Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!

• This topic is locked This topic is locked
216 replies to this topic

SteaVe

SteaVe

Train, eat, sleep.

• Użytkownik
  • 21 posts
  • LokalizacjaSanok
Było mówione, że w planku mamy sie sugerować filmikiem w pierwszym poście, czyli rozumiem, że robiąc go mogę mieć dłonie splecione, tak? ;)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Było mówione, że w planku mamy sie sugerować filmikiem w pierwszym poście, czyli rozumiem, że robiąc go mogę mieć dłonie splecione, tak? ;)

czy to w czymś pomaga ? :D
przed przystąpieniem do plank'u napnij całe ciało, ułatwia wytrzymanie dłużej-w moim przypadku tak
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Furios, widziałem Twoje umiejętności, więc wiem, że to skromność przez Ciebie przemawia:)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Drugie podejście do wznosów. Typowo wytrzymałościowe. Może nawet za bardzo bo mi nogi mocno latały co dopiero wyłapałem na filmiku. Jeśli nie zaliczycie tej próby nagram jeszcze raz :)

• 0
Dołączona grafika

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Emil, bujanie faktycznie było. Na początku filmu miałeś też lekko zgięte nogi w kolanach a to też ułatwia. Jak dla mnie brakowało też karteczki. To fakt, że wszyscy Cię znamy ale w tym kapturze ja Cię nie poznałem.

Wszystko to nie zmienia faktu, że wykręciłeś nieziemską ilość powtórzeń, więc rep się należy:)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Wiem, ciągle zapominam o karteczce ;/ Może uda mi się nagrać jeszcze raz. W konkurencji technicznej :)
  • 0
Dołączona grafika

SteaVe

SteaVe

Train, eat, sleep.

• Użytkownik
  • 21 posts
  • LokalizacjaSanok

czy to w czymś pomaga ?

Bynajmniej mi jest tak lepiej ;D
  • 0

FurioS

FurioS

Street Workout Łódź - szukaj nas na FB

• Użytkownik
  • 299 posts

Furios, widziałem Twoje umiejętności, więc wiem, że to skromność przez Ciebie przemawia:)

No i tu Cie kolego zaskoczę, zrobiłem 2 filmiki plank 5 min, a wznosy techniczne 10 sztuk. Tylko dlatego, żeby pokazać innym, że warto podjąć wyzwanie nawet dla siebie. Dla mnie każdy kto wrzuci tu filmik jest zwycięzcą nie ważne jaki ma czas/liczbę powtórzeń.
  • 0
"Aby odnieść sukces w tym co robisz musisz wpierw odnieść zwycięstwo nad własnymi słabościami."

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Zamieszczając filmy dokonujemy opisu w następujący sposób: ćwiczenie/krok/rodzaj rywalizacji/ilość powtórzeń np. wznosy nóg/krok1/techniczny/15

chcę tutaj się doczepić, niechodzi mi o opis, tylko jeśli robimy ćwiczenia z książki 'skazany na trening' akurat ten powyższy opis do tego prowadzi/opisuje, więc tak należy robić
tutaj niektórzy robią wznosy na dwóch równoległych poręczach zamiast z pełnego zwisu na drążku

Właściwie w regulaminie nie ma napisanego jak należy wykonać te wznosy, lecz jeśli w opisie jest napisane krokX to chyba chodzi o książke Wade'a,
Nie wiem czy łatwiej czy trudniej na poręczach czy z pełnego zwisu robić wznosy nóg
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Też się nad tym zastanawiałem i drugie podejście zrobiłem na poręczach. Nie wiem czy łatwiej. Jak ktoś ma słaby uchwyt to na pewno :)
  • 0
Dołączona grafika

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
[quote='FurioS' pid='16766' dateline='1356646543']
[/quote]

No i tu Cie kolego zaskoczę, zrobiłem 2 filmiki plank 5 min, a wznosy techniczne 10 sztuk. Tylko dlatego, żeby pokazać innym, że warto podjąć wyzwanie nawet dla siebie. Dla mnie każdy kto wrzuci tu filmik jest zwycięzcą nie ważne jaki ma czas/liczbę powtórzeń.
[/quote]

Całkowicie się zgadzam. Rep za mądre słowa:)

Mnie się wydaje, że na poręczach jest trudniej a nie łatwiej. Trzeba dźwigać całe ciało.
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Mnie się wydaje, że na poręczach jest trudniej a nie łatwiej. Trzeba dźwigać całe ciało.

ale wg. 'skazany na trening' nie ma w 10 kroku aby robić wznosy nóg na poręczach
  • 0

FurioS

FurioS

Street Workout Łódź - szukaj nas na FB

• Użytkownik
  • 299 posts
Z góry przepraszam za jakość filmików. Nie miałem na treningu dostępu do odpowiedniego sprzętu.

wznosy nóg/krok10/techniczny/10

Nie jestem przekonany, czy wyszły poprawnie technicznie, ale sami oceńcie.

Plank/~5 min

Nie dosyć, że trzęsłem się jak galareta to mnie rozśmieszali, co było widać na filmiku. :@
  • 0
"Aby odnieść sukces w tym co robisz musisz wpierw odnieść zwycięstwo nad własnymi słabościami."

darmed73

darmed73

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 posts
  • LokalizacjaZąbki
Nieźle FurioS Rep leci
  • 0
Szybkość w walce nie jest dobra bez siły ,która powinna iść z nią w parze.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
[quote='Hannibal' pid='16805' dateline='1356709292']

[/quote]
ale wg. 'skazany na trening' nie ma w 10 kroku aby robić wznosy nóg na poręczach
[/quote]

To prawda. Nie ma tam też ani słowa o możliwości wznosów na kółkach gimnastycznych, czy w ogóle jakimkolwiek ćwiczeniu na tym przyrządzie. Myślę, że najważniejsze w kroku 10 jest, by wznosy były z nogami w pełni wyprostowanymi i w pełnym zakresie ruchu. Jeśli ktoś chce występować w kategorii technicznej, to ważny jest również czas trwania powtórzenia.

Furios, wznosy nóg na maksa techniczne. Rep dla Ciebie:)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
ładnie furios za planka i za wznosy pro techniczne :P
rep leci
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Tak na poręczach jest trudniej wykonać wznosy nóg dla kogoś kto nie ćwiczy dipów lub l-sit-wytrzymałościowe ćwiczenie gdzie pracuje brzuch i ręce.
W skazanym na trening są to dalsze warianty :)

Furi wciskam repy :) plank i wznosy :)
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts
To nagrałem poprawkę. Tym razem kartka jest, tak jak należy. Trzęsłem się jak galareta przy końcu :D
Plank/7min

• 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Ładny czas Tomson jesteś najlepszy w tym miesiącu i roku jak narazie. Leci rep za zaciętną walkę :) Świetnie
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts
Cassi, a Ty jeszcze coś nagrasz?
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users