Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Sonia - świeżynka ze świeżynek

• Please log in to reply
283 replies to this topic

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

13 Października 2013 (niedziela)

Zajęcia Pole Dance :) Uwielbiam ! znalazłam metodę na oszukiwanie blokady do wskoczenia na rurę :) zakładam mój szary gruby dres :) rura nie ciągnie skóry co cholernie boli :) wadą jest to że nie idzie się utrzymać samymi nogami za to zjazd w dół jest miły i przyjemny ! :) pod spodem mam krótkie spodenki żeby ściągać tamte i katować moją biedną wewnętrzną stronę ud :) ahhhh!!!!!! Kocham ten sport ! siniaki już się pojawiły :) - dobry znak :D

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

slysz

slysz

kazek

• Użytkownik
  • 446 posts
  • LokalizacjaDębno/Rzeszów/Warszawa

Czekamy na pierwszy filmik z tańcem w Twoim wykonaniu ;)

• 0

"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"

Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!

MEGA MOTYWACJA !!!

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

Początki nie są spektakularne :) tak więc proszę o cierpliwość co do filmiku :) w następną niedzielę chcemy nagrać w celu porównawczym :)

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

6 Listopada 2013 (środa)

Zaniedbałam dziennik ćwiczeń.. aż mi wstyd...

Wczoraj byłam na treningu z dwoma przyszłymi trenerami kettli :) dziś ledwo się ruszam :D

Trening wytrzymałościowy. W poniedziałek również byłam gdzie miałam szkolenie techniczne - bardzo przydatne.

Okazało się że moje 7,5 kg to za mało dla mnie - ale nadaje się idealnie do tureckiego wstawania :)

Zamawiam sobie 12kg z CKB - faktycznie świetnie się je trzyma.

Wczoraj:

Martwy ciąg 20 kg

Swingi - kilka z 16 kg później z 10 kg.

Część wytrzymałościowa: (na początku 10 kg, w trakcie wróciłam do  mojego 7,5 bo już nie mogłam)

10 swingów -> 10 oddechów -> 10 swingów -> 9 oddechów ->10 swingów 8 oddechów .....  -> i tak do jednego oddechu i później w drugą stronę, 1, 2, 3... do 10 oddechów. - myślałam że umrę ! :D - CZAD !! :)

Kolejny trening w czwartek niestety odpuszczę bo na 21:30 mam rurę i po takim wysiłku nic na niej nie zrobię.. więc tylko rura :)

PS widzę progres w podciąganiu, pierwotnie nie mogłam oderwać się od ziemi, teraz mogę przy ugięciu w łokciach 90 stopni. Muszę się podciągać !!!!! Na rurze ten element okropnie kuleje przez co nie mogę zrobić figur .. ;/

Ćwiczę teraz bez planu, dość chaotycznie.. trochę z mojej nieuporządkowanej natury, trochę z systemu pracy.. Może niedługo uda mi się to jakoś sensownie poukładać :) 

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

07 Listopada 2013 (czwartek)

Pole dance - nowe trudne figury, ciężko są bardzo, trochę zajmie ich nauka.. chciałabym  mieć rurę w domu....

• 2

Szpanerski Nick

Szpanerski Nick

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 posts

07 Listopada 2013 (czwartek)

Pole dance - nowe trudne figury, ciężko są bardzo, trochę zajmie ich nauka.. chciałabym  mieć rurę w domu....

Wrzuć w końcu jakiś mini układ jak na stalowej pracujesz.. :D

Mówię to w imieniu całej męskiej społeczności forum, która w niecierpliwości wyczekuje wideo ;D

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

szpanerski Nicku. . . Nie mogę tego zrobić, bo się skompromituję :P to na razie wygląda na prawdę.. kiepsko. Jestem na etapie wzmacniania mięśni. . . 

9 Listopada 2013 (sobota)

Szkolny wf - tak poszłam na studia. . . Jednak brak wyższego zablokował mi możliwość awansu społecznego.. Więc muszę je zrobić..

Na zajęciach mieliśmy ćwiczenia na pośladki i triceps Fajne :) babeczka prowadzi zajęcia w jednym z Wałbrzyskich fitnessclubów - kojarzyłam ją ale nie wiedziałam skąd :)

Następnego dnia ciężko było wstać + zakwasy :)

Takie refleksje nt wfu i ruchu dziewczyn. . . Na pierwszych zajęciach była rozmowa. Przedstawienie się i powiedzenie czy i co się ćwiczy.. w naszej grupie jest 5 facetów reszta laski. Odpowiedzi lasek w 95% "nie nic nie ćwiczę..." aż się zestresowałam jak miałam mówić o sobie... nie mam kosmicznej formy ani mega mięśni, w zasadzie to nawet mogę powiedzieć, że mam słabą formę i zero mięśni.. i głupio było mi mówić o 2x w tyg pole dance, kettle i kalistenika. . . Dziwnie tak jakoś jak taka duża grupa osób, zupełnie nic nie robi.. Obecnie kumpluję się z ludźmi którzy coś robią.. i ciężko wyobrazić sobie jak można nic nie robić.. pojawia się w związku z tym pytanie "Co one robią w wolnym czasie?" Na zajęciach również ćwiczyły "na odwal", my z kumpelą - z którą chodziłam na jogę, ćwiczyłyśmy na maxa :) i całe spocone :P hehe tak że na ich tle wyglądałyśmy jak słabiaki bez kondycji :)

10 Listopada 2013 (niedziela)

Nocny praktis - czyli dodatkowa godzina ćwiczeń we własnym zakresie na rurze, bez instruktora.. . super jest ćwiczyć sobie, fajnie by było dostać od mikołaja taką metalową rózgę.. tylko nie sądzę żebym była wystarczająco niegrzeczna... :((( Na praktisie bardziej robię ćwiczenia siłowe - na ręce, brzuch i plecy, niż nasz układ.. ewentualnie ćwiczę figury które są kosmiczne. Świetna atmosfera i świetne dziewczyny, idzie Nam coraz lepiej :)

Fotka z jednych z pierwszych zajęć :)

1390720_3552975478952_1587105359_n.jpg

• 4

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

17 Listopada 2013 (niedziela)

Wieczorny Praktis :) czyli sala z rurami do Naszej dyspozycji do ćwiczeń :) pęcherze wyrastają mi na miejscu poprzednich.... Było świetnie :) siła rośnie choć dalej jest wiele do poprawy... siniak pod kolanem przeszkadza w ćwiczeniu figury która sprawia mi problemy.. 

Okropnie bym chciała rurę w domu... żeby ćwiczyć chwyt.. i obkręty... :) może kiedyś :) chciałabym dostać taką metalową rózgę od mikołaja .. obawiam się że nie byłam wystarczająco niegrzeczna... :( muszę coś zbroić !! :)

Mój KoTtel 12 kg patrzy na mnie swoimi oczkami kiedy go pogłaskam... jutro mam wolne więc się Nim zaopiekuję ;) meeaaauuu... ^^

1461083_3676006714656_739961409_n.jpg

• 0

Szpanerski Nick

Szpanerski Nick

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 posts

Coś ty zrobiła z tym czajnikiem?! :o hahaha

Ogólnie ogarnięta jesteś, nie marudź!

Muszę swoją lubą na jakąś formę aktywności namówić.. Ma 1km na basen i to daleko :<

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

wyślij ją na rurę :) nie da się tego nie pokochać :D :D :D albo zrób jej taki kotkowy czajnik :D

• 0

Szpanerski Nick

Szpanerski Nick

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 posts

Ona chyba jak każda kobietka, chce mieć płaski brzuch albo nie mieć go wcale a nie jakieś wielkie mięśnie.. :D

A dziewczyny to nie facety, że zaraz żyły wyjdą i mięśnie sie zarysują raz dwa.. Ale to nie rozumi :D

Marudzi i marudzi, że gruba (choć nie gruba), i że zacznie ćwiczyć od jutra i te sprawy. Nie wiem jak ją nakręcić. :/ Na basen by chodziła jak ja bym chodził ot po to, żeby bezkarnie popatrzeć na moją gołą klate, bo w domu przy rodzicach sie czai tylko :D

Dzięki za rady, może sam coś wykombinuje D: Nie jest źle z nią, ale jak się zacznie robić to zaczniemy myśleć :D Albo zmienie na inną.. hahah :D

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

oo niee !! Nigdy jej tak nie mów (że zmienisz na inną - to największa demotywacja..). Basen - świetnie, więc zrób coś dla niej i zacznij wplatać pływanie w co tygodniowy trening  :) chociaż raz tak dla rozruszania. Później miłe komentarze na jej temat:) małymi krokami od tego co się lubi, aż uzależni się od potreningowych endorfin;) 

19 Listopada 2013 (wtorek)

Rozgrzewka:

Powitania Słońca

Ponad godzinny trening z Kottlem i wcześniejszym kettlem.

Martwy ciąg, swingi i piramida (z tym lżejszym) z 12 nie dam rady zrobić snatcha.. ciężka cholera..  :) ale za to jak nim ćwiczę i biorę do ręki 7,5 to mam wrażenie, że to piórko  :) 

PS odkryłam przyczynę mojego "reumatycznego" bólu kości ramienia. Mam ucisk nerwu na kręgosłupie lub w barku, wczoraj byłam 3 raz na masażu manualnym u genialnego, niewidomego masażysty  :) nieziemski jest  :D wystrzelał mi kręgosłup, najfajniej w szyji, mocno chrupnęło również w kości ogonowej... ogólnie w każdym odcinku mi strzela, straszne uczucie jest jak mi nastawia łopatkę.. takie dziwne.. nie boli.. ale okropne jest.. też chrupnęło i przestało boleć. Dziś ból wrócił lecz w delikatnej, akceptowalnej formie. Podczas ćwiczeń rozruszałam bark i ból minął  :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

28 Listopada 2013 (czwartek)

Obolała, skatowana, zmęczona po 12 h pracy poszłam na rurę :) Efekt: mniejsza sprawność niż normalnie ale rezultat zadowalający :) samopoczucie się poprawiło, brzuch przestał boleć, endorfiny napełniły moją głowę i depresja jesienna i złe hormony odpuściły :) 

30 Listopada 2013 (sobota)

12h w pracy... 

Ćwiczenia Izometryczne - różne :)

L Sit - ćwiczenia wprowadzające na krześle. Podnoszenie się na rękach na krześle, nogi zgięte w kolanach:

30s, 40s, 40s

Ćwiczenia na przyczajce z jedną słuchawką w uchu i nowym boskim odkryciem muzycznym - Noisa <3:

http://www.youtube.c...NBCds9AlR_zqSCA

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

1 Grudnia 2013 (niedziela)

Pole Dance Praktis :) ćwiczyłyśmy nasz układ plus figury które sprawiają nam najwięcej problemów :)

Kilka razy udało się wejść na górę :) - piękne uczucie a zjazd w dół jest najlepszą nagrodą :D

2 Grudnia 2013 (poniedziałek)

Wolny dzień = dzień treningu i długiego spania... (wstałam o 12...troszkę przegięłam..)

Rozgrzewka

Powitania Słońca typ B 

rozgrzanie stawów jakie robimy przed treningiem z kettlami

Ćwiczenia

Kettel:

Martwy ciąg 5x5 z 12 kg

Piramida - swing oburącz, swing jednorącz, klin, klin+przysiad (12 kg) od 1 do 3 powtórzeń.

10 swingów oburącz

Kręgiel po 5 na stronę x 2

Wykrok + 12kg w jednej i 8 kg w drugiej ręce x5 później zmiana i znów x5

Kalistenika

L sit - nogi ukośnie

ok 10sx3

Opuszczanie prostych nóg 

Na dobitkę

10minutowy trening na brzuch z Mel B :D (Pamiętacie ją ? :) to ta ze Spice Girls :D :D ) męczący trening :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

5 Grudnia 2013 (czwartek)

Pole Dance - rączki mnie bolą.. robi mi się odcisk ciągle w jednym miejscu, mam lęki przed zerwaniem skórki :) czuję wzrost siły :) 

7 Grudnia 2013 (sobota)

Zajęcia wf: ćwiczenia aerobikowe :) ogólnorozwojówka, ćwiczenia z ciężarkami na triceps, przysiady, wykroki, ćwiczenia z miękką piłką, spiny itp - fajne :) zaczynam zauważać, że moja kondycja się poprawiła. :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

8 Grudnia 2013 (niedziela)

Praktis na rurze. Była tylko połowa Naszego składu.. może przez to, może przez szkołę, może ogólnie coś wisiało w powietrzu. Byłam jakaś taka.. bez życia.. nie za bardzo chciało mi się trenować.. Zaczęły boleć odciski na łapkach i z jednego zeszła skóra.. Tym razem było gorzej, każdemu może się zdarzyć taki dzień. Następnym razem będzie lepiej :)

9 Grudnia 2013 (poniedziałek)

Rura nie wybacza takiego stanu (jak wczoraj), nie rozumie, że dziś Ci się nie chce.. Obudziłam się z nowymi siniakami, małe ale w sporej ilości i odcisk dalej boli.

W tzw "międzyczasie" w pracy:

L-sit - nogi pochylone, podniesienie się na krześle

20s, 20s, 20

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

12 Grudnia 2013 (czwartek)

Pole Dance

14 Grudnia 2013 (sobota)

Zajęcia z Piotrkiem - kettle na powietrzu - temperatura mnie rozpraszała... jestem zbyt ciepłolubna ;) technika do tureckiego wstawania :)

15 Grudnia 2013 (niedziela)

Praktis pole dance, ćwiczyłyśmy układ i kręciłyśmy filmiki i robiłyśmy fotki - czad :D taka mała odmiana :)

Attached Files

• 0

Azot

Azot

Advanced Member

• Użytkownik
  • 291 posts
  • LokalizacjaWrocław

Twój kettl zniszczył mi głowę :D

Oo, widzę, że Noisie poznałaś,   obadaj sobie to, też może Ci się spodobać http://www.youtube.c...h?v=gnYeQx5-0t8

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

Helo Kettel taki :P hehe :) Kawałek dobry :) wrzucaj śmiało jakieś zdobycze ;)

Check this :) lekko z innej beczki - koreańskiej tłustej beczki :D tylko obowiązkowe mocne basy w głośnikach lub na słuchawach :)

http://www.youtube.c...h?v=rJnICByeL8Q

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych

19.12.2013 (czwartek)

Pole dance

Źle mi szło dzisiaj.. byłam taka jakaś.. rozbita psychicznie, zmęczona i taka jakaś nieobecna. Smutno mi kiedy komuś jest smutno.. i dlatego mi smutno :( Wcześniejsze "ćwiczenia" wyssały ze mnie energię wewnętrzną, choć poprawiły psychiczną :) Rury oczywiście to w ogóle nie obchodzi fochnęła się na mnie.. i nie dała wejść na górę... ZOŁZA ! Rura na bank jest wredną i podstępną kobietą, która nie znosi ciot i wymówek.. :( zero litości..

ale i tak czuję się szczęśliwa, obolała, ale szczęśliwa :)

Co dobrego dziś zauważyłam.. jak się wczuję w muzykę i zaczynam płynąć z układem, to powoli zaczynam wyczuwać rurę, zaczynam czuć obroty, taką siłę odśrodkową :) 

Wieczorno-nocny Chill z starym Dj Pasmo z czwórki :) Starym ale za to jak przystojnym  :)

https://www.youtube....h?v=GQ-h69n4Wi4

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users