Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Pompki na jednej ręce Krok The Master STEP CC1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

Konto usunięte

Konto usunięte

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 316 postów
Dzięki kolec za wrzutę. Nie ma to jak oceniać kogoś kogo się nigdy na oczy nie widziało :)
Powiem ci tak: Jak się potrafisz podciągać na 1 ręku to i takie krzywe pompki będziesz robił. Kilku moich znajomych co nawet nie wiedzą jak się pisze słowo "kalistenika" potrafi zrobić 5x-10x takich pompek. Krzywo, co krzywo. Ale idzie.
Nie napisałem, że jest to łatwe ćwiczenie. Ale z pewnością nie należy do najtrudniejszych.

Swoją drogą łap linka: http://doman.art.pl/...e-w-internecie/

Ps. Co do filmiku. Już nie raz to pisałem. Nie trenuję dla was. Trenuję dla siebie. Dlatego nie muszę wstawiać w net swojego trenowania. Nie zależy mi na dowartościowaniu zdaniem obcych ludzi. Bez urazy :)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Jak robiłem pół-pompki na jednej ręce wychodziło na początku krzywo, ale z czasem to minęło.
Miałem przy tym kroku skłonność przekręcania się na początku jak robiłem. I właśnie myślę, że jak dojdę do kroku 10 też będę miał skłonność do przekręcania się, ale z czasem to minie, bo wyrabiam siłę w tricepsie. A najgorzej jest w dolnej fazie podnieść ciało.
I jeszcze jedno opuszczamy się bardzo wolno, bo można zrobić kuku.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Ps. Co do filmiku. Już nie raz to pisałem. Nie trenuję dla was. Trenuję dla siebie. Dlatego nie muszę wstawiać w net swojego trenowania. Nie zależy mi na dowartościowaniu zdaniem obcych ludzi. Bez urazy :)

Marzy mi się, żeby użytkownicy tego forum tworzyli pewną wspólnotę. Każdy z nas ćwiczy dla siebie i nie wierzę, że jakakolwiek z osób które wrzuciły swój trening do netu chciała się dowartościować zdaniem innych osób. Wręcz przeciwnie, myślę, że każdy liczył się z krytyką i dlatego mam dla niego wielki szacunek.

Czuję się częścią wspólnoty tego forum. Zależy mi na tym, by jak najwięcej się tu nauczyć a naukę postrzegam jako wymianę doświadczeń. Jeżeli chcę tylko brać, to jestem pasożytem. Jeśli chcę, by ludzie poważnie mnie traktowali, to pokazuję na co mnie stać. Nie po to, żeby się chwalić, lecz by się uwiarygodnić, zainspirować innych, zmotywować siebie i kolegów.

A co do tekstów: "ćwiczę dla siebie i nie muszę się Wam pokazywać" to mam na ten temat swoją prywatną opinię. Poznałem już wielu mistrzów "czarnych pasów" którzy też ćwiczyli tylko dla siebie. Bardzo fajna ideologia:)
  • 0

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
... czy nie tak wyglądają pompki w skazanym (wszystkie etapy)? :) ostatnio czytając skazanego doszedłem do wniosku, że nie da się nie wygiąć wykonując 10 krok. Wade pisze, że rękę należy ułozyć pod sobą w stabilnej pozycji (pod mostkiem) a na zdjęciu nr 2 ta ręka już tak nie wygląda. Więc trzeba podnosić się i opadac po skosie.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
W FAQ Wade pisze, że wygięcie "wężowe" czyli poziome (lewo-prawo, a nie góra dół) ułatwia utrzymanie równowagi przy wykonywanie tego korku. A siła jest przy tym wyrabiana.

Przeczytaj też stronkę Jima http://www.beastskil...one-arm-pushup/ - pokazuje tam obie wersje "Arm In" i "Arm Out". Ta pierwsza to właśnie pompka wg Wade'a. Nie znalazłem niestety filmiku z taką pompkę w wykonaniu Jima, choć on pisze że jest.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Koleś robi co prawda z szeroko rozstawionymi stopami ale przynajmniej tułów ma prosty.

• 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
tutaj też rozstawia nieco nogi szerzej

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
A to nie jest na jednym z tych filmików przypadkiem Al Kavadlo? Gośc jest pro i ma świetnego bloga ;)
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 postów

A to nie jest na jednym z tych filmików przypadkiem Al Kavadlo?

Tak, to on. :P
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Poprawnie czy nie i tak mi się podoba. :)
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Ciekawy ma sposób na sprawienie sobie większej oglądalności aczkolwiek nie mam nic przeciwko :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Jestem pod wrażeniem tej Pani, jak na kobietę ma imponującą siłę i ... inne rzeczy też;)

A co do prostego tułowia, to przy szeroko rozstawionych nogach nie jest to trudne i nawet ja to zrobię;) Zabawa zaczyna się przy nogach złączonych. i czasem jest to zabawa bolesna, co widać na moim załączonym filmiku.

Dobrze, że przez tyle lat uczyłem się padów:D

• 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Co Cię nie zabiję, to Cię wzmocni... Brawo Zahir! :D Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Pytanie tylko dla czego na piłce? Przecież sama pompka na jednej ręce jest już wystarczająco trudna, po co jeszcze sobie ją utrudniać? Wiem jesteś hardkorem. :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
BeF, odpowiedź jest prosta. W prawidłowo wykonanej pompce na jednej ręce walczymy o stabilność ciała. Pompki na piłce, to najlepsze ćwiczenie na wzmocnienie stabilności jakie znam. Dlatego właśnie pomyślałem sobie, że dobrze będzie wprowadzić je do treningu. Moim zdaniem wpłynie to poprawnie na technikę:)
  • 0

aquaknight

aquaknight

aqua

• Użytkownik
  • 366 postów
Dobra gleba ;-)
Pady z aikido czy jak? :)
Widać łapa mocna, tricepsy jak ulał : D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Dzięki Aquaknight, pady z ju jitsu:)
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 postów
Brawo Zahir.

Widział ktoś "na zywo" jak ktos robi pomkę na jednej ręcę ze zlączonymi nogami i bez przekrzywienia tak jak jest to np na zdjęciu tego cwiczenia w Skazanym?

• 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 postów
Z tego co mi wiadomo - nie. :P Są ze złączonymi nogami, ale znowu z krzywym tułowiem.
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Brawo Zahir.

Widział ktoś "na zywo" jak ktos robi pomkę na jednej ręcę ze zlączonymi nogami i bez przekrzywienia tak jak jest to np na zdjęciu tego cwiczenia w Skazanym?

Już rozmawialiśmy na ten temat w innym wątku. Na razie nikt nie widział. Dochodzę jednak do wniosku, że to jest możliwe. Zauważam, że w miarę treningu mniej wyginam ciało. Jeszcze jest daleko od ideału ale jest lepiej. Z czasem więc wszystko jest możliwe:)
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 postów
Trzymam kciuki. Ja Ci powiem ze robie pompki na jednej ręce juz od dawna ale caly czas tak jak na filmie "rocky". Nie moge sie niestety wyprostować.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych