Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Skazany - podciągnięcia, krok drugi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

SteaVe

SteaVe

Train, eat, sleep.

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaSanok
Witam wszystkich, mam pytanie co do ćwiczenia ze Skazanego, mianowicie podciągnięcia w kroku drugim. Już nie wiem czy wena mnie opuściła czy co, ale hymm...macie może jakieś pomysły co do miejsca wykonywania tego ćwiczenia? Niestety u mnie w mieszkaniu niezbyt jest czego się chwycić ani o co zahaczyć (większość ewentualnych przedmiotów ma różną wysokość -.-'). Może jakiś pomysł na małą konstrukcję, czy coś, byłbym wdzięczny za pomoc ;)
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Jak masz drążek rozporowy to zaznaczasz na futryach wysokość bioder i na każdy trening montujesz sobie tam drążek i działasz:)

Ja tak samo lada dzień będę robił bo też nie mam odpowiedniego miejsca do treningu.
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Ja do drążka doczepiam kółka gimnastyczne. Jak nie masz, a nie chce ci się zmieniać wysokości drążka to może spróbuj przyczepić liny z pętlami na końcach.
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

(większość ewentualnych przedmiotów ma różną wysokość -.-')

powiadasz różna wysokość, jak nie ma czegoś do wysokości bioder, to chwyć się czegoś niżej, bądź wyżej :P

a co do wyższej porady, to jak się nie ma lin czy kółek, to można prześcieradło stare, bądź większy ręcznik zaczepić :) nawet zawiązywać nie trzeba
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

qwsdm

qwsdm

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 416 postów
Stół kuchen ,biurko,ława możesz wziąć 2 krzesła i do nich przyczepić miotle
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Według mnie najprościej będzie podciągać się pod solidnym stołem.
  • 0

toruogiwara

toruogiwara

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 38 postów
Drugi krok robiłem z ręcznikami wieszanymi na drążku. Teraz robię go na trx domowej roboty (http://kombinator.jw...rx-zrob-to-sam/).
  • 0
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się. [Aldous Huxley]

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Tylko pamiętaj żeby mieć conajmniej taką wysokość aby cały czas ciężar opierał się na piętach i na sile Twoich ramion podczas wiszenia :)

I ćwicz technicznie po 5s a zobaczysz jak ciężkie to jest ćwiczenie aby zrobić próg przejścia.
  • 0

SteaVe

SteaVe

Train, eat, sleep.

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaSanok
No dzięki za te pomysły, tak drogą analizy to chyba najciekawszą opcją będą TRXy, przydatna rzecz, drążek mam na stałe wwiercony także nie ma szans na regulacje :D Co do tempa, to fakt, wiem już jak to ćwiczenie męczy, a prawde mówiąć, myślałem że będzie lżejsze. Ale cóż posiedze sobie przy nim pare ładnych tygodni.
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Nawet jak przejdziesz ten próg to warto od czasu do czasu potrenować w ten sposób - sam robię tak obecnie :)
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Stało się tak że mam pytanie odnośnie tego kroku:)

Za żadne skarby świata nie jestem w stanie dotknąć klatką drążka przy 2 kroku podciągania, próbowałem różnych wysokości od bardzo niskich po wysokie i robiąć dokładnie technicznie i wypinając klatę i tak brakuje troche aby dotknąć.

Jedyną opcją aby dotknąc jest albo eksplozywne podciagniecie do gory z takim podrzutem albo skoncentrowanie sie aby podczas ruchu przemiescic blizej siebie piety ale to jest nienaturalne i nie nic wspolnego z technika...

Czy mieliscie podobnie, rozwiazaliscie to jakos czy przyjeliscie ze taka macie budowe , ktora nie pozwala na pelny ruch?
  • 0

phpl

phpl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 146 postów
ja sie podciagalem najwyzej jak moge, brakowalo mi tylko paru cm zeby dotknac klata do stołu. zeby dotknac klatka tzrzeba wg. mnie probowac podchwytem lub eksplozywnie.
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
W porządku , ekslozywnie dotkne ale nie chodzi mi to taki sposób ćwiczenia, wole wolniej i dokładniej :)

Zresztą jak oglądałem na youtubie to tam praktycznie nikt nie dotyka klatką do stołu/drążka, niektórzy po każdym powótrzeniu tak się opuszczają że leżą na ziemi więc już w ogólne nie trzymają techniki.
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 postów
Mam to samo. Też próbowałem różnych ustawień i nic. :P
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Myślę, że problem polega na tym, że to ćwiczenie powinno być krokiem 5 a nie 2. Ostatnio do niego wróciłem. Jestem w stanie czysto technicznie wykonać około 10 powtórzeń. Ćwiczenie miazga. Może jutro je nakręcę:)
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

Myślę, że problem polega na tym, że to ćwiczenie powinno być krokiem 5 a nie 2. Ostatnio do niego wróciłem. Jestem w stanie czysto technicznie wykonać około 10 powtórzeń. Ćwiczenie miazga. Może jutro je nakręcę:)

No byłoby super jakbyś wrzucił to byłby wreście dobry film insruktażowy bo te w internecie sa naprawdę średniej jakości :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ok. od dłuższego czasu nosze się z zamiarem napisania artykułu na ten temat. Ciągle nie ma czasu ale obiecuję wreszcie się spiąć:)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

też mi ciężko idzie z tym podciąganiem
tydzień temu wyszło mi: 10 - 10 - 8
a dzisiaj wyszło : 9 - 8 - 8

chyba mój stół jest zbyt gruby, jedynie samymi palcami się trzymam, ciężko objąć go całą dłonią w większości

lecz nie sądze, aby ktoś się pod stołem podciągał podchwytem :) bądź chwycił stół tak jak drążek :) jeśli nie posiada chwytów pod stołem hehe
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Dla mnie pod stołem było o niebo ciężej niż na drążku.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Dobra, panowie, filmy nakręcone, zdjęcia zrobione:) Teraz potrzebuje jeszcze chwilkę czasu, żeby to opisać:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych