Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

WYZWANIA 10-2K12 "Żarty się skończyły"

• This topic is locked This topic is locked
120 replies to this topic

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Dla tego uważam, że te "Wyzwania" są trochę bez sensu... Ochotnicy katują się i niepotrzebnie porywają na bicie rekordów.
No ale ten temat już był poruszany. Każdy ma swój rozum i skoro ktoś lubi się przetrenowywać lub narażać na zbyteczne kontuzje to już osobista sprawa każdego z nas. Cierp ciało jakżeś chciało. :D

Nie zmienia to jednak faktu, iż Wasze wyniki są imponujące. Jak dla mnie płeć piękna znowu pozamiatała... Brawa vegan_girl! :)
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 posts
BeF1990 - Czasem trzeba się sprawdzić .
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Oglądałem Vegan-girl. naprawdę ładnie ja sam tylu nigdy nie zrobiłem :)

Nie każdy musi bić rekordów, a dobrze, że są ludzie i biorą udział w konkursie.
Może przyszłe konkursy będą prawdziwe nagrody. I będą startować zaawansowani jak i początkujący mam taką nadzieję :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Vegan_girl, jesteś rewelacyjna i zawstydzasz mnie!

Rep oczywiście poleciał, choć z takim wynikiem zasłużyłaś co najmniej na 16 repów;) 
BeF, czasem trzeba się przetrenować i ostro porywalizować. Żeby życie miało smaczek;)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
no faktycznie, vegan_girl jest fenomenalna :D
rep poszedł oczywiście i życzę dalszych sukcesów :)
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

vegan_girl

vegan_girl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 3 posts

vegan_girl - Ładny wynik i ladne zakwasy na pewno.

Owszem zakwasy byly ladne. Na drugi dzien nie moglam sie ruszac, a potem bylo nawet gorzej :) 
Wielki dzięki za super komentarze! Jakby ktoś chciał sobie poćwiczyć przysiady to polecam:

Wygląda to bardzo niepozornie, ale ciężko dotrwać do końca, szczególnie z 20kg sztangą :D
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
vegan_girl!! wynik nieziemski !! :) rewelka.. :) dałaś mi mega kopa do dalszych ćwiczeń ! :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 posts
vegan_girl - To zrobisz też parę przysiadów na jednej nodze ??
  • 0

vegan_girl

vegan_girl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 3 posts

vegan_girl!! wynik nieziemski !! :) rewelka.. :) dałaś mi mega kopa do dalszych ćwiczeń ! :)

Dzięki sheisbutterfly! Muszę przyznać, że sama nie wiedziałam, że dam radę tyle ;) 

vegan_girl - To zrobisz też parę przysiadów na jednej nodze ??

Niestety na jednej nodze to ani jednego prawidłowego nie dam rady, ale chciałabym sie nauczyć. Bardzo proszę o wskazówki i rady!
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Ja ćwiczę według "Skazanym na Trening" Paul Wade jest cały plan jak dojść do kroku 10 Master Step Polecam :) Jak widzę jesteś już dobrze zaprawiona więc pewnie nie musiałabyś zaczynać od 1 kroku.
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 posts
No ja na razie robiłem próbę i zrobilem 5x.

• 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Z przysiadami na jednej nodze to cię jeszcze nie widziałem no ładnie :)
Pracuj idzie ci nawet dobrze.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

No ja na razie robiłem próbę i zrobilem 5x.

No, ładnie. Spróbuj jeszcze zrobić 1s przerwy na dole. Będzie trudniej :)
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Fajny jest motyw jak idziesz do przodu w pistoletach wtedy robisz na zmiane raz jedna raz druga noga. Kazda noga po przysiadzie ma chwile na odpoczynek i mozna wiecej powtorzen wydusic.
  • 0
Dołączona grafika

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Fajny jest motyw jak idziesz do przodu w pistoletach wtedy robisz na zmiane raz jedna raz druga noga. Kazda noga po przysiadzie ma chwile na odpoczynek i mozna wiecej powtorzen wydusic.

również dobrze jest stanie na np ławce i pół stopy wystaje ci i schodzisz w dół, oczywiście noga wyprostowana musi być, nie że popuszczamy tą nogą do dołu
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Czy tych wyzwań nie można przedłużyć do połowy listopada? Na pewno znajdą się chętni.
Nie każdy wie o wyzwaniach. A czy będą dalej wyzwania i kto będzie je tworzył, bo myślę, że Revo nie będzie bez przerwy wymyślał nowych zabaw. A ja takiej smykałki nie mam :)
  • 0

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
A może zmieńmy (lub stwórzmy dodatkową) formułę wyzwań, mam taki luźny pomysł żeby na podstawie wybranych ćwiczeń stworzyć ranking rekordów. Byłyby to wyzwania bez określonej ramy czasowej. Załóżmy, że ja jestem w stanie stać na rękach przez 2 minuty (oczywiście o poprawnej z góry określonej technice), nagrywam filmik i wrzucam go na forum ustalając nowy rekord, 2 miesiące później ktoś wrzuca swój 3 minutowy filmik bijąc mój i ustalając nowy rekord.
Niestety opisana przeze mnie forma nastawiona jest na rozwój wytrzymałości i pytanie czy wnosiłaby coś więcej do forum niż tylko zwykłą rywalizację? Co myślicie??
Pozdrawiam!
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Bardzo dobry pomysł. A każdy by chciałby być w tym rankingu. Jestem za
np.pólpompki, podciągania na jednej ręce nad chwytem-podchwytem, stanie na rękach, pistolety, przysiady, połprzysiady itp.
  • 0

method88

method88

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 5 posts
Było już coś takiego. Nie wiem czy kojarzycie stronę pobijrekord.pl . Tam był podobny ranking. Z początku jest entuzjazm i ludzie wrzucają coraz to lepsze wyniki, ale w końcu natrafia się na "ścianę" i każdy, kto trochę ćwiczy i tego doświadczył wie, że czasem potrzeba miesięcy, by coś takiego przeskoczyć. Innymi słowy taki ranking po jakimś czasie traci na dynamice i popularności - robi się nudny, bo nic/niewiele się w nim zmienia.
Dlatego jestem za obecną formułą cyklicznych wyzwań, tzw. WOD.

Pozdrawiam :)
  • 0

Mr.Burns

Mr.Burns

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 89 posts
Jedziemy co miesiąc. Nie przedłużajmy terminów, bo ludzie będą wtedy wrzucać jeszcze mniej niż teraz (z nadzieją że pewnie znowu termin wydłużą, więc po co mam się spieszyc...)

Revo jak na razie wymyślił dwie ciekawe edycje i podejrzewam, że ma jeszcze kilka asów w rękawie. Poza tym, zawsze można mu wysłać wiadomość ze swoimi genialnymi pomysłami - do dzieła!

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users