Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Moja placówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

Czerwony_Byk

Czerwony_Byk

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 77 postów
Ja też mam zamiar zrobić sobie placówkę zgodnie z tym projektem, wprowadziłem tylko parę małych modyfikacji. :D
Ogólnie mówiąc to bardzo fajny projekt :)
  • 0

if you spend too much time thinking about a thing, you'll never get it done.

Dołączona grafika

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
A to moja placówka:
https://www.dropbox....03 18.30.17.jpg
https://www.dropbox....03 18.29.17.jpg

Dziś pierwszy raz mogłem sobie poćwiczyć w mojej nowej prywatnej "siłowni" :D
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów
I jak idą prace na własnymi placykami ?
Moja konstrukcja leży na podwórku i czeka na prawdziwą wiosnę by wykopać dołki i zalać betonem żelastwo :D
  • 0
Aby być najlepszym, musisz być lepszym od samego siebie...

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
No, a moja utknęła w miejscu, bo gość u którego mieliśmy robic jakoś ucichł w tej sprwaie. :D
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Wracając do projektu, uważam, że poręcze do dipów osadzone są troche za nisko (4500mm) ja szorował bym kolanami po piochu ;) Projekt super.
  • 0

MonkeyMAn

MonkeyMAn

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów
Świetny placyk jaki koszt?
  • 0

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów

Wracając do projektu, uważam, że poręcze do dipów osadzone są troche za nisko (4500mm) ja szorował bym kolanami po piochu ;) Projekt super.

Weyer ,coś źle odczytałeś z rysunku.  4500 mm to 4,5 metra i jest to długośc całej konstrukcji. Słupki do dipów mają wysokość 1400 mm i jak się przyjrzysz to ten wymiar też jest naniesiony. Poręcze są ok 5 cm niżej niż słupki.

• 0

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Masz racje troszkę mi się pokićkało :unsure: Placyk super, fajnie, żę zajmuje stosunkowo mało miejsca przy olbrzymiej wszechstronności.

Pozdrawiam!

• 0

radzikson

radzikson

Member

• Użytkownik
  • 13 postów
  • LokalizacjaBrójce

Po zapoznaniu się z planem i ja być może przeniosę ten projekt na realny plac.

Jak się uda dam znać!

Pozdrawiam

• 0

Pain is temporary!
Pride is forever!

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów

Placyk super, fajnie, żę zajmuje stosunkowo mało miejsca przy olbrzymiej wszechstronności.

Właśnie dokładnie takie było założenie. Zrobić coś na czym maksymalnie dużo ćwiczeń będzie można wykonywać, a jednocześnie drążki mają zajmować stosunkowo mało miejsca.

• 0

Marqs

Marqs

Advanced Member

• Użytkownik
  • 77 postów
  • LokalizacjaBrudne Południe / SRC

1. Przy poręczach zaokrągliłbym końce, kontynuując to dalej rurą. Po co te foremne profile, na przyszłość stawiasz sobie przeszkodę. Dojdą triki, ewolucje, gacie sobie potargasz.

2. Drabinka to samo. Rurowe profile i nie musisz dodatkowo wstawiać drążka do flagi. Po co te koszty?

3. Drążki zamknąłbym w kwadrat z drabinką, tak by można przeskakiwać z wyższego na niższy.

Tak bym to widział.

Pozdrawiam

Marqs

• 0

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów

Moją konstrukcję na dniach będę zalewał betonem, więc mi już się te rady nie przydadzą, ale może ktoś wykorzysta.

Dodatkowy drążek to nie tylko do flagi. Można się po nim wspinać no i na górze będzie zawieszona na nim też lina do wspinaczki. Po obejrzeniu gotowej konstrukcji dałem ja w odległości 1m zamiast 60cm jak w oryginalnym projekcie. Do podciągania na linie trochę ciasno było.

• 0

Pasterz96

Pasterz96

Advanced Member

• Użytkownik
  • 36 postów

Jak masz zamiar wykorzystać tą pionową drabinkę ?

• 0

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów
Ogranicza nas tylko wyobraźnia, więc wykorzystywać ją można na różne sposoby. Ja robiłem z myślą o progresji do flagi a później sama flaga oraz do wchodzenia na rękach po drabince.
  • 0

pieniek

pieniek

Brak

• Użytkownik
  • 1 postów

Świetny projekt! Z jakich materiałów to zrobiłes? Material/szerokość/średnica? Zastanawiam się czy u siebie nie zalać betonem drewnianych bal o rozkroju kwadratu i do tego przykrecić drążki (niżej zamieszczam zdjęcia) albo czy nie wbetonować drewnianych okrągłych bali i nie założyć na to metalowych obejm zaciskowych trzymających drążki. 

Chodzi mi tutaj o łatwość wbetonowania tego i nie potrzeba tu spawania bo wszystko byłoby przykręcone na śruby/obejmy. 

sory za jakosc ale to z jakiegos filmiku na youtube

Załączone pliki

• Załączony plik  obejm.png   509,98 KB   125 Ilość pobrań
  • Załączony plik  obejm2.png   179,61 KB   123 Ilość pobrań

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych