Witam wszystkich forumowiczów. Trafiłem na to forum przypadkiem, i bardzo mnie zaciekawił ten sport. Mam styczność z siłownią od dłuższego czasu, moim celem jest zdrowe ciało, przekonamy się czy kalistenika jest rzeczywiście taka cudowna.
Pozdrawiam
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Witam wszystkich byków
Started by
SerbianTerminator
, Nov 07 2012 15:54 PM
Posted 07 November 2012 - 15:54 PM
Guest_zahir11_*
Posted 07 November 2012 - 15:57 PM
Guest_zahir11_*
Witaj Serbian, Spróbuj a przekonasz się. Tylko lojalnie ostrzegam: Zacząć łatwo, trudniej się odzwyczaić
Posted 07 November 2012 - 18:34 PM
Cześć. Kalistenika czyni cuda. A co do tego.że trudno się odzwyczaić to racja: sam próbuje dwóch innych metod treningowych ale kalostenika jest metodą, która może ze względu na najlepsze efekty jakie osiągnąłem w swoim życiu ciągle stanowi główny trzon wszystkich treningów. Powodzenia.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Posted 07 November 2012 - 23:38 PM
Witaj na forum!
Posted 08 November 2012 - 00:37 AM
Witamy i życzymy powodzenia w treningu! Jestem pewien, że będziesz ogromnie usatysfakcjonowany efektami jakie niesie ze sobą regularny trening z masą własnego ciała. Nie zapomnij się z nami dzielić swoimi postępami.
Posted 08 November 2012 - 21:03 PM
Witam 
Warto spróbować Kali Serbian i przekonać się, że jest warto
Długo ćwiczysz na siłowni?
Warto spróbować Kali Serbian i przekonać się, że jest warto
Długo ćwiczysz na siłowni?
Posted 08 November 2012 - 21:26 PM
Siemasz Byq.
Posted 10 November 2012 - 11:23 AM
Dziekuje za powitanie.
Cassi: ćwiczyłem od poczatku 6 podstawowki do końca 1gim, potem mialem przerwę sam nie wiem czemu, wrocilem na siłownię na poczatku 3gim i po pol roku niestety znowu zaniechałem cwiczen. Obecnie ćwicze juz od roku i mam zmiar przerzucić sie na kalistenike.
Cassi: ćwiczyłem od poczatku 6 podstawowki do końca 1gim, potem mialem przerwę sam nie wiem czemu, wrocilem na siłownię na poczatku 3gim i po pol roku niestety znowu zaniechałem cwiczen. Obecnie ćwicze juz od roku i mam zmiar przerzucić sie na kalistenike.
Posted 10 November 2012 - 13:09 PM
Witaj na forum
ale wiesz, liczy się systematyczność i wola walki, musisz myśleć na codzień o treningu, trening jest w nas, treningiem się żyję...
dzięki kalistenice możesz osiągąć wiecęj i lepiej niż inni, musisz mieć mocną motywację i jej się trzymać, kali możesz ćwiczyć o każdej porze dnia i nocy i w każdym terenie, nie płacisz za nic i nie czekasz na swoją kolej
rozejrzyj się za tą książką:
dobra książka = mocna i trwała motywacja
http://kalistenikapo...ct-conditioning
ale wiesz, liczy się systematyczność i wola walki, musisz myśleć na codzień o treningu, trening jest w nas, treningiem się żyję...
dzięki kalistenice możesz osiągąć wiecęj i lepiej niż inni, musisz mieć mocną motywację i jej się trzymać, kali możesz ćwiczyć o każdej porze dnia i nocy i w każdym terenie, nie płacisz za nic i nie czekasz na swoją kolej
rozejrzyj się za tą książką:
dobra książka = mocna i trwała motywacja
http://kalistenikapo...ct-conditioning
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 10 November 2012 - 13:51 PM
Ja ćwiczyłem w szkole średniej w wieku 17 lat, ale tylko 1 rok. Dużo czytałem na ten temat były takie czasopisma jak Muscle, Iron, Flex dzisiaj już ich nie ma. Coś w głowie zostało.
Po roku tych treningów odpuściłem na 9 lat. Wyciskałem 100kg na klatę to więc myślę, że sporo, ale krótkie doświadczenie na sobie.
Kalistenikę ćwiczę już ponad rok i nie żałuję. Bardzo dobry jest ten sposób treningu bez sprzętu i można ćwiczyć go prawie w każdym miejscu. Ważne jest odpowiednie ustawienie ciała i można odczuć jak dobry jest ten trening. Jestem już uzależniony od tego, a jak nie trenuję to jestem chory.
Po roku tych treningów odpuściłem na 9 lat. Wyciskałem 100kg na klatę to więc myślę, że sporo, ale krótkie doświadczenie na sobie.
Kalistenikę ćwiczę już ponad rok i nie żałuję. Bardzo dobry jest ten sposób treningu bez sprzętu i można ćwiczyć go prawie w każdym miejscu. Ważne jest odpowiednie ustawienie ciała i można odczuć jak dobry jest ten trening. Jestem już uzależniony od tego, a jak nie trenuję to jestem chory.
Posted 10 November 2012 - 14:33 PM
To zależy, czy dużo czy nie. Od masy ciała ćwiczącego.
Posted 10 November 2012 - 20:35 PM
Hannibal: książka juz jest w domu, zamówiłem od razu jak sie o niej dowiedziałem, oczywiscie dzięki temu forum. Motywacja i silna wola jest, drążek z różnymi sposobami chwytu tez jest, przynajmniej na poczatek.
Posted 10 November 2012 - 20:47 PM
To świetnie że mimo wszystko potrafiłeś ruszyć głową i pomyśleć o kalistenice, a większość byków z siłowni, mają wbite we łbie, że tylko ciężary i sporty takie jak te tu uważają za śmieszne.
Poza tym, to dobrze dla Ciebie. Wujek mojego kumpla też ćwiczył od gimnazjum - katował się nieźle. przez długie lata haratał sobie stawy ciężarami, teraz ma 20 pare lat i mówi że go strassznie bolą stawy.
Poza tym, to dobrze dla Ciebie. Wujek mojego kumpla też ćwiczył od gimnazjum - katował się nieźle. przez długie lata haratał sobie stawy ciężarami, teraz ma 20 pare lat i mówi że go strassznie bolą stawy.
Posted 10 November 2012 - 23:15 PM
UP: dla mnie trening na siłowni byl tylko uzupełnieniem, głównie ćwiczenia na wolnych ciężarach. Gralem na pozycji stopera, trzeba byc silnym i dynamicznym, trener mi mowil ze gdybym byl z 5cm wyzszy to bylbym idealny pod wzgledem fizycznym. Niestety mialem duzo problemów, musialem porzucić treningi.
PS: przy okazji piłki nożnej, moim idolem byl, jest i bedzie Nemanja Vidić. Serb z krwi i kości. Niestety plaga kontuzji w MU odebrała mu możliwość gry przez długi okres czasu, ale liczę na wielki powrót do formy.
PS: przy okazji piłki nożnej, moim idolem byl, jest i bedzie Nemanja Vidić. Serb z krwi i kości. Niestety plaga kontuzji w MU odebrała mu możliwość gry przez długi okres czasu, ale liczę na wielki powrót do formy.
Guest_zahir11_*
Posted 11 November 2012 - 12:56 PM
Guest_zahir11_*
Serbian Terminator, czy z pochodzenia jesteś Serbem?
Posted 11 November 2012 - 19:00 PM
Zahir: nie xD jestem polakiem z krwi i kości. Nie mialem pomyslu na nick, a ze moim idolem jest Vidić ktory w Angli ma reputację boiskowego terminatora, to pomyślałem ze taki nick bedzie pasował.
Guest_zahir11_*
Posted 13 November 2012 - 00:12 AM
Guest_zahir11_*
Rozumiem, choć szkoda. Serbia to piękny kraj i historię ma podobną jak Polska. Nawet hymn narodowy podobny:) Tym bardziej szacun za oryginalność
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report