Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Czasopisma i gazety. Co czytują/polecają forumowicze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Witam, nie zauważyłem aby forum były jakieś tematu poruszające czasopisma i innego rodzaju "pisemka" o tematyce bodybuildingu czy rozwijaniu własnej sylwetki. Typowego pisma o kalistenice w naszym kraju nie ma. Jednak z miesięczników typu MS czy Runners czy wiele innych można naprawdę znaleźć czasem wiele ciekawych informacji, czy choćby "wyjąć" motywację do ćwiczeń. Weźmy taki MS gdzie możemy przeczytać jak trenują zarówno gwiazdy filmu jak i sportu jak się odżywiają. Nawet jeśli nie zawsze do końca jest to prawda działa to dość stymulująco na naszą psychikę dając nam na pewno jakaś motywacje. Z gazet tego typu można też poszerzać swoją wiedzą o różne ciekawostki, trzeba jednak umieć często odróżnić prawdę od lekko podkolorowanej rzeczywistości Osobiście prenumerowałem MS ale teraz ze względów ekonomicznych przerzuciłem się na wersję elektroniczną. I tu moje pytanie jak jest z wami, co czytacie, i jakie pisma polecacie? Które są waszymi ulubionymi i dlaczego.

PS: Nie za bardzo wiedziałem gdzie umieścić temat, najbardziej pasowała mi tu literatura oraz motywacją i inspiracją. Gdyby któryś z modów zdecydował że temat za bardzo tu nie pasuję, proszę o przeniesienie. :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Osobiście w przeszłości czytałem wiele czasopism tego typu (począwszy od Magazynu Kulturystycznego Jacek, więc to naprawdę dawne czasy). w tej chwili już nie ale lubię popatrzeć na okładkę MH. Muszę przyznać, że bawią mnie tytuły artykułów tam zamieszczanych w stylu; "jak zrobić ABS w 6 tygodni" albo "jak wyrwać laskę w barze w 60 sek." Ale może po prostu już się starzeję;) Czekam tylko na artykuł "jak zwiększyć swój biceps w weekend" ;)

Nie mniej jednak fajny temat wywołałeś. Rep dla Ciebie za pomysł:)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
MH to takie typowe męskie Bravo. "W dzisiejszym numerze doradzamy, jak ubrać się na pierwszy dzień w nowej pracy. Marynarka 1500zł, buty 800zł..."
Więcej tam reklam rolexów niż wartościowej wiedzy o diecie i ćwiczeniach :D
Niestety, nie znam żadnej dobrej polskiej alternatywy.
  • 0
Shut up and get moving.

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
owszem popieram twoją opinię że to coś w rodzaju bravo tudzież coraz modniejszy typ gazety lifestylowej, ale jak już napomniałem wcześniej czasem coś ciekawego można z niej wyjąć :) Jest też mniej znanych pozycji np magazyn KIF traktujący o sportach walki jak i kulturystyce :)
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
W MH są czasem bardzo fajne przepisy na jedzonko. Warto spróbować. Szczególnie wydanie z 2012 z Collinem Farellem, gdzie kucharze polskich olimpijczyków dali przepisy. :D
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Czasem MH kupię, ale zwykle z braku laku. Ostatecznie nic nowego tam nie znajduję. Masz Zahir rację - przepisy na 6-pak i bica w miesiąc to esencja tego czasopisma. Jedynie ciekawostki o odżywianiu i przepisy nienajgorsze

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Nie czytam żadnych. Kiedyś za młodu kupowałem jakiś magazyn kulturystyczny ale wywaliłem wszystko.
A coś z zagranicznych, które można dostać w empiku?
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów
MH w swoich poradach żywieniowych też czasem wciska dobry kit. Były numery w których sami sobie zaprzeczali w dwóch różnych artykułach. Raz napisali, że witaminę B12 znajdziemy w zielonej sałacie. No ale zawsze poczytać można. Ja czasem kupuje na róznych stoiskach gazety z poprzedniego miesiąca za 2-4 zł takie jak MH, Runners czy Sztuki Walki.
  • 0
Dołączona grafika

julo1976

julo1976

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 159 postów
Ja czytuje KiF oraz sztuki walki choc bardziej przekrojowa od KiF jest sport dla wszystkich.Z angielskich GracieMag mam pare numerow.
  • 0
Trening to przyjemnosc, nie obowiazek a gimnastyka sportowa to radosc i satysfakcja z pokonywania sily grawitacji:) !

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów

Raz napisali, że witaminę B12 znajdziemy w zielonej sałacie.

Taka prosto z ogródka nie domyta to jak najbardziej(bakterie syntezyjące B12, żyjące w glebie), może więc o to chodziło ;)
Co do samych gazet to ok. dwóch lat kupowałem MH (zaraz na początku istnienia) i merytorycznie była wtedy na wyższym poziomie. Przestałem, jak gazeta poszła właśnie w stronę bravo.
Mam też kolekcję Biegania z dwóch czy trzech lat i tu można było znaleść artykuły przydatne nie tylko dla biegaczy.
  • 0
Aby być najlepszym, musisz być lepszym od samego siebie...

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ja mogę dopisać tutaj, że zakupuje czasopisma dla kobiet Happy jest bardzo ciekawy http://czasopisma.ag...m/0,127801.html ,
a także Trainer jest kwartalnikiem Warto :) http://www.bodylife.com.pl/
http://www.bodylife....2010/s36_39.pdf
i od czasu do czasu MH
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Aktualnie MH - raczej jako czytadło niż jakiś poradnik treningowy.
Swojego czasu KIF (to wcale nie jest małopopularna gazeta), albo sporadycznie Muscular Development - bo ma fajny design :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
KiF i Sport dla wszystkich są całkiem, całkiem (choć nie jestem pewien, czy ta druga jeszcze wychodzi)
  • 0

cazz_78

cazz_78

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 postów
Jestem na tym forum świeżutki ale to pierwszy temat jaki rzucił mi się w oczy także pozwolę sobie na kilka słów refleksji, tym bardziej, że z racji na wiek pamietam jak na polskim rynku prasowym królował stary, poczciwy FLEX,MUSCLE czy nawet mało dzisiaj pamiętany JACEK. Mój pogląd w tej kwestii wygląda następująco: jeśli szukacie dobrze rozpisanych planów treningowych to na tzw. lifestyl'ową prasę spoglądałbym z daleko posuniętą ostrożnością. Któryś z moich przedmówców użył porówniania do Bravo i to nie bez przyczyny. Osobiście bardzo cenię sobie MUSCULAR DEVELOPMENT. Choć kierują się bardziej w stronę kulturystycznej extremy to w każdym numerze znajdziecie tam przynajmniej kilka ciekawych artykułów dotyczących ćwiczeń, żywienia czy suplementacji i co wazniejsze wiele z nich opatrzonych jest przypisami - co nie jest w polskich warunkach normą...a wg mnie być powinno. KIF i SDW w tej akurat kwestii nie wypadają wg mnie tak dobrze. Nie mniej jednak czytelnicy z nieco mniejszym akademickim też mogą znaleźć tam coś dla siebie. Osobiście mam do nich spory sentyment bo to chyba jedyne "rdzennie polskie" periodyki. Tym bardziej, iż sami w początkach swojego istnienia pozycjonowali się jako spadkobiercy legendarnego "Sportu dla wszystkich" ( a moja słabość do kulturystki z lat sześcidziesiątych pozostaje niezmienna:rolleyes:). Obecnie nie czytam praktycznie żadnych wydań papierowych - niestety kryzys wymusił na mnie cięcia także w tak przyziemnej materii jak prasa. Zostaje zatem internet i wymiana doświadczeń na forum :)
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 postów
Ja zakupilem kilka roznych magazynow ostatnimi czasy, ale jak mowicie, nie ma tam za duzo 'uzytecznych' informacji, wiekszosc reklam albo artykulow ktore nic nie wnosza, a jak juz znajde cos ciekawego to juz to wiem, ew znalazlem to tu na forum ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych