietym.

Logowanie »

Do góry
Zgłoś