Jest ok!
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
WYZWANIA 9-2K12 "Rozgrzewka"
Started by
Revo
, Sep 15 2012 13:39 PM
Posted 16 September 2012 - 20:47 PM
Według mnie napisane jest dobrze i zrozumiale. No i jeszcze dodatkowy filmik 
Jest ok!
Jest ok!
Posted 16 September 2012 - 21:45 PM
Dzięki zobaczymy jak to wyjdzie i sami ocenicie. 2 sekundy w dół 1sekunda odpoczynek i 2 sekundy w górę i 1 sekunda odpoczynek i 2 sekundy w dól itd.........
Myślę, że w ten sposób wystarczy?
Myślę, że w ten sposób wystarczy?
Posted 16 September 2012 - 22:54 PM
ciekawe, ciekawe... mam ochote wziąć udział
------------------------------------------------------------------------
"Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę."
"Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę."
Posted 17 September 2012 - 00:30 AM
Jeszcze żeby było jasne. Ja na przykład zrobię więcej powtórzeń 1 serii jak będę robił bez zatrzymywanie się na 1 sekundę. Czy to będzie zaliczone jako 1 powtórzenie?
Ja daje przykład zauważcie, że był filmik "podciągamy się" i każdy podciągał się inaczej. Jedni wolniej drudzy szybciej.
Ja daje przykład zauważcie, że był filmik "podciągamy się" i każdy podciągał się inaczej. Jedni wolniej drudzy szybciej.
Posted 17 September 2012 - 01:30 AM
Posted 17 September 2012 - 07:23 AM
1 sekunda zatrzymania to zatrzymanie a w tej próbie ruch ma być płynny bez wyraźnego zatrzymania to nie trening Cassi a wyzwanie (wiedziałem, że zbyt przesadziłem z tą demonstracją). Oczywiście sam ruch w góre lub w dół może trwać i 5 sekund tylko skoro mowa o ilości to sam zdecyduj jaka technika będzie dla ciebie odpowiedniejsza...
Posted 17 September 2012 - 12:11 PM
Bardzo dobry krok z tymi wyzwaniami Panowie!
Można to rozwijać w różnych wariantach i jest to świetny motywator. Brakuje jedynie działu (osobnego) "WYZWANIA" - w dziale "wydarzenia" to zginie jeśli ma się rozwinąć. Pomyślałbym również o rankingu, co miesiąc najlepsza dziesiątka zdobywałaby punkty: 1 miejsce 10pkt, drugie - 9pkt, itd.. powstałaby Liga Mistrzów Forum:D
Można to rozwijać w różnych wariantach i jest to świetny motywator. Brakuje jedynie działu (osobnego) "WYZWANIA" - w dziale "wydarzenia" to zginie jeśli ma się rozwinąć. Pomyślałbym również o rankingu, co miesiąc najlepsza dziesiątka zdobywałaby punkty: 1 miejsce 10pkt, drugie - 9pkt, itd.. powstałaby Liga Mistrzów Forum:D
Posted 17 September 2012 - 16:06 PM
Borys przecież właśnie piszesz w poddziale WYZWANIA.
Posted 17 September 2012 - 17:14 PM
Nie, piszę w dziale "Wydarzenia/Konkursy", poddział "Wyzwania' nie jest widoczny jako główny, a chyba powinien, bo to jedna z ideii forum - przynajmniej na to się zapowiada. W dodatku dział "Wydarzenia/Konkursy" jest na samym dole.
Mamy na forum 4 działy główne: Kalistenika Polska, Dział główny, Trening, Społeczność, w tym ostatnim wydarzenia. Moim zdaniem wyzwania powinny być albo w dziale głównym, jako wizytówka forum, albo w treningu, do którego się ściśle odnoszą.
Mamy na forum 4 działy główne: Kalistenika Polska, Dział główny, Trening, Społeczność, w tym ostatnim wydarzenia. Moim zdaniem wyzwania powinny być albo w dziale głównym, jako wizytówka forum, albo w treningu, do którego się ściśle odnoszą.
Posted 17 September 2012 - 17:43 PM
Albo jak się rozkręci konkretnie na co liczę to osobny migający button na banerze nagłówkowym :-D
Coś czuję, że kamery się rozgrzewają i niedługo pojawią się pierwsze popisy?
Coś czuję, że kamery się rozgrzewają i niedługo pojawią się pierwsze popisy?
Posted 17 September 2012 - 20:27 PM
Robiłem dziś próbę. Miałem 3 podejścia i stwierdziłem że nie prostuje do końca rak gdy się podnoszę. Takie filmowanie pozwala wychwycić błędy z których nawet sobie nie zdawałem sprawy.
Jutro kolejne podejścia:)
Jutro kolejne podejścia:)
------------------------------------------------------------------------
Posted 17 September 2012 - 20:29 PM
Nikt tego z kątomierzem mierzyć nie będzie jednak preferowana jest perfekcyjna forma
Posted 18 September 2012 - 19:26 PM
Cholerka świetny pomysł z tymi wyzwaniami. Chwilkę mnie nie było na forum a tutaj takie ogromne postępy. Myślę, że też coś nagram i wrzucę.
Posted 22 September 2012 - 21:28 PM
Witam! I jak? Są jacyś chętni do podjęcia wyzwania? Pytam, bo zastanawiam się czy nagrać filmik
Posted 22 September 2012 - 21:29 PM
Nagraj chocby i Ty jeden.
Posted 22 September 2012 - 21:34 PM
A nagram coś
tylko zastanawiam się jak wygląda średnia ilość pompek użytkowników, co by sobie wstydu nie zrobić
Posted 22 September 2012 - 21:44 PM
Spokojnie, myśle, że śmiał sie nikt nie będzie, nawet gdybyś zrobił 5
Poza tym, wyzwania mają raczej na celu właśnie motywacje do dalszych treningów, dlatego nie ma co sie wstydzić 
Posted 22 September 2012 - 22:14 PM
-czy podczas odpoczynku można robić ''koci grzbiet'' czy trzeba odpoczywać w pozycji ''jak byśmy dopiero chcieli robić pompkę (faza górna) ''
-czy "czujnik głębokości ruchu" może wynosić ok 6cm (zwinięty obciążnik na nogi)
Posted 23 September 2012 - 00:26 AM
Jak tylko uda mi się wkońcu dojść do pompek (w tym momencie walcze z popmkami z rękami opartymi na biurku - 3x40 powtórzeń...) to bardzo chętnie wezmę udział
wyniki nie będą spektakularne ale przecież nie chodzi o liczby tylko pokonywanie własnych granic c`nie?
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"
Chcesz dodać mi skrzydeł?
to proste!! wciśnij Rep !!
Chcesz dodać mi skrzydeł?
Posted 23 September 2012 - 07:12 AM
Wstyd jest kraść i z baby spaść.
Nie chodzi tu o ilość powtórzeń, ale o dobrą zabawę, sprawdzenie samego siebie w tym wyzwaniu. Kiedyś też błędnie myślałem jak Wy. Sam startuję w konkursie gdzie nie mam szans.
Dla własnej satysfakcji. Fakt, koledzy namówili.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

This topic is locked
Back to top
Report