Zaloguj się Zarejestruj się
Skazany - podciągnięcia, krok drugi
Napisano 03 stycznia 2013 - 21:15
Napisano 03 stycznia 2013 - 21:45
powiadasz różna wysokość, jak nie ma czegoś do wysokości bioder, to chwyć się czegoś niżej, bądź wyżej(większość ewentualnych przedmiotów ma różną wysokość -.-')
a co do wyższej porady, to jak się nie ma lin czy kółek, to można prześcieradło stare, bądź większy ręcznik zaczepić
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 04 stycznia 2013 - 12:16
Napisano 04 stycznia 2013 - 19:15
Napisano 06 stycznia 2013 - 21:59
Za żadne skarby świata nie jestem w stanie dotknąć klatką drążka przy 2 kroku podciągania, próbowałem różnych wysokości od bardzo niskich po wysokie i robiąć dokładnie technicznie i wypinając klatę i tak brakuje troche aby dotknąć.
Jedyną opcją aby dotknąc jest albo eksplozywne podciagniecie do gory z takim podrzutem albo skoncentrowanie sie aby podczas ruchu przemiescic blizej siebie piety ale to jest nienaturalne i nie nic wspolnego z technika...
Czy mieliscie podobnie, rozwiazaliscie to jakos czy przyjeliscie ze taka macie budowe , ktora nie pozwala na pelny ruch?
Napisano 06 stycznia 2013 - 22:34
Zresztą jak oglądałem na youtubie to tam praktycznie nikt nie dotyka klatką do stołu/drążka, niektórzy po każdym powótrzeniu tak się opuszczają że leżą na ziemi więc już w ogólne nie trzymają techniki.
Napisano 07 stycznia 2013 - 15:25
Myślę, że problem polega na tym, że to ćwiczenie powinno być krokiem 5 a nie 2. Ostatnio do niego wróciłem. Jestem w stanie czysto technicznie wykonać około 10 powtórzeń. Ćwiczenie miazga. Może jutro je nakręcę
No byłoby super jakbyś wrzucił to byłby wreście dobry film insruktażowy bo te w internecie sa naprawdę średniej jakości
Napisano 09 stycznia 2013 - 15:49
też mi ciężko idzie z tym podciąganiemMyślę, że problem polega na tym, że to ćwiczenie powinno być krokiem 5 a nie 2. Ostatnio do niego wróciłem. Jestem w stanie czysto technicznie wykonać około 10 powtórzeń. Ćwiczenie miazga. Może jutro je nakręcę
tydzień temu wyszło mi: 10 - 10 - 8
a dzisiaj wyszło : 9 - 8 - 8
chyba mój stół jest zbyt gruby, jedynie samymi palcami się trzymam, ciężko objąć go całą dłonią w większości
lecz nie sądze, aby ktoś się pod stołem podciągał podchwytem
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 09 stycznia 2013 - 22:32
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś