Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
216 odpowiedzi w tym temacie

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ktoś musi wygrać, ale nie Ja. Wytrzymałem tylko 4 minuty tak honorowo :) sześć to już hardcore :)
  • 0

SteaVe

SteaVe

Train, eat, sleep.

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaSanok
Oo Tomson pozamiatał, gratulacje :D No ale czas jeszcze jest, jeszcze też muszę nagrać, tylko z walką o czołówke będzie baardzo ciężko.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Brawo Tomson, rep dla Ciebie:)

Ktoś musi wygrać, ale nie Ja. Wytrzymałem tylko 4 minuty tak honorowo :) sześć to już hardcore :)

Cassi, nie poddawaj się. w końcu jesteś mistrzem!
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
no Tomson gratulacje, ładnie na koniec roku
moża ja jutro coś nagram po południu :)
rep
tak wszyscy są zwycięzcami którzy wystartowali ze swoim pokazem :D
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Już nagrałem, ale ciężko było jutro wrzucę :)
Po świętach trochę forma spadła.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Satetsu, coś niesamowitego. Nie sadziłem, że w ogóle jest możliwe zrobienie tylu wznosów!!! Rep poleciał:)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Satetsu. Zrobić tyle wznosów. Jestem pod wrażeniem. Sam bym spróbował tyle wycisnąć. Nie o to chodzi w tym. Tylko, że można pokazać co jest niemożliwe i udowodnić możliwe :) Wciskam repka :)

To jak obiecałem wrzucam planka 8 minut wytrzymałościowa

• 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Cassi, miazga:) rep poleciał. Naprawdę daliście mi dużego motywacyjnego kopa. Stwierdzam, że przy Was jestem cieniutki jak szczypiorek:)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Nieprawda Zahir. Wystarczy, że jesteś z nami i że wspierasz nas, a co za tym idzie i my ciebie :) haha
  • 0

Mr.Burns

Mr.Burns

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 89 postów
gratulacje wszystkim, którzy wrzucili swoje próby. furios dodatkowe puntky za brodę. darekmedyk za córkę. emil cztery dychy. satetsu poza konkurencją. cassi i zahir nie wymiękają. mariusz mistrz zen. sonia 3min plank. itd. dziękuję wam wszystkim za inspiracje.

wznosy nóg - krok 7 - 20 powt - techniczna (?)

dodam swoje 2 grosze do dyskusji czy łatwiej jest wisieć czy na równoległych. mi wisząc jest trudniej kontrolować bujanie, wrzuciłem drugą opcję w tym samym video do porównania (może z drążkiem trochę wyżej byłoby prawidłowiej, bo musiałem trochę podginać nogi na dole), więc daje mi do myślenia gdy widzę np. u mariusza, że można wisieć i nie bujać ani trochę. konkret!

plank - 2 min

dzięki tej edycji wyzwań spróbowałem ćwiczeń, których za często nie robię i myślę, że to ważne by nie siedzieć tylko we własnej strefie komfortu.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Burns jak zawsze nie zawodny. Dlatego wrzucajcie swoje wyzwania. Można wrzucać jeszcze jutro :)
Burns moim zdaniem jeśli wykonujemy to technicznie na poręczach ciało jest w pionie do ziemi, ręce. To jest to trudniejsze do wykonania wznosy.
Ogólnie mi jest trudniej na poręczach, bo nie ćwiczę w ten sposób. To są moje przyszłe plany.
Wciskam Rep :)
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
Widzę, cassi, że będę musiał nagrać jeszcze plank :D
Zobaczę jak jutro mi wyjdzie z czasem, jak zdążę to nagram :P
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

mi wisząc jest trudniej kontrolować bujanie,

właśnie w technicznej trzeba to kontrolować, musi działać czysta siła, bez grawitacji i rozmachu

Mr.Burns, dla mnie wznosy były za szybkie, wg. skazanego to 2 sekundy faza unoszenia i 2 sekundy faza opuszczania + po 1 sekundzie przytrzymanie w punkcie kulminacyjnym w każdej z faz :) oraz nogi nie powinny wychodzić za plecy, jeśli jest to faza najniższa [bez bujania] :) bardziej do wytrzymałościówki by przypadło
ale podoba mi się, że krok 7 pokazałeś :D
rep za wznosy i planka
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Cassi dzięki za miłe słowa:) Mr. Burns - weteran wyzwań. Niezawodny jak Kałasznikow.Rep poleciał:)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
no dobra, plank 9-minutowy :P, na wymioty zbierało się potem :cool:
wiem, technicznie to odbiega na pewno, prawie leżałem na murawie, lecz chodziło mi wytrzymałość :P
trochę wietrzna pogoda
nie myślcie, że leżałem całkowicie na trawie, to iluzja :P koszulka i spodenki dotykały trawki

na początku prawie 60s straciłem, karteczki zapomniałem pokazać :s

Plank / wytrzymałościowy / 9min
http://www.youtube.com/watch?v=OmivPcQphiw
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Hanni, brawo za to, że nie odpuszczasz. Widać, że na trawce nie leżysz ale wygięcie kręgosłupa bardzo duże. Repa dam jutro, bo niestety na dziś limit wyczerpany:(
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
Ja już nic nie nagram w tym roku, brak czasu :D
Gratuluje zwycięzcy ! ! !
Szczęśliwego Nowego Roku ;)

Hannibal leci rep za waleczność, choć nie do końca prawidłowo, ale ziemi nie dotknąłeś.
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Mr.Burns

Mr.Burns

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 89 postów
Hannibal,

dzięki za uwagi - następnym razem postram się wolniej. muszę w końcu przechwycić kopię Skazanego, żeby unikać takich wpadek :)
  • 0

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Hannibal rep za to, że wytrzymałeś, ale patrząc na np. filmik cassi to nie wiem czy była by to uczciwa wygrana, postawa nie jest odpowiednia.
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Bez urazy ale moim zdaniem to nie jest plank bo jesteś wygięty jak banan od samego początku. Chyba że masz taką dużą wadę kręgosłupa i nie możesz inaczej.

wczoraj miałem nagrać, lecz czułem zmęczenie, żeby wykonać plank'a, dziś po treningu siłowym [2-3h później] również poczułem się słabiej, ale lepiej niż wczoraj, tak, mam wklęsłe plecy, robię ćwiczenia korygujące, pracuję nad poprawną postawą, nie poddaje się i walczę :cool:

Hannibal leci rep za waleczność, choć nie do końca prawidłowo, ale ziemi nie dotknąłeś.

liczyła się wytrzymałość, wiem, że technicznie to źle rozegrałem, sam zawiodłem się po obejrzeniu tego videa

ale patrząc na np. filmik cassi to nie wiem czy była by to uczciwa wygrana, postawa nie jest odpowiednia.

tak, to prawda, cassi, lepiej wytrwał w zmęczeniu niż ja :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych