Zaloguj się Zarejestruj się
Pompki CC1 krok 6 - Pompki Wąskie
Posted 22 January 2013 - 00:56 AM
Jechałeś od pierwszego kroku ze "Skazanego" czy wskoczyłeś od razu na wąskie bo miałeś wystarczająco dużo siły ?
Zaleczyłeś ten uraz?
Posted 22 January 2013 - 01:18 AM
Wysłane z Tapatalk2
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Posted 22 January 2013 - 01:30 AM
Guest_zahir11_*
Posted 22 January 2013 - 22:48 PM
Guest_zahir11_*
Posted 22 January 2013 - 22:53 PM
Teraz muszę swoje odcierpieć.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Posted 23 January 2013 - 00:32 AM
To się wyjaśniło ,bo się już zaczynałem zastanawiać czy kalistenika jest tak bez urazowa jak pisał Wade(ktoś jeszcze w tym temacie wspominał o kontuzji przez wznosy nóg czy mostek).
Fajnie ,ze szybko wydobrzałeś.Widocznie pauza była potrzebna.
Posted 23 January 2013 - 10:12 AM
Posted 23 January 2013 - 10:38 AM
Żaden sport nie jest bez urazowy jeśli nie trenuje się z głową. Nawet szachami możesz się zadławićTo się wyjaśniło ,bo się już zaczynałem zastanawiać czy kalistenika jest tak bez urazowa jak pisał Wade(ktoś jeszcze w tym temacie wspominał o kontuzji przez wznosy nóg czy mostek).
Jeśli Twoje mięśnie, stawy i ścięgna nie są gotowe i rzucisz się na zbyt zaawansowane ćwiczenie (np. ze zbyt dużym zakresem ruchu jak pompki na poręczach czy głębokie dipy), to możesz sobie zrobić krzywdę.
O bólach pleców pisałem ja - ale to nie wina kalisteniki tylko uszkodzenia jednego z kręgów, które miałem wcześniej, a tylko o nim nie wiedziałem. Przytoczyłem swój przykład, bo geneza bólu nie ma w tym momencie znaczenia. Ważne, że zwlekałem z wizytą u lekarza i przerwą w treningach, bo myślałem, że samo przejdzie. I przez to straciłem dużo więcej czasu.
PS. Jeśli cytujesz czyjąś wypowiedź, to stosuj znaczniki [ quote ] [ / quote ]
Posted 23 January 2013 - 16:27 PM
Jeśli Twoje mięśnie, stawy i ścięgna nie są gotowe i rzucisz się na zbyt zaawansowane ćwiczenie (np. ze zbyt dużym zakresem ruchu jak pompki na poręczach czy głębokie dipy), to możesz sobie zrobić krzywdę.
Dlatego zapytałem czy Bar-Man jechał z ćwiczeniami od pierwszego kroku aby ustalić czy to aby nie przez to .
Twoją wypowiedź też przytoczyłem bo nie pisałeś się zdaje o wcześniejszym urazie kręgosłupa tylko cytuję
Także odniosłem wrażenie ,że urazu doznałeś w efekcie ćwiczeń.Wiesz, mnie też bolały plecy od mostków.
Wszystko (Mi)się więc wyjaśniło :
Twoja kontuzja spowodowana wcześniejszym urazem a Bar-Mana innymi ćwiczeniami .
Posted 24 January 2013 - 04:59 AM
Zgadzam się z kolegami w związku z koniecznością przerwy. Kiedyś spotkałem się od kolegi z siłowni ze zdaniem, że na ból dobry jest ból. Innymi słowy, im bardziej go bolało tym bardziej trenował. Efekt, kręgosłup (problem z dwoma "latającymi" kręgami/dyskami) - dopiero co wrócił z półrocznego pobytu ze szpitala. Na krześle wysiedzi 1 godzinę i musi się położyć na twardym. A z ukształtowanej wcześniej niezłej sylwetki obecnie ma resztki. Mnie to daje do myślenia.
Pytanie - ile przerwy, na pewno tyle ile trzeba żeby odpuścił ból (więc nie wyznaczałbym jakiegoś okresu z góry - np. 1,2,3 tygodnie itp.), a jeśli nie mija to stanowczo doradzam lekarza.
Pozdrawiam
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report