Ok, zaliczam i wrzucam do konkursu. Jeśli uda Ci się jeszcze coś nakręcić do końca tygodnia, to wrzucaj:)
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
WYZWANIA 11-2K12 "Najtwardsi z Twardych"
Rozpoczęty przez
Guest_zahir11_*
, lis 05 2012 22:31
Napisano 22 listopada 2012 - 20:38
Wasze filmiki zachęciły mnie do nagrania swego:
pompki w staniu na rękach/krok5/wytrzymałościowa/10
http://http://www.yo...eature=youtu.be
Kumpel coś tam gadał(troszke słychać), dość niepoważnie, dlatego taki gwałtowny spadek.
Myślałem o kategorii technicznej, ale chyba trochę za szybko i za krzywo robiłem. Jak sądzicie?
pompki w staniu na rękach/krok5/wytrzymałościowa/10
http://http://www.yo...eature=youtu.be
Kumpel coś tam gadał(troszke słychać), dość niepoważnie, dlatego taki gwałtowny spadek.
Myślałem o kategorii technicznej, ale chyba trochę za szybko i za krzywo robiłem. Jak sądzicie?
Guest_zahir11_*
Napisano 22 listopada 2012 - 23:32
Guest_zahir11_*
Napisano 27 listopada 2012 - 23:14
No, dobra żeby nie było, że nic nie wrzucam
Nie mogę robić na razie pompek w staniu na rękach z powodu pleców dlatego na szybko wrzucam krok 1 (stanie na rękach) i krok 2 (kruk). A mostków w ogóle nie mogę robić.
Specjalnie dobrałem koszulkę z avatarem ale niestety nie widać
Strasznie mną telepało. Jakiś słaby dzień miałem
A to była druga próba kruka, bo w pierwszej aparat się nie włączył :| A było o minutę dłużej...
Nie mogę robić na razie pompek w staniu na rękach z powodu pleców dlatego na szybko wrzucam krok 1 (stanie na rękach) i krok 2 (kruk). A mostków w ogóle nie mogę robić.
Specjalnie dobrałem koszulkę z avatarem ale niestety nie widać
Strasznie mną telepało. Jakiś słaby dzień miałem
A to była druga próba kruka, bo w pierwszej aparat się nie włączył :| A było o minutę dłużej...
Napisano 28 listopada 2012 - 01:20
Dzisiaj odebrałem aparat i dzisiaj zrobiłem mostki myślę, że technicznie 10p.
Pompki wrzuciłem na YT 27 Listopada miałem mały problem z internetem iplus
limity
Pompki krok5 cc1 10 powtórzeń
Trochę późno nie mogłem wcześniej
Lukix i Michał bardzo dobrze wam idzie za wstawkę i wykonanie ćwiczeń lecą rep.
trzymajcie tak dalej.
Pompki wrzuciłem na YT 27 Listopada miałem mały problem z internetem iplus
Pompki krok5 cc1 10 powtórzeń
Trochę późno nie mogłem wcześniej
Lukix i Michał bardzo dobrze wam idzie za wstawkę i wykonanie ćwiczeń lecą rep.
Guest_zahir11_*
Napisano 28 listopada 2012 - 10:12
Guest_zahir11_*
Napisano 30 listopada 2012 - 12:46
Zahir dobry pomysł żeby zrobić forumowe filmiki do ćwiczeń Wielkiej Szóstki (i nie tylko). Ale myślę, że dobrze byłoby, gdyby były dobre technicznie (w mieszkaniach jest jednak ciemno) i by operator pokazał ćwiczącego z kilku stron, bo tak to czasem niewiele widać.
Może przy okazji jakiś spotkań uda się nakręcić coś bardzie pro?
Może przy okazji jakiś spotkań uda się nakręcić coś bardzie pro?
Napisano 30 listopada 2012 - 22:18
wydawało mi się że termin do końca miesiąca, a wyraźnie napisane, że nie :/
półpompki, krok 4 albo 5 (Cassi wyrzucił linka z opisu i nie mogę sprawdzić, a oczywiście nie ściągnąłem sobie...), 6 powtórzeń.
nie wiem do której kategorii, bo pierwszy raz robiłem ćwiczenie. wcześniej tylko stanie na rękach przy ścianie. mam zamiar nad tym popracować przy okazji.
półpompki, krok 4 albo 5 (Cassi wyrzucił linka z opisu i nie mogę sprawdzić, a oczywiście nie ściągnąłem sobie...), 6 powtórzeń.
nie wiem do której kategorii, bo pierwszy raz robiłem ćwiczenie. wcześniej tylko stanie na rękach przy ścianie. mam zamiar nad tym popracować przy okazji.
Guest_zahir11_*
Napisano 30 listopada 2012 - 22:25
Guest_zahir11_*
Mr. Burns, brawo za to, że nie odpuszczasz:) To się nazywa sportowa postawa, możesz być wzorem dla innych:) Rep za twardość i niezawodność
@Mr.Burns - tu jest ściągawka: http://img585.images...0/convictyd.jpg
Specjalnie dla Ciebie skopiowałem z postu Michała:)
@Mr.Burns - tu jest ściągawka: http://img585.images...0/convictyd.jpg
Specjalnie dla Ciebie skopiowałem z postu Michała:)
Napisano 30 listopada 2012 - 22:53
Witam już poprawiłem i wstawiłem razem z mostkiem pompki w staniu na rękach.
Panowie Ja myślę aby przygotować kilka filmików z ćwiczeniami ze Skazanego i nie muszą to być ilościowo tylko np 3 powtórzenia z danym ćwiczeniem bardzo technicznym
A pewnie lepiej można to wykonać i dobrze się jeszcze przyłożyć
Mr. Burns poleciał rep. technicznie może być OK, ale wiem, że potrafisz lepiej
Aha jeszcze dobrze by było, aby filmiki nagrywać w bardzo dobrej jakości?
Panowie Ja myślę aby przygotować kilka filmików z ćwiczeniami ze Skazanego i nie muszą to być ilościowo tylko np 3 powtórzenia z danym ćwiczeniem bardzo technicznym
A pewnie lepiej można to wykonać i dobrze się jeszcze przyłożyć
Mr. Burns poleciał rep. technicznie może być OK, ale wiem, że potrafisz lepiej
Aha jeszcze dobrze by było, aby filmiki nagrywać w bardzo dobrej jakości?
Guest_zahir11_*
Napisano 30 listopada 2012 - 23:18
Guest_zahir11_*
Konkurs zakończony, więc czas na podsumowania:) W tym miesiącu w "wyzwaniach udział wzięło 12 użytkowników. Ponieważ konkurencje były bardzo trudne, więc wszyscy którzy wzięli udział zasługują na ich wymienienie. W kolejności według nadsyłania filmów byli to: Zahir11, Weyer, Stef, BeF, Rafiki, Sonia (przepraszam, że po imieniu a nie nicku ale to imię bardzo mi się podoba:)),Emil, Cassi, Niceman,Lukix, Michal i poza konkursem Mr. Burns. Ostatniemu użytkownikowi należy się parę ciepłych słów. Dotychczas wziął udział chyba we wszystkich "wyzwaniach". Widząc, że czas konkursowy się skończył, mógł nie wrzucać filmu ale wykazał prawdziwie sportową postawę i podjął wyzwanie. Ogromny szacunek!!!
Czas na werdykt:
Nagrody specjalne:
1) Dla Sonii za kruka. Po pierwsze, jej osiągnięcie najbardziej oddaje charakter wyzwań. Sonia była na etapie 5 sek. kruka (tak wynikało z jej dziennika postępu). Mimo to stanęła do rywalizacji bijąc swój rekord życiowy i dochodząc do 23 sekund!!! Czapki z głów i jak napisał BeF "brawa na stojąco"!!! Poza tym jest to piękny technicznie kruk który można by umieścić w FAQ jako materiał instruktażowy.
2) Dla Weyera za pompki w staniu na rękach. Weyer wziął udział w konkursie dwukrotnie. Po wrzuceniu pierwszego filmu zachęcony przez użytkowników, spróbował jeszcze raz, wrzucając filmik z kolejnym krokiem (dochodząc do kroku 5 w pompkach w staniu na rękach). Według mnie na tym właśnie polega istota wyzwań, by pokonywać swoje ograniczenia i rozwijać się.
W konkurencji pompki w staniu na rękach zwycięzcami listopadowych "wyzwań są:
1) BeF w konkurencji technicznej. Myślę, że nie trzeba tu podawać komentarza. Pompki w wykonaniu BeFa w wersji wolnej po prostu były miażdżące!
2) Rafiki w konkurencji technicznej. Komuś kto robi tak techniczne pompki w staniu na rękach i to w dodatku w wersji wolnej (bez ściany) po prostu nie można było nie dać zwycięstwa.
3) Emil w konkurencji wytrzymałościowej. 20 pół pompek robi wrażenie!
W konkurencji mostków zwycięzcami zostają:
1) Stef w konkurencji wytrzymałościowej. 15 mostków w kroku 9 rzuca na kolana. Tym bardziej, że spokojnie mogły by być zaliczone do kategorii technicznej!
2) Cassi w konkurencji technicznej. Jestem pod wrażeniem techniki pokazanej przez Ciebie w kroku 8!
Podsumowując dodam, że poziom zaprezentowany w tych wyzwaniach był tak duży, że żałuję, iż nie mogłem dać zwycięstwa wszystkim uczestnikom (prócz siebie;))
Czas na werdykt:
Nagrody specjalne:
1) Dla Sonii za kruka. Po pierwsze, jej osiągnięcie najbardziej oddaje charakter wyzwań. Sonia była na etapie 5 sek. kruka (tak wynikało z jej dziennika postępu). Mimo to stanęła do rywalizacji bijąc swój rekord życiowy i dochodząc do 23 sekund!!! Czapki z głów i jak napisał BeF "brawa na stojąco"!!! Poza tym jest to piękny technicznie kruk który można by umieścić w FAQ jako materiał instruktażowy.
2) Dla Weyera za pompki w staniu na rękach. Weyer wziął udział w konkursie dwukrotnie. Po wrzuceniu pierwszego filmu zachęcony przez użytkowników, spróbował jeszcze raz, wrzucając filmik z kolejnym krokiem (dochodząc do kroku 5 w pompkach w staniu na rękach). Według mnie na tym właśnie polega istota wyzwań, by pokonywać swoje ograniczenia i rozwijać się.
W konkurencji pompki w staniu na rękach zwycięzcami listopadowych "wyzwań są:
1) BeF w konkurencji technicznej. Myślę, że nie trzeba tu podawać komentarza. Pompki w wykonaniu BeFa w wersji wolnej po prostu były miażdżące!
2) Rafiki w konkurencji technicznej. Komuś kto robi tak techniczne pompki w staniu na rękach i to w dodatku w wersji wolnej (bez ściany) po prostu nie można było nie dać zwycięstwa.
3) Emil w konkurencji wytrzymałościowej. 20 pół pompek robi wrażenie!
W konkurencji mostków zwycięzcami zostają:
1) Stef w konkurencji wytrzymałościowej. 15 mostków w kroku 9 rzuca na kolana. Tym bardziej, że spokojnie mogły by być zaliczone do kategorii technicznej!
2) Cassi w konkurencji technicznej. Jestem pod wrażeniem techniki pokazanej przez Ciebie w kroku 8!
Podsumowując dodam, że poziom zaprezentowany w tych wyzwaniach był tak duży, że żałuję, iż nie mogłem dać zwycięstwa wszystkim uczestnikom (prócz siebie;))
Napisano 30 listopada 2012 - 23:33
W kolejności według nadsyłania filmów byli to: Zahir11, Weyer, Stef, BeF, Rafiki, Sonia (przepraszam, że po imieniu a nie nicku ale to imię bardzo mi się podoba:)),Emil, Cassi, Niceman i poza konkursem Mr. Burns.
I ja!! I ja!! Choć zrobiłem to tylko dla sportu
Napisano 30 listopada 2012 - 23:40
Cieszę się, że Wyzwania w tym miesiącu nareszcie obrały dobry kierunek, ale przede wszystkim ogromnie cieszę się z faktu, iż coraz więcej forumowiczów bierze w nich udział . 
Brawa dla wszystkim, odwaliliśmy kawał świetnej roboty!
Ze "zwycięstwa" w konkurencji pompki w staniu na rękach oczywiście się bardzo cieszę, ale nie to w tym było najważniejsze z czego chyba każdy z nas zdaje sobie sprawę. Tak naprawdę wszyscy, którzy wzięli udział w Wyzwaniach są zwycięzcami.
Jeszcze raz gratuluję wszystkim i oby tak dalej... Oczywiście brawa należą się również Zahirowi za organizację i świetną organizację listopadowych wyzwań.
Brawa dla wszystkim, odwaliliśmy kawał świetnej roboty!
Ze "zwycięstwa" w konkurencji pompki w staniu na rękach oczywiście się bardzo cieszę, ale nie to w tym było najważniejsze z czego chyba każdy z nas zdaje sobie sprawę. Tak naprawdę wszyscy, którzy wzięli udział w Wyzwaniach są zwycięzcami.
Jeszcze raz gratuluję wszystkim i oby tak dalej... Oczywiście brawa należą się również Zahirowi za organizację i świetną organizację listopadowych wyzwań.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś