Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik treningowy online
Napisano 07 października 2012 - 16:53
Ja znalazłem takie strony:
potreningu.pl
etrainingdiary.com
yourtrainings.com
Ktoś z nich korzysta? Czy znacie może jakieś inne? Chyba w internecie nie ma czegoś dobrego bo widzę że każdy prowadzi dzienniki postępu albo w zeszycie albo na forach.
Napisano 07 października 2012 - 17:50
ja chyba zacznę w excelu bądź w wordzieCzy znacie jakieś strony gdzie można prowadzić dzienniki treningowe?
Ja znalazłem takie strony:
potreningu.pl
etrainingdiary.com
yourtrainings.com
Ktoś z nich korzysta? Czy znacie może jakieś inne? Chyba w internecie nie ma czegoś dobrego bo widzę że każdy prowadzi dzienniki postępu albo w zeszycie albo na forach.
znałem parę ale zapomniałem
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 07 października 2012 - 18:23
Napisano 07 października 2012 - 18:43
http://kalistenikapo...mocną-odpowiedź
i nie wiem czy ktoś coś innego ciekawego napisze
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 07 października 2012 - 23:48
Napisano 08 października 2012 - 14:50
Napisano 19 października 2012 - 11:56
Napisano 20 listopada 2012 - 17:03
Szczerze mówiąc to zacząłem ostatnio myśleć czy nie napisać czegoś takiego na Androida z możliwością exportu do excela itp. Nie bawiłem się jeszcze w programowanie na Andka ale byłaby to okazja do nauki. Tylko z czasem u mnie kiepsko
Taka aplikacja na Androida byłaby super, najlepiej przygotowana z myślą o kalistenice bo w powszechnie dostępnych znaleźć można najwymyślniejsze machanie hantlami, ale już mostków to nie :/
Napisano 20 listopada 2012 - 17:53
Napisano 20 listopada 2012 - 20:41
Jak by to powiedzieć....
Bo jesteśmy gadżeciażami :-)
A tak na poważnie klika lat temu dość intensywnie trenowałem kolarstwo, korzystałem z elektroniki i oprogramowania garmin. Super sprawa jak możesz szybko zobaczyć historię treningów, wszelakie statystyki, postępy itp.
Podobnie może być w przypadku kalisteniki. Mam taką pracę, że dużo jeżdżę po kraju, śpię w hotelach. Smartfona i tablet mam zawsze ze sobą. Zeszyt treningowy byłby dodatkowym przedmiotem, o którym trzeba pamiętać.
Poza tym, z wersji zeszytowej trudno było by szybko wyliczyć procentowy progres w średniej miesięcznej ilości pompek powiedzmy z ostatnich trzech lat. Może to nie jest niezbędne, ale pomaga, a mnie nawet motywuje.
Zawsze to dodatkowe narzędzie.
Napisano 31 stycznia 2013 - 02:19
Po co nam to...?
Jak by to powiedzieć....
Bo jesteśmy gadżeciażami :-)
Ja mam właśnie propozycję dla gadżeciarzy
Osoby, które są zainteresowane posiadaniem takiej aplikacji proszę o podawanie pomysłów jak ma wyglądać program i czego od niego oczekujecie. Na pewno będzie zapis jakie ćwiczenie, ile serii, ile powtórzeń i czas... Coś poza tym chcecie przechowywać?
Zastanawiam się też, jak robić z obciążeniem. Niby kalistenika to ćwiczenia z masą ciała, ale jak ktoś jest bardziej "pro" to i obciążenie dokłada.
Wszystkie uwagi, sugestie lub pomysły będą cenne. Im więcej potrzeb zgłosicie tym bardziej dostosuję program do Waszych potrzeb
Napisano 05 lutego 2013 - 19:31
Tam można stworzyć sobie arkusz exela. I mieć go wszędzie tam gdzie jest internet. Nie zamoknie, nie zgubi się, nie skończy się itp itd.
Piotros:
http://gainfitness.com/
Dałbyś rady zrobić taki stoper? Żeby było można samemu ćwiczenia wpisywać? Najlepiej w Javie, żeby działało na różnych systemach. Są podobno jakieś edytory(do javy) ... ale nie bardzo wiem jak się tym obslugiwać
Napisano 12 czerwca 2013 - 11:16
Gdyby ktoś był zainteresowany dziennikiem treningowym http://www.sportymie...nik-treningowy/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś