Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

problem z programem treningowym

• Please log in to reply
46 replies to this topic

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts
Na siłowni to nie tylko siła statyczna bo przecież ciało się rusza. Obie siły to statyczno(napięcie)-dynamiczne(ruch), tylko po prostu inne ćwiczenia.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 posts

Jeżeli nie masz dobrych podstaw siłowych to zajmij się treningiem 5x5, dzięki któremu zbudujesz siłę bazową pod ewolucję z sw. Gdy nabierzesz siły to zacznij stosować trening konkretnie pod street workout.

Ewentualnie możesz zacząć od programów tego typu, które są w książcę bodajże "Building the Gymnastic Body".

Ok dobrze powiedziałeś że nie mam podstaw,a jak zbuduje ta siłę bazową pod street workout,gdy nabiorę siły to jaki trening niby mam stosować konkrenie pod street workout- czy inny program na siłę czy na wytrzymałość? A gdy już nabiorę podstaw to może zaczne trenować z programem skazany na trening?

A tak z ciekawości mam program na siłę to po co mi zmieniać go na inny,jak w kalistenice o siłę chodzi a ja mam typowo na nią program?

• 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

Masz plan na siłę i się go trzymaj. Potem dodaj pozycje statyczne i będzie gites.

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 posts

A co to są te pozycje statyczne?

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 posts

A po co mam dodawać te pozycje statyczne i jak ich nie dodam to nic złego się nie stanie? Przypominam tylko że mi chodzi tylko o zwiększenie siły dynamicznej a nie staycznej jaką mają pakery którzy nie potrafią wykonywac różnych ewolucji.Pozdrawiam

• 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 posts
  • LokalizacjaLegnica

Bicek zanim zaczniesz zadawać takie pytania to poczytaj chociaż troszkę, wpisz sobie dane hasła w wyszukiwarkę a później pytaj na forum, bo żeby coś zrozumieć wystarczy trochę poszukać. Nie masz pojęcia czym jest siła statyczna czy dynamiczna więc nie rzucaj hasłami. Od siebie dodam, że statyczne pozycje stanowią większość wspomnianych przez Ciebie ewolucji.

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 posts

No a jeśli chodzi to ile minut/sekund przerwy między seriami jak trenuje na siłę?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users