Witam, mam pytanie odnośnie brzucha a mianowicie mam 180 cm wzrostu i 80kg wagi, tylko problem tkwi w tym, że mam dość spory brzuch i chcialbym go jakos zgubic. Aktualnie mam zlamana reke i szyne na niej, a jak mi zdejma chce zaczac trening ze skazanym, tylko zanim to nastapi chcialbym zgubic sam brzuch tak zeby nie poszlo mi z ramion itp. Pytanie brzmi czy jest to mozliwe a jak tak to czy ktos mogl napisac jakies dobre cwiczenia?
Zaloguj się Zarejestruj się
Posted 30 June 2013 - 11:58 AM
Posted 30 June 2013 - 12:33 PM
Tkanka tłuszczowa odkłada się tylko w okolicach brzucha i jeśli zgubisz brzuch, to Twoje całe ciało stanie się szczuplejsze. Widziałeś kiedyś ludzi z płaskim brzuchem i całą resztą grubą? Tak więc nie jest to możliwe. Możesz jednocześnie gubić tłuszcz i budować mięśnie jeśli nie chcesz strat, ale najpierw jednak poleciłbym Ci zgubić tłuszcz.
Posted 30 June 2013 - 12:52 PM
Ja tylko sie pytam po co zostawiać tłuszcz na innych częściach ciała skoro ani to funkcjonalne ani ładne optycznie?
Posted 30 June 2013 - 18:59 PM
Wlasnie o to chodzi ze caly tulow oprocz brzucha mam dobry praktycznie zero tluszczu
Posted 30 June 2013 - 21:55 PM
Nie da się zgubić tłuszczu z jednego miejsca, tłuszcz będzie schodził ze wszystkiego stopniowo.

Posted 01 July 2013 - 10:21 AM
Dobre ćwiczenia do zrzucenia brzucha:
- skakanka
- wyskoki i opady
- przysiady
- plywanie
- boksowanie
- ćwiczenia w kuchni
Posted 01 July 2013 - 10:39 AM
Dobre ćwiczenia do zrzucenia brzucha:
- skakanka
- wyskoki i opady
- przysiady
- plywanie
- boksowanie
- ćwiczenia w kuchni
w tym wypadku to ćwiczenia kuchenne są najważniejsze i aeroby - w zasadzie ... napisał wszystko w temacie
Posted 01 July 2013 - 12:13 PM
W przypadku ludzi którym pomagałem zrzucać sadło. Dieta to było 80% a reszta to był ruch. W tym była tylko jedna Tabata dla ambitnych. Resztą był ruch i nie jest ważne jaki jest to ruch - czy będzie to uderzanie w worek bokserski, czy skakanie na główkę do wody, czy hiking w górach, czy spacery po parku czy przeklęte sprzątanie mieszkania. Nakaz był prosty, na każdą godzinę siedzenia przypadały 2h ruchu. Jeśli ktoś pracował za biurkiem, to jego obowiązkiem było wstawać co 20 minut z tego biurka i wykonywanie marszu w miejscu + plus kilka skłonów i lekkich przysiadów. Nic specjalnego, ale działało niczym zabójcza broń chemiczna!!!
Posted 01 July 2013 - 19:32 PM
YY polecam jak masz wakacje i zdejmą ci ten gips to 5 posiłków dziennie(co 3 h odstep) nic tlustego , 0 slodyczy ,oraz bieganie i na-czczo jak mozesz to zrob jakis trening cardio
Posted 01 July 2013 - 20:57 PM
z tym tłuszczem to bym tak nie przesadzał, ważny element diety, winą za przybieranie na wadze raczej obarczył węgle proste. To że tłuszcz jest tego głównym powodem to mit lat 90.
Posted 02 July 2013 - 01:27 AM
Masy nabiera się od nadwyżki kalorycznej nie od samego tłuszczu czy węgli.
Silniejszy bądź szybszy, krew rozmarz, pot wytrzyj.
Posted 02 July 2013 - 10:42 AM
Rekin przeczytaj wszystkie posty i zrozumiesz dopiero co miałem na myśli. To węgli prostych spożywa się statystycznie najwięcej do ich trawienie potrzebne jest najmniej energii i to one są główną przyczyną nadwyżki kalorii o której mówisz...
Also tagged with one or more of these keywords: brzuch
|
Trening →
Plany treningowe →
Kalistenika plan na cały tydzieńStarted by Wojtek Bubczyk , 20 Feb 2016 |
|
|
|
Trening →
Ćwiczenia →
Kolana w podwijaniu kolan i przysiadach w staniu na barkach ze "Skazanego"Started by DominX , 07 Sep 2015 |
|
|
|
Trening →
Ćwiczenia →
Ćwiczenia na brzuch? Drążek czy podłoga?Started by Jokasx , 08 Jul 2015 |
|
|
|
Trening →
Ćwiczenia →
Dragon flag - oddechStarted by Szachraj , 13 Jan 2015 |