Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dieta tłuszczowa.

• Please log in to reply
1337 replies to this topic

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Czy to prawda, ze za chudnięcie czy otyłość odpowiadaja hormony?
Mozna gdzie o tym poczytac?

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

MikeR34

MikeR34

Advanced Member

• Użytkownik
  • 67 posts
  • LokalizacjaŚląsk
Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
https://wksklep.pl/p...ialko-jaj-1000g
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,392 posts

To jeszcze lepsze http://www.elle.pl/s...-czego-sa-zro-2

• 0

kucek

kucek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 51 posts

opcja z tymi białkami nie jest jeszcze taka zła, w końcu jak ktoś bardzo dużo piecze np beze itp z wykorzystaniem białka jaja to luz. No i kulturystyczny omlet z białek, antykataboliczny po treningu zawsze spoko. No, ale te jajka wegańskie to jest już przesada, we łbach sie poprzewracało im totalnie. Co dalej, białko kolagenowe  z błota skandynawskiego? przynajmniej potrafia humor człowiekowi poprawić tymi pomysłami weganie

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Swoją drogą, jakie dokładnie makroskładniki ma samo białko jajka - wielokrotnie na forum widywałem definiowanie białka jajek jako "wodę płodową" dla żółtka, coś bezwartościowego w porównaniu do żółtek. Z kolei w tabeli Kwaśniewskiego można zobacyć, że 100g białko jaj ma 10,8 g białka, 0 g tłuszczu i niemal 0 g węglowodanów, więc po odpowiednim doprawieniu tłuszczem i jakimiś wiórkami kokosowymi czy czymś w ten deseń wydają się być spoko. 

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

warrumin

warrumin

Advanced Member

• Użytkownik
  • 195 posts
Problem w tym, że nie mają praktycznie żadnych wartości odżywczych. Zero witamin, czyste białko.
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Fakt, jest to jakiś argument.

• 0

E = mc2

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,392 posts

Swoją drogą, jakie dokładnie makroskładniki ma samo białko jajka - wielokrotnie na forum widywałem definiowanie białka jajek jako "wodę płodową" dla żółtka, coś bezwartościowego w porównaniu do żółtek. Z kolei w tabeli Kwaśniewskiego można zobacyć, że 100g białko jaj ma 10,8 g białka, 0 g tłuszczu i niemal 0 g węglowodanów, więc po odpowiednim doprawieniu tłuszczem i jakimiś wiórkami kokosowymi czy czymś w ten deseń wydają się być spoko. 

Pisalem o tym tutaj http://kalistenikapo...mysły/?p=115721

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Na tej stronie mozesz podejrzeć ile wit, min, białka, tluszczu i węglowodanów ma jaki chcesz produkt.

http://skipthepie.or...esh/?weight=120

• 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Dzięki, zapomniałem o tym temacie Salute.

• 0

E = mc2

eGzu

eGzu

Advanced Member

• Użytkownik
  • 160 posts

Czy to prawda, ze za chudnięcie czy otyłość odpowiadaja hormony?
Mozna gdzie o tym poczytac?

Słyszałem o tym od siostry, ale szczegółów nie pamiętam, natomiast słyszałem o przypadku (też od siostry) w którym to pewna kobieta miała jakiś problem z jelitami (chyba brak wystarczającej ilości bakterii po jakiejś chorobie, czy może antybiotykach), tak czy siak była bardzo szczupłą osoba całe życie.
Podali jej kał jakiejś innej, nieznanej kobiety w celu wytworzenia bakterii. Po tym zabiegu leczona kobieta zaczęła przybierać na wadze (jak bardzo? Nie wiem), Co się okazało?
Kał pochodził od kobiety z bardzo dużą nadwagą, z czego można wnioskować, że to czy naturalnie jesteśmy szczupli, lub otyli może wpływać od ilości i rodzaju bakterii w jelitach.

Edited by eGzu, 16 February 2017 - 20:33 PM.

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Na to czy jesteśmy szczupli czy otyli wpływa to co jemy i ile, nie żadne bakterie :D Ewentualnie tasiemiec xD Jak ktoś będzie jadł mało lub nie będzie jadł węgli to nie będzie otyły.

Jest coś takiego jak mówisz, że po długotrwałej kuracji antybiotykowej mikroflora jelit może być zubożała i można to leczyć podając ludzki kał. Powszechne jest, że ludziom zmienia się sylwetka, z otyłej na szczupłą lub na odwrót, stoi za tym w głównej mierze odżywianie, które zmieniamy świadomie lub mniej świadomie, bardzo często po powrocie do zdrowia ludzie jedzą więcej bo ich organizmy potrzebują więcej do odbudowy, niektórym trudno zmienić przyzwyczajenie i po dojściu do zdrowia nadal jedzą dużo. Ja na przykład przy narodzeniu ważyłem zaledwie 2800 g, a potem przybierałem na wadze w tempie znacznie wyższym niż inni no i oczywiście jadłem też więcej :)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Moze ktos wie ile trzeba zjesc żółtek aby dostarczyć 6g leucyny, i po 3g izoleucyny i valiny?
Z moich obliczeń wynika, ze okolo 11 żółtek, lecz moze zle to obliczyłem. Moze ktos dysponuje dokładniejszym wyliczeniami? ;)

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz
3e46a77053982eabb01137579ec8b300.jpg

Wystarczy kupić BCAA, ja mam dodane do białka.
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

3e46a77053982eabb01137579ec8b300.jpg

Wystarczy kupić BCAA, ja mam dodane do białka.

Zauważ, ze w tym produkcje masz fruktoze i gume arabską.
Białko wpc czy inne nie wchodzi w gre, jedynie BCAA.

Moze są inne produkty spożywcze o wartosci leucytyny ~6g, waliny i izoleucyny po ~3g? Po tych wartosciach najlepiej mi sie regeneruje.
Albo ile tych żółtek trzeba wszamać surowych najlepiej?

Dodałem znaczek ~ zaraz merfi skoczy tutaj a czemu nie 5.7g czy 6.34g. ;)

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Wiem, że są tam takie składniki, umiem czytać, ale jakoś narazie się tym nie przejmuję, nie mam nawet 20 lat jeszcze więc teraz mnie nie obchodzi co jem, jem co lubię i ile chcę. :D Po co ci inne produkty co do białka to rozumiem, bo ta guma i fruktoza występuje, ale przecież samo BCAA nie zawiera nic oprócz tej leucyny, izoleucyny i valiny. Drogie nie jest także nie wiem czemu chcesz wpychać w siebie tyle żółtek skoro możesz wziąć 2-3 razy dziennie po 5 gramów BCAA.

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Być może dlatego, że jesteśmy w temacie o diecie tłuszczowej i jedzenie żółtek bardziej pasuje do tłuszczówki niż wciąganie BCAA ;)

Co do jedzenia co i ile się chce, to można sobie wyrobić szkodliwe nawyki które w przyszłości mogą skutkować negatywnymi następstwami - myślę że zawsze warto o to zadbać w myśl sentencji "czym skorupka za młodu nasiąknie...".

• 1

E = mc2

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Wiem, że są tam takie składniki, umiem czytać, ale jakoś narazie się tym nie przejmuję, nie mam nawet 20 lat jeszcze więc teraz mnie nie obchodzi co jem, jem co lubię i ile chcę. :D Po co ci inne produkty co do białka to rozumiem, bo ta guma i fruktoza występuje, ale przecież samo BCAA nie zawiera nic oprócz tej leucyny, izoleucyny i valiny. Drogie nie jest także nie wiem czemu chcesz wpychać w siebie tyle żółtek skoro możesz wziąć 2-3 razy dziennie po 5 gramów BCAA.

Nie napisałem, że BCAA bleee etc... tylko wpc, a ta guma arabska ma pelno skutków ubocznych.

a po 5 gram bcaa nic mi nie da rozłozonych na kilka porcji. Wiem o tym, mała dawka, aby się regenerować.

Tutaj coś o kortyzolu, jest nawet o witaminie D3 na tym kanale, warto zajrzeć:

• 1

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Plus żółtka warto jeść, bo białko w nich zawarte jest jednym z najwartościowszych, jeżeli nie najwartościowszym jakie znajdziemy, fasola się nie umywa :D

@Hannibal: Bardzo dobry ten filmik ;)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Po co wpychać w siebie najzdrowsze na świecie jajka skoro można hapnąć trochę chemii w proszku. Ja wymiękam. Świat tak zidiociał, że nie da się z nim dyskutować. Po co w ogóle jeść jedzdnie co? Można kupować gotowe nutridrinki albo w proszku do rozrabiania z przygotowanymi proporcjami BTW. Serio wymiękam. Ten temat poszedł na maksymalne dno..

Edited by Pablo1, 18 February 2017 - 23:05 PM.
Rozumiem oburzenie, ale zachowujmy kulturę wypowiedzi.

• 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users