Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Wymagania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Jak nikt nikogo nie zmusza? Wychodzi na to ze jak chcesz być szanowany na forum to musisz posiadać gwiazdki ? A żeby gwiazdki zdobyć musisz zrobić dane rzeczy. Jak dla mnie czysta polska polityka sie tu kłania, pozorny wybór.
Ma sens Zahir to juz ładnie wytłumaczył a po drugie w niczym nie szkodzi.

• 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
I'm out - skoro nie potrafisz załapać tak prostej rzeczy, to nie mam siły dalej sobie psuć zdrowia na tłumaczenie.
  • 0
Shut up and get moving.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Myślę, że nie ma opcji by wszystkie wymagania z tego planu trzeba było robić na raz. Nie uwierzę, że ktoś jest w stanie na jednym podejściu zrobić tyle podciągnięć, pompek, dipów itp. Poza tym to street workout, fajna zabawa ale na razie nie dla mnie. Mogę czasem pobawić się na drążkach ale zanim nie opanuję mistrzowskich kroków ze "skazanego" nie wejdę w ten temat głębiej. Grunt to dobre podstawy:)
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Jak dla mnie to wszytko wygląda trochę jak pic na wódę nie do zrealizowania na duża skale forum i jestem steptyczny do tego tematu. Widzę ze nie wszystkim sie to podoba ze staram sie przedstawiać argumenty przeciw ;/
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
To trzeba tylko zaliczyć słyszałem.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Jak nikt nikogo nie zmusza? Wychodzi na to ze jak chcesz być szanowany na forum to musisz posiadać gwiazdki ? A żeby gwiazdki zdobyć musisz zrobić dane rzeczy. Jak dla mnie czysta polska polityka sie tu kłania, pozorny wybór.
Ma sens Zahir to juz ładnie wytłumaczył a po drugie w niczym nie szkodzi.

Panowie, dajcie spokój z tymi kłótniami. Na tym forum są szanowani wszyscy a ja osobiście mam szacunek dla każdego, kto ma odwagę wyrazić własne zdanie. Chodzi o to, by było ciekawiej. By można było stwierdzić kto jest aktywny, kto pomaga innym udzielając mądrych rad a kto ma doświadczenie w treningu i można go spytać o jego "patenty" treningowe.

Żeby była jasność. Cenię Was obydwu za aktywność i w związku z tym każdy z Was dostanie ode mnie rep:)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Zahir jak zwykle potrafi wyrazić w jednym zdaniu to, czego ja nie potrafię w wielu. Dzięki za pomoc.
  • 0
Shut up and get moving.

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa

Dlaczego bez sensu ? np poziom pierwszy pompka poziom drugi dipy tak przykładowo + podciągnięcia pistolety itp

O to właśnie mi chodziło.

Tylko taki system ma jedna wadę gdy będzie dużo użytkowników kto będzie oglądał 50 nagranych filmików i dawał poziomy ;d gwiazdki czy coś tam. Kto będzie miął tyle czasu chęci ?

Ja myślę, żeby rozgraniczyć te trzy rzeczy.
1. Ilość postów - użytkownik dostaję prawo do określonego podpisu pod nickiem
2. Kroki mistrzowskie - za każdy krok użytkownik dostaje gwiazdkę/sierp i młot czy co tam wymyślimy
3. Wymagania - są dla kogoś kto chce się sprawdzić, mogą być użyte do jakiś wyzwań (tego jeszcze na forum nie było :]), lokalnych potyczek, jako cel w treningach itp. A jeśli ktoś wykona np. poziom 2, to może sobie to wpisać w sygnaturę żeby się pochwalić. Nikt nikogo nie musi tu kontrolować, bo chyba nie o to chodzi...

• 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Zahir ma moc xD
Michal brzmi to coraz sensowniej.

• 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Akurat ranga z ilości postów może iść z automatu, tak jak teraz jest "member", "senior member" itp.
  • 0
Shut up and get moving.

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Dokładnie...
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Michał, bardzo sensowna propozycja:)
  • 0

Borys85

Borys85

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 115 postów
Tak czytam tę dyskusję i mam mieszane odczucia. Byłem aktywnym uczestnikiem kilku na kilku polskich forach o rozmaitej tematyce i nigdy nie przekonałem się do wartości jakichkolwiek rang. W sumie najlepiej czuję się w miejscach, gdzie nie widać ile kto ma postów - to zawsze prowokuje użytkownika do wbijania kolejnej rangi i niestety rzadko idzie to w parze z merytoryką.
Tworzenie rang ze względu na umiejętności zdaje się mieć nieco więcej sensu, ale bądźmy szczerzy, dopiero jeśli forum będzie miało bazę kilkuset AKTYWNYCH użytkowników.

Póki co tworzymy skromną, aczkolwiek bardzo pozytywną społeczność, a w każdym temacie wypowiada się garstka tych samych osób, posty są w sumie przewidywalne i to ma swoje plusy.

Jeśli chodzi o mnie, to idealny jest dział "Moje umiejętności" - każdy kto czuje się na siłach może tam zamieszczać swoje materiały. Później możnaby to przekształcić w dział z profilami użytkowników, którzy już "coś" potrafią. Problem w tym, kto miałby owe "coś" sprecyzować?

Obecnie po posiedzeniu przy forum 2-3 godzin wiemy do kogo zwrócić się z konkretnym zapytaniem, z czyimi odpowiedziami się liczyć i nie ma tu znaczenia, co ten ktoś ma napisane pod nickiem forumowym.
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów
Fajny pomysl z przyznawaniem rang za umiejetnosci ale ja np. w ogole nie cwicze wedlug Skazanego. Takie osoby moga sie wiec nigdy niczego nie doczekac :P Ale mozemy sami stworzyc jakis katalog cwiczen odpowiadjacy konkretnemu poziomowi. Tak jak na SWP na fb podane byly wymagania z Ukrainy, nasze forum moze miec podobny motyw.
  • 0
Dołączona grafika

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
A co myślicie, o wstawieniu w profil pagonów?
[attachment=68]
  • 0

qwsdm

qwsdm

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 416 postów
Fajnie te odznaczenie by wyglądały.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Fajny pomysl z przyznawaniem rang za umiejetnosci ale ja np. w ogole nie cwicze wedlug Skazanego. Takie osoby moga sie wiec nigdy niczego nie doczekac :P

Z tego co pamiętam z Twoich filmów pistolety już masz zaliczone, więc pierwsza gwiazdka jest:)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów
No pistolety i wznosy nog mam zaliczone, ale umialem je zrobic zanim jeszcze sie dowiedzialem ze jest jakis "Skazany" :)
Jak na moj gust te pagony sa troche wiejskie. Ja bym dal cos bardziej zwiazanego ze sportem. Chociaz poki co nie mam pomyslu.
  • 0
Dołączona grafika

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Może kółeczka olimpijskie ;d ? Za każde zaliczone ćwiczenie jedno kółeczko ;d Tylko może braknąć kółeczek :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
No to zamiast pięciu mielibyśmy sześć kółek olimpijskich:D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych