Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

poręcze czy kółka gimnastyczne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Mtidea włączył się do dyskusji w której omawiano jego kółka. Według mnie miał prawo. I nawet jeśli promował tu swój towar nie widzę w tym niczego złego. Chciałem by ta dyskusja była konstruktywną. Zaproponowałem Mtidea seminarium poświęcone treningowi na kółkach. Niestety moją propozycja nie została zauważona w gąszczu wulgaryzmów i agresji:(
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Seminarium fajna sprawa :), i owszem miał prawo każdy producent zawsze będzie murem stał za swoim produktem. Jednak moim przynajmniej zdaniem nie mam tu na celu nikogo atakować jest to zachowanie nieprofesjonalne to tak jakby na forum sportowym była dyskusja o umiejętnościach jakiegoś sportowca, gdzie ludzie go krytykują czy wytykają mu błędy a on (omawiany sportowiec) rejestruje się na forum i zaczyna się "walka" w postach. Cała dyskusja że tak powiem czysto akademicka i wszystko moim zdaniem bez sensu i szkoda nerwów panowie oraz słownych przepychanek każdy wybierze sobie produkt dostosowany do swoich możliwości finansowych jak i upodobań ktoś będzie chiał 28 czy 32 mm z takiej sklejki czy srakiej wybierze po prostu dostosowany produkt pod siebie. A co do progresu to można go zrobić na wszystkim widziałem ludzi ćwiczących na poskręcanych linach zamiast kółek i dawali radę z ćwiczeniami siłowymi wiec sprawa jest czysto indywidualna :)

Edit: Sam nie mam kasy i podwieszam skórzane pasy na drążku robię dipy czy różnego rodzaju pompki na tym i żyję, zawsze myślałem ze kalistenice nie chodzi o sprzęt ale o to co jesteśmy w stanie zrobić bez niego oraz jakoś wykorzystać mimo rożnych "ram" ćwiczeniowych swoją kreatywność :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
M6k3, całkowicie zgadzam się z Tobą, że ćwiczyć można na wszystkim. W Kijowie widziałem liczących na metalowych kółkach zawieszonych na łańcuchach i byłem pod wrażeniem ich umiejętności. Dlatego obserwując dyskusję typu: czy kolejka jest lepsza od plastiku zawsze się uśmiecham. I zupełnie nie rozumiem, jak można się z tego powodu atakować. Jeszcze raz powtórzę dyskutujmy konstruktywne, by prowadziło to fo naszego rozwoju a nie głupiego atakowania. Pojawiły się tu posty proponujące "koleżeńską walkę" na zlocie. De facto był by to pojedynek w obronie grubości kółek:D
  • 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
Łoł!!! straszyc mnie banem??? za co? To nie chińska republika ludowa tylko wolny demokratyczny kraj bez cenzury. W którym miejscu na kogos zabluziłem? bo nie za bardzo rozumiem.

M6k3 super podejscie do tematu. A co do sprzetu to każdy ma wolny wybór i czy chce plastiki czy drewnienko czy 28 czy 32 to jego sprawa ale niech nikt nie wciska czegoś na siłę i jedzie na innych ze maja lipne sprzęty i jeszcze straszy ze sie połamią i dla zdrowia trzeba kupić u niego. Na innych forach własnie za takie reklamy dają bany!!!!! Dziwne podejście administracji.
  • 0

mtidea.pl

mtidea.pl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów
Tak jest każdy ma wolny wybór i wybierze co mu najbardziej pasuje :)
Ale także każdy powinien mieć dostęp do informacji, o których nie wie bo skąd ma znać szczegóły wykonania
przecież nikt tego nie podaje.

Jak już pisałem wcześniej nie najeżdżam na nikogo i nie mówię że ma "lipny sprzęt".
Napisałem wyraźnie na czym może polegać różnica i nie mówię że TY masz lipny sprzęt czy ktokolwiek na tym forum.

Konan wrzuć na luz !!!
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa

Łoł!!! straszyc mnie banem??? za co?

Za słownictwo i brak reakcji na zwracaną uwagę.

To nie chińska republika ludowa tylko wolny demokratyczny kraj bez cenzury.

Ale nawet w demokratycznym kraju, ba nawet w ChRL, istnieją zasady (zwane prawem), których należy przestrzegać. Na tym forum również.

PS. Tak Ci się tylko wydaje, że to wolny i do tego demokratyczny kraj i w dodatku bez cenzury :) Ale to dyskusja na inne forum...
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Tomo Bird

Tomo Bird

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 11 postów

czesc, chce zakupic sobie kolejny sprzęt. Zastanawiam sie pomiedzy:

-poręczami do pompek http://allegro.pl/ma...2759621092.html
a
-kółkami gimnastycznymi http://allegro.pl/tr...2766002871.html

Co polecacie?
wydaje mi się że lepszym posunięciem było by pójście w kółka.

Dobra wybierzesz sobie jaką chcesz firmę i kółka - tak doradzam kółka gdyż na nich będziesz miał bardziej intensywniejszy trening który będzie wymagał od ciebie wielu rzeczy na raz co da Ci odpowiedni wycisk a co za tym idzie lepszy progress niż wykonywanie tych samych cwiczeń na poręczach bo potrzebna będzie stabilizacja , utrzymanie równowagi i koordynacja ww. Da ci to dużo siły i przekonasz się że lepiej potem będzie ci szło na drążku/poręczach. Oczywiście nie wszystko da sie zrobić to co na poręczach jeżeli mowa o takich wysokich jak mają na AWFie (odpadają przeskoki) za to większość jest lepiej robić właśnie na kółkach - zwykłe podciągania nachwytem,podchwytem,młotkowe,raz do jednej i do drugiej ręki,front/back lever, muscle up,ring hand stand,maltese,iron cross,dipsy,podciąganie do góry nogami,po obniżeniu kółek pompki różnego rodzaju , możesz wsadzić nogi w kółka i wykonywać np rozciąganie.Po pewnym czasie stwierdzisz że masz więcej siły bynajmiej ja po sobie to widzę że na dążku ćwicząc mam więcej siły także powodzenia w treningach.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Łoł!!! straszyc mnie banem??? za co? To nie chińska republika ludowa tylko wolny demokratyczny kraj bez cenzury. W którym miejscu na kogos zabluziłem? bo nie za bardzo rozumiem.

M6k3 super podejscie do tematu. A co do sprzetu to każdy ma wolny wybór i czy chce plastiki czy drewnienko czy 28 czy 32 to jego sprawa ale niech nikt nie wciska czegoś na siłę i jedzie na innych ze maja lipne sprzęty i jeszcze straszy ze sie połamią i dla zdrowia trzeba kupić u niego. Na innych forach własnie za takie reklamy dają bany!!!!! Dziwne podejście administracji.

To forum jest miejscem wymiany doświadczeń na temat treningu kalistenicznego a nie obrzucania się błotem i udowadniania innym swojej wyższości. Trzymamy poziom także w zakresie słownictwa, czyli nie przeklinamy. Być może jest to Twój normalny język, lecz my nie chcemy, by było to miejsce postrzegane jako forum wulgarnych prostaków. Poza tym zwracam uwagę na temat dyskusji od którego niestety bardzo odbiegłeś. Pierwszy raz w historii bycia moderatorem musiałem dać komuś ostrzeżenie! Mam nadzieję, że zmienisz styl wypowiedzi.

P.S. Chińska Republika Ludowa jest nazwą państwa, więc pisze się ją z dużej litery;)

• 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
Zdecydowanie kółka! nie ma porównania.

Na allegro jest teraz spory wybór.

Tu masz linki do tanich i sprawdzonych

http://allegro.pl/ok...2814025485.html

lub

troche droższe ale też dobre

http://allegro.pl/cr...2822856180.html

a jak nie masz kasy to się wstrzymaj i podwieś do drążka jakieś linki lub pasy i na końcach zawiąż pętelki takie żeby dłoń wsadzić. Na linke mozna nasunąc kawałki rurki pcv żeby się w ręce nie wżynała.

Ogólnie ważniejszy trening i chęć niż sprzęt więc mozna kombinowac/improwizować jak fundusze są ograniczone 
Ja być Konan i byc prosty chłop i jak sie zdenerwowac to czasami zabluźnić! ale juz nie będę bo Zahir być zły na Konana :(

Wybacz :) A co do udowadniania wyższośći nad innymi to akurat właśnie ja tego nie robiłem. Wręcz przeciwnie.

• 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
OK. Konan, przyjmuje wyjaśnienia i zamykam temat:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych