Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Trening siły eksplozywnej w sportach walki

• Please log in to reply
31 replies to this topic

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Trening siły eksplozywnej w sportach walki - ZAPOWIEDŹ !!

Gdyby ktoś już miał to w rękach, to proszę o reckę :)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Genialnie, czekam z niecierpliwoscia :)
  • 0
Dołączona grafika

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
A ja się boję, że to będą zeskoki/wskoki + pompki z klaśnięciem + rzuty piłką lekarską..
Czyli podstawy zebrane w jednym miejscu.
(pewnie i tak zakupię)

W sumie tego typu trening mi obcy, bo warunków nie mam..

Czekamy... :)
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
Ksiazka dostepna juz na allegro. Dzis zakupiłem, z przesyłka 44 pln.
  • 0

senku

senku

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 35 posts
Mógłbyś napisać taką minirecenzję, jak przeczytasz książkę?

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts

Mógłbyś napisać taką minirecenzję, jak przeczytasz książkę?

Też poproszę! :)
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
Mysle ze w srode juz bede ja miał to pod koniec tygodnia cos napisze.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
A doczytałeś na aukcji, że to dopiero od 5. października wysyłają?
:)
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
O kurcze, nie. Z internetu głownie korzystam w komorce i nie zawsze wszystko dobrze widac. Dzieki za uswiadomienie.
  • 0

KABUM

KABUM

Advanced Member

• Użytkownik
  • 373 posts
Książka dotarła? :)
  • 0

www.sportymiejskie.pl - Aktualności sportowe, wydarzenia sportowe, relacje z niszowych sportów.

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Chętnie też poczytał bym jakaś opinie na jej temat bo tytuł arcyinteresujący :)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
No Gutek - dajesz!!
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
Ksiazka dotarła dopiero wczoraj. Jutro napisze małe co nieco.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów

Ksiazka dotarła dopiero wczoraj. Jutro napisze małe co nieco.

Chętnie się dowiem o niej co nieco, tym bardziej że książka jest do wygrania w najnowszym konkursie. Szukałem jakiejś recenzji w sieci, albo przynajmniej kilkustronowej zajawki lecz nic takiego nie znalazłem.
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
Moim zdaniem ksiązka jest skierowana do trenerów, zawodników lub ludzi mających jakieś doświadczenie w tego typu treningach.
Teori nie ma w niej zawiele. Krótko zostały opisane zasady i cele treningu.
Nie znajdziemy w niej gotowych planów treningowych, mamy za to 160 ćwiczeń według których mozemy ułozyć własny plan. Aby w pełni wykorzystać pokazane ćwiczenia potrzebne są: piłka fitness, piłka lekarska, bosu, linki elastyczne oraz taśmy do treningu podwieszanego.
Osobiście uwazam ze teoria i zestawy ćwiczeń udostepnione na forum są wystarczające dla większości osób.
Jezeli ktoś ma dostęp do sprzetu i chęc urozmaicenia treningu lektura się napewno przyda.
Jest to moja pierwsza recenzja w zyciu wiec wybaczcie niedoskonałości. Jeśli ktoś ma jakieś pytania piszcie.
  • 1

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Hmmmm, 160 ćwiczeń to całkiem sporo, odstrasza mnie tylko sprzęt którego jak widzę jest trochę, no nic jutro mam trochę wolnego czasu wybiorę się do empiku i przeglądnę książkę, aczkolwiek po tym co napisałeś podejdę trochę bardziej sceptycznie do tego tytułu :)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
@Gutek:

Kilka pytań:

1. czy książka zawiera schematy treningów typu:
-poniedziałek klatka eksplozywnie 5 ćwiczeń;
-środa - nogi eksplozywnie 5 ćwiczeń
-itd..
?
Czy "jedynie" ćwiczenia?

2. czy osoba początkująca coś z tego wyniesie? bo może dobrze, że książka jest skierowana do bardziej zaawansowanych.

W sumie - tutaj każdy sobie jest trenerem, więc pewnie każdy by coś skorzystał..

3. Możesz podać ile ćwiczeń jest z piłką/gumami/podwieszonymi linami/bez sprzętu?
Tak mniej więcej jak to się rozkłada..

4. dużo zdjęć? są ćwiczenia tylko opisowe (bez fotek?)? ile średnio fotek przypada na ćwiczenie?

@m6k3:
Daj znać co i jak :)
  • 0

Gutek

Gutek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 26 posts
Średnio na ćwiczenie przypadają 2-3 zdjecia.
„Zaprezentowane ćwiczenia pozwalają na realizacje treningu siłowego, równowagi i siły eksplozywnej.”
Podstawowym sprzętem do treningu siły eksplozywnej jest bosu(ponad 40 ćwiczeń)w połączeniu z gumami, taśmami, podestem, piłką lekarską, fitness oraz sztangą i hantlami.
Ćwiczeń bez sprzętu(ew. drązek, podest)ponad 30, piłka fitness 20, lekarska 20, gumy 25 do tego taśmy, hantle, sztanga, lina.
Jest jeden przykładowy trening: wt., czw. po dwa ćwiczenia siły eksplozywnej na górne i dolne partie po dwie serie powtórzeniowe. Są tez krótko opisane zasady treningu obwodowego.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Przejrzałem może niezbyt dokładnie bo gonił mnie czas, aczkolwiek ja chyba na razie z zakupu zrezygnuję, odstraszył mnie sprzęt użyty w ćwiczeniach, większość z niego na dzień dzisiejszy nie posiadam wiec nie miał bym jak skorzystać z ćwiczeń, pozycja na pewno ciekawa, ćwiczeń wiele, myślę że można z nich ułożyć fajny plan.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Na standardowe domowe warunki to niezbyt..
BOSU - można pokombinować z czymś niestabilnym (są takie poduszki/dyski rehabilitacyjne - zapomniałem nazwy).
Poczekam aż uda mi się przejrzeć.

Interesowałoby mnie np. jak wpleść takie ćwiczenia do normalnego planu, czy dzielić to na bloki, czy jakoś dodawać..
Tsatsouline pisał w jednej ze swoich książek, żeby łączyć ćwiczenia wg typu - jak eksplozywne, to eksplozywne - nie ważne, czy bodyweight, czy ze sztangą czy z czymś tam..
O takim programowaniu to bym poczytał. Ćwiczenia też chętnie bym poznał! :)
Sprzęt faktycznie nieco odstrasza.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users