Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Trening gęstościowy (Escalating Density Trening) EDT

• Please log in to reply
24 replies to this topic

rolex83

rolex83

Advanced Member

• Użytkownik
  • 87 posts

Spróbowałem tego systemu. Dawno nie ćwiczyłem i miałem problem z dostosowaniem stopnia trudności ćwiczenia. Ale jestem pod wrażeniem. W stosunkowo krótkim czasie (35 minut wliczając przerwę) nabawiłem się DOMS na 2 dni w całym ciele. W różnych częściach różnie. Przy czym trening nie jest jakoś mocno obciążający. Duża liczba powtórzeń sumarycznie robi swoje. 

• 0

MatiPK

MatiPK

Strong First lvl 1 instructor.

• Użytkownik
  • 199 posts

Mostki zostaw, prawidłowo robione angażują do pracy mieśnie przykregosłupowe na całej długości. Natomiast ćwiczenia które podales angażują dolną część

• 0

deLuxe

deLuxe

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts

Co myślicie o tym, żeby jeden set w całości stanowiły pistolety. Ogólnie zasady EDT tylko, że zamiast 2 cwiczeń antagonistycznych czy odległych robić pistolety raz prawa raz lewa noga? :D

• 0

Kooneer

Kooneer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 140 posts
  • LokalizacjaZabrze

@ax1

A jak inaczej chce ćwiczyć pistolety jak właśnie nie osobno lewą i osobno prawą? Na każdej sesji z pistoletami powinno się ćwiczyć obie nogi, zaczynając od słabszej. Powtórzeń powinno być tyle samo. Inaczej będziemy się rozwijali nieregularnie. Nie widzę sensu w tym co chcesz zrobić.

• 0

Yarpen

Yarpen

Advanced Member

• Użytkownik
  • 81 posts

A co byście powiedzieli ,jeśli zrobic ten plan bardziej siłowo i trwałby on zamiast tych 15 minut , 30 minut ,oczywiście przerwy pomiędzy superseriami byłyby wydłużone do 2 minut  a sam trening wyglądałby tak:
Poniedziałek:
podciąganie + pistolety

Wtorek - Wolne

Środa
Pompki w staniu na rękach + łydki

Czwartek Wolne

Piątek
Pompki/ Dipy + wznosy nóg

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users