Zaloguj się Zarejestruj się
WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:20
moża ja jutro coś nagram po południu
rep
tak wszyscy są zwycięzcami którzy wystartowali ze swoim pokazem
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 30 grudnia 2012 - 22:58
wznosy nóg - krok 7 - 20 powt - techniczna (?)
dodam swoje 2 grosze do dyskusji czy łatwiej jest wisieć czy na równoległych. mi wisząc jest trudniej kontrolować bujanie, wrzuciłem drugą opcję w tym samym video do porównania (może z drążkiem trochę wyżej byłoby prawidłowiej, bo musiałem trochę podginać nogi na dole), więc daje mi do myślenia gdy widzę np. u mariusza, że można wisieć i nie bujać ani trochę. konkret!
plank - 2 min
dzięki tej edycji wyzwań spróbowałem ćwiczeń, których za często nie robię i myślę, że to ważne by nie siedzieć tylko we własnej strefie komfortu.
Napisano 30 grudnia 2012 - 23:11
Burns moim zdaniem jeśli wykonujemy to technicznie na poręczach ciało jest w pionie do ziemi, ręce. To jest to trudniejsze do wykonania wznosy.
Ogólnie mi jest trudniej na poręczach, bo nie ćwiczę w ten sposób. To są moje przyszłe plany.
Wciskam Rep
Napisano 31 grudnia 2012 - 13:34
właśnie w technicznej trzeba to kontrolować, musi działać czysta siła, bez grawitacji i rozmachumi wisząc jest trudniej kontrolować bujanie,
Mr.Burns, dla mnie wznosy były za szybkie, wg. skazanego to 2 sekundy faza unoszenia i 2 sekundy faza opuszczania + po 1 sekundzie przytrzymanie w punkcie kulminacyjnym w każdej z faz
ale podoba mi się, że krok 7 pokazałeś
rep za wznosy i planka
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:12
wiem, technicznie to odbiega na pewno, prawie leżałem na murawie, lecz chodziło mi wytrzymałość
trochę wietrzna pogoda
nie myślcie, że leżałem całkowicie na trawie, to iluzja
na początku prawie 60s straciłem, karteczki zapomniałem pokazać :s
Plank / wytrzymałościowy / 9min
http://www.youtube.com/watch?v=OmivPcQphiw
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:32
Napisano 31 grudnia 2012 - 19:05
wczoraj miałem nagrać, lecz czułem zmęczenie, żeby wykonać plank'a, dziś po treningu siłowym [2-3h później] również poczułem się słabiej, ale lepiej niż wczoraj, tak, mam wklęsłe plecy, robię ćwiczenia korygujące, pracuję nad poprawną postawą, nie poddaje się i walczę :cool:Bez urazy ale moim zdaniem to nie jest plank bo jesteś wygięty jak banan od samego początku. Chyba że masz taką dużą wadę kręgosłupa i nie możesz inaczej.
liczyła się wytrzymałość, wiem, że technicznie to źle rozegrałem, sam zawiodłem się po obejrzeniu tego videaHannibal leci rep za waleczność, choć nie do końca prawidłowo, ale ziemi nie dotknąłeś.
tak, to prawda, cassi, lepiej wytrwał w zmęczeniu niż jaale patrząc na np. filmik cassi to nie wiem czy była by to uczciwa wygrana, postawa nie jest odpowiednia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś