Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie! Zaloguj sięZarejestruj się
Witam serdecznie
Jest to moj pierwszy post na forum mam nadzieje ze zabawie tu dluzej i poszerze wiedze
Interesuje sie od jakiegos czasu SW jednakowoz nie napotkalem sie z zadnym planem treningowym ktory bylby sprawdzony zazwyczaj jest to spontan napisany na kolanie.Chcialbym przygotowac sie od podstaw do tego sportu.czytalem skazanego na trening jednak stwierdzilem ze miesiac pompek na scianie to nie na moja cierpliwosc.Czy macie moze jakies sprawdzone treningi SW jakis grup itd ?
Hmm, no powiem Tobie, że cierpliwość jest kluczem. Nie należę do cierpliwych również, ale cóż. Takie są realia. Te ćwiczenia są również jakby ze street'a. Spytaj się początkujących, co nie potrafili się podciągnąć od czego zaczynali. Również od jakichś pół podciągnięć. Czyli progresjami ze Skazanego jakby. Tyle, że nie zdawali sobie sprawy. Większość street workout'owców ćwiczy freestyle, co chce to robi. Ponoć to jest dobre. Skup się na tym, czego nie potrafisz i podpisz sobie pod to plan. Spójrz również na innych użytkowników plany treningowe dostępnych na forum. Przykładowe plany masz również na naszym portalu. Opowiedz coś o sobie w dziale przywitaj się.
Nie natknalem sie na przykladowe plany napisane przez zalozycieli strony moze zle szukalem.Wszystko rozumiem tylko zeby freestyle robic trzeba miec pojecie o czyms,przynajmniej tak mi sie zdaje bo gdy stoje przed drazkiem raczej malo pomyslow mi przychodzi co moge z nim zrobic
Z takim podejściem proponuję zająć się czymś innym... Skoro lekturę Skazanego masz za sobą i uważasz, że to co jest zawarte w tej książce nie jest warte cierpliwości to naprawdę ciężko widzę Twoją treningową przyszłość.
Jedyna wartościowa rada dla Ciebie to zmienić podejście i cierpliwie oraz ciężko trenować.
Witaj na forum!
Wytrwałości i... cierpliwości życzę!
Nie myśl krótkoterminowo - miesiąc, pół roku czy rok to tylko ułamek Twojego życia. Poświęć te kilka miesięcy na pierwsze kroki, a Twój organizm będzie Ci wdzięczny. One pozornie nic nie dają. Ale czytałeś Skazanego, to sam wiesz. Za rok i tak nie będziesz pamiętał o tym okresie.
Wszystko rozumiem tylko zeby freestyle robic trzeba miec pojecie o czyms,przynajmniej tak mi sie zdaje bo gdy stoje przed drazkiem raczej malo pomyslow mi przychodzi co moge z nim zrobic
doświadczenie i pewność siebie na drążku zdobędziesz z czasem, nikt nigdy nie zaczął za szybko, aby być dobrym w tym czy w tamtym ćwiczeniu, nie ma sensu się spieszyć, kto próbuje osiągnąć w krótkim czasie jakiś poziom, najcześciej zniechęca się bądź dopada go poważna/mniej poważna kontuzja, traci motywację, i dlatego myśli, że to nie dla nie go ten sport etc... pamiętać trzeba, że nie ma drogi na skróty, żeby był jakiś skrót, to wszyscy by potrafili to dawno
jak stoisz przed drążkim, to warto otworzyć szerzej umysł, wyobraźnia i kreatywność jest tutaj wskazana...
0
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
Dzieki wielkie za slowa otuchy ciesze sie ze nie trafilem na bezmozgie yeti tylko na ludzi ktorzy widza w tym cos wiecej.
Mam jeszcze pytanie
Na stronie sa treningi kalisteniki.Czy robic te treningi ? bo nie wiem czy to jest najlepsza droga do rozpoczecia przygody z SW
Dzieki wielkie za slowa otuchy ciesze sie ze nie trafilem na bezmozgie yeti tylko na ludzi ktorzy widza w tym cos wiecej. Mam jeszcze pytanie Na stronie sa treningi kalisteniki.Czy robic te treningi ? bo nie wiem czy to jest najlepsza droga do rozpoczecia przygody z SW
Osobiście nie znam lepszej drogi. Ćwiczenia kalisteniczne bazują na pracy z ciężarem ciała analogicznie jak przy SW i wyrabiają znakomitą bazę (podstawy). Generalnie oba rodzaje aktywności są bardzo do siebie podobne, choć w kali nie tyle skupiamy się na elementach akrobatycznych, co na rozwoju siły i sylwetki. Choć każdy może swoje cele ustawić indywidualnie i skupić się akurat na elementach stricte gimnastycznych.