Ogólnie mówiąc to bardzo fajny projekt
Zaloguj się Zarejestruj się
Moja placówka
Napisano 03 lutego 2013 - 21:13
https://www.dropbox....03 18.30.17.jpg
https://www.dropbox....03 18.29.17.jpg
Dziś pierwszy raz mogłem sobie poćwiczyć w mojej nowej prywatnej "siłowni"
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 13 kwietnia 2013 - 19:19

Napisano 15 kwietnia 2013 - 08:10
Wracając do projektu, uważam, że poręcze do dipów osadzone są troche za nisko (4500mm) ja szorował bym kolanami po piochu
Projekt super.
Weyer ,coś źle odczytałeś z rysunku. 4500 mm to 4,5 metra i jest to długośc całej konstrukcji. Słupki do dipów mają wysokość 1400 mm i jak się przyjrzysz to ten wymiar też jest naniesiony. Poręcze są ok 5 cm niżej niż słupki.
Napisano 16 kwietnia 2013 - 08:55
Placyk super, fajnie, żę zajmuje stosunkowo mało miejsca przy olbrzymiej wszechstronności.
Właśnie dokładnie takie było założenie. Zrobić coś na czym maksymalnie dużo ćwiczeń będzie można wykonywać, a jednocześnie drążki mają zajmować stosunkowo mało miejsca.
Napisano 20 kwietnia 2013 - 12:15
1. Przy poręczach zaokrągliłbym końce, kontynuując to dalej rurą. Po co te foremne profile, na przyszłość stawiasz sobie przeszkodę. Dojdą triki, ewolucje, gacie sobie potargasz.
2. Drabinka to samo. Rurowe profile i nie musisz dodatkowo wstawiać drążka do flagi. Po co te koszty?
3. Drążki zamknąłbym w kwadrat z drabinką, tak by można przeskakiwać z wyższego na niższy.
Tak bym to widział.
Pozdrawiam
Marqs
Napisano 24 kwietnia 2013 - 15:58
Moją konstrukcję na dniach będę zalewał betonem, więc mi już się te rady nie przydadzą, ale może ktoś wykorzysta.
Dodatkowy drążek to nie tylko do flagi. Można się po nim wspinać no i na górze będzie zawieszona na nim też lina do wspinaczki. Po obejrzeniu gotowej konstrukcji dałem ja w odległości 1m zamiast 60cm jak w oryginalnym projekcie. Do podciągania na linie trochę ciasno było.
Napisano 22 czerwca 2013 - 16:55
Świetny projekt! Z jakich materiałów to zrobiłes? Material/szerokość/średnica? Zastanawiam się czy u siebie nie zalać betonem drewnianych bal o rozkroju kwadratu i do tego przykrecić drążki (niżej zamieszczam zdjęcia) albo czy nie wbetonować drewnianych okrągłych bali i nie założyć na to metalowych obejm zaciskowych trzymających drążki.
Chodzi mi tutaj o łatwość wbetonowania tego i nie potrzeba tu spawania bo wszystko byłoby przykręcone na śruby/obejmy.
sory za jakosc ale to z jakiegos filmiku na youtube
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś