Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Trening siły eksplozywnej w sportach walki

• Please log in to reply
31 replies to this topic

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ja na razie wrzuciłem do swego treningu ćwiczenia pliometryczne. Na tym etapie uważam, że na eksplozywność wystarczą. U Delaviera przeczytałem, że taśmy to też trening plio. Powodują lekkie napięcie mięśnia i w efekcie uruchamiają efekt miotatyczny.

Dla mnie trening plio jest o tyle ciekawy, że nie wymaga dużo czasu ani specjalnego sprzętu. Ze względu na kontuzję kolana nie ćwiczę teraz sw, więc nie muszę mieć eksplozywności na poziomie zaawansowanym.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Pewnie ktoś jeszcze dorwał tę książkę!!

Pochwalcie się proszę!!
  • 0

senku

senku

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 35 posts
http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0
W tym wątku możecie porozmawiać z autorem książki.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
No to już tak zamieszane, że chyba w ogóle tego nie kupię..
Wszystko w książce jest, ale nie ma jak to zebrać w sensowną całość?
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Kano książka własnie do mnie dotarła i przy herbacie przyjrzałem ją na spokojnie. Książka jest sensownie poukładana, od czystej teorii do prawidłowej rozgrzewki potem treningu i jego rożnych odmian (masa ćwiczeń, aczkolwiek potrzeby nam specjalistyczny sprzęt). Potem mamy jeden rozdział w którym jest napisane jak ułożyć sobie trening i gdzieś na szarym końcu o walce z kontuzjami (ogólnie łatwe ćwiczenia wzmacniające itd). Może nie jest tak ciekawie napisana jak skazany ale jesli tylko masz dostęp do bosu (czy jak to sie tam ziwe) to ćwiczeń masz od groma :)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
A jak nie mam bosu?? To??
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Zasadniczo żeby wykorzystać w 100% tą książkę to potrzebujesz do trening plyometrycznego piłke lekarską i bosu, TRX oraz gumu. Bosu jest używane w największej liczbie ćwiczeń i raczej ciężko by było je czymś zastąpić :)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Czyli książka nie na nasze warunki?
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
a takie bosu chodzi ?
http://www.actimed.p...ainer_c265.html
to nieźle bulą za taki sprzęt :P
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Bosu = circa 600-700zł.

Za taką kasę, to ja na całe życie kupię sprzęt...

Może jakiś Mikołaj mi przyniesie tę książkę. Póki co - zakup nie dla mnie..

Dzięki za recki i inne info!!

• 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Tak o takie, i tak nie na nasze warunki, a na dobrze wyposażonej siłowni w mieście, co nie znaczy że dla nas książka jest całkowicie bezużyteczna bo parę ćwiczeń czy ciekawych rzeczy da się z niej chyba wyjąć, ale to dopiero powiem jak przeczytam :)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Z każdej lektury coś się wyniesie (choćby miło spędzony czas na lekturze!!).
Aktualnie mam 2 części Delavier'a (Modelowanie sylwetki), więc na brak treningowej literatury nie narzekam - już prędzej na brak czasu na nią!! :)

Z Aha napisali mi, że Easy strength i Skazany 2 - dopiero na początku 2013r.. Akurat myślę, Delavier'a przestudiuję :)
;)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users