Zaloguj się Zarejestruj się
Rosjanie - 7 poziomów wymagań.
Posted 17 September 2012 - 15:46 PM
Posted 17 September 2012 - 18:16 PM
Posted 17 September 2012 - 18:26 PM
Posted 17 September 2012 - 19:30 PM
Ja wole sylwetki na wzór tego pana
a nie ala chuderlak-nidojadek. To że osoba ważąca 50kg robi planhe nie robi na mnie wrażenia, bo wiem też że taka osoba może i względnej siły ma sporo, ale w absolutnej leży (bo anatomii nie przeskoczysz).
Ale dla każdego co innego jest dobrego.
A co do twojego pytania. Co jest bardziej w życiu przydatne? Znowu zależy co chcesz robić. Jeżeli całe życie chcesz biegać po dachach czy bujać się na drążku to waga nie ma takiego znaczenia. Ale jak cię żona poprosi o przestawienie szafy czy popchanie samochodu, wtedy jak najbardziej siła absolutna się przyda.
Posted 17 September 2012 - 20:22 PM
Posted 18 September 2012 - 09:34 AM
Nie popadajmy w skrajność. Nikt tu nie mówi o robieniu z siebie Super Koksa czy Pudziana. Ale w drugą stronę też w moim odczuciu nie jest dobrze.
Znowu to powtórzę. Każdy z nas ma wybór, każdy decyduje za siebie. Ci chłopcy z filmików wybrali taki styl treninigu. Ok. Ja napisałem tylko, że dla mnie są za bardzo chudzi (bo tak właśnie myślę) i nic więcej. Ja wolę nieco bardziej masywne sylwetki (ale bez przesady!) nawet kosztem tego, że nie zrobię obrotu tyłem wokoło drążka. Ale dzięki temu mogę zrobić więcej pompek na rękach czy czuć się po prostu bardziej męsko (chociaż jak kiedyś pisałem wcale nie jestem jakimś koksem - można powiedzieć że jestem dość chudy).
Na zakończenie, bo nie chce mi się prowadzić tej dyskusji dla samego pisania. W internecie brakuje mimiki. Wystarczy, że nie zrobię zmrużonych oczu, wystarczy, że mnie nie znasz, i wystarczy w końcu, że napiszę źle jakieś słowo. Te trzy rzeczy wystarczą, by osoba to czytająca podstawiła mnie pod jakąś nielubianą osobę ze swojego życia (może gościa który pierdział w autobusie?). To, że kiedyś ćwiczyłem na siłowni, to, że wolę wyglądać "bardziej męsko" nie robi ze mnie potwora prawda?
Miłego treningu kolego. I bez odbioru. Spotkamy się w innym wątku.
Posted 18 September 2012 - 11:45 AM
Posted 18 September 2012 - 13:14 PM
Kto tu mówi o jakiś zachwycaniu się murzynami?. Miałem taki filmik w zakładach to taki dałem. Chodzi tylko o ogólny wizerunek. Ja wolę się wzorować na tamtych ludziach którzy nie robią może jakiś ewolucji wyglądających jak wyłamywanie rąk, ale wyglądają zwyczajnie bardziej męsko.
Jest sporo Polaków, Rosjan czy nawet Japończyków którzy nie wyglądają jak sucharki. Wystarczy popatrzeć na trójboistów czy sprinterów. Ja jako wzór stawiam sobie wypracowanie jakiejś sylwetki i siły użytecznej (skierujcie swoje myśli na porównanie do komandosów, Selekcji czy Gromu) , a nie tylko robienia ewolucji na drążku. Ewolucje są fajne jak najbardziej, ale nie są dla mnie celem. Celem jest trening i to jak on mnie kształtuje. Traktuję Kalistenikę jako kształtowanie całokształtu organizmu i ducha, a nie tylko wyjście dla streetowych ewolucji.
Inaczej porównując. Nie interesują mnie freestylowe triki z piłką. Interesuje mnie prawdziwa męska gra w piłkę.
Ja mam takie priorytety, a inni mają inne.
No i pisanie, że się nie da bo oni są murzynami mija się z prawdą. Czarnoskórzy mają lepszą genetykę - to fakt. Ale to nie oznacza, że my nie możemy nic wypracować.
Swoją drogą czemu właściwie nie można sobie brać za wzory do naśladowania takich ludzi jak Hanibal? Bo reklama? Proszę cię. Gdyby ludzie z tamtej grupy bazowali tylko na reklamie to daleko by nie zajechali. A jednak wyrobili sobie opinię i pracą i umiejętnościami. Dlatego dla wielu są to wzory do naśladowania. Czy możliwe do dogonienia? To zależy tylko od nas samych.
Ps. Do naszej siłowni przychodziło kilku murzynów. Żadna rewelacja. Genetyka to nie wszystko.
Kolejna dyskusja dla dyskusji.
Guest_zahir11_*
Posted 19 September 2012 - 00:12 AM
Guest_zahir11_*
Posted 22 September 2012 - 08:28 AM
Guest_zahir11_*
Posted 22 September 2012 - 09:49 AM
Guest_zahir11_*
A ja uważam, że te wymagania są złe. Czy ktoś widział wymagania w zagranicznych grupach (barstarzz, calisthenic kingz, bar-barians, barholics, itp.) żeby robili taborety czy inne dziwactwa? Wymagania powinny być stricte kalisteniczne a nie gimnastyczne
Dlaczego?! Kalistenika wywodzi się w prostej linii z gimnastyki, lub jak ktoś woli gimnastyka z kalisteniki. Tak czy inaczej ciężko oddzielić jedno od drugiego i warto korzystać z doświadczeń gimnastycznych, choćby ze względu na świetną metodykę treningową
Posted 22 September 2012 - 15:07 PM
Posted 13 December 2012 - 00:45 AM
Posted 14 December 2012 - 00:46 AM
Ehh, ciekawe te poziomy. Już wiem, jaki będę miał cel po dojściu do 10 poziomów w ćwiczeniach wielkiej szóstki.
Kronos zależy po których ćwiczenia z wielkiej szóstki, bo np. Pompki w staniu na jednej ręce może zająć kawałek czasu
A tak po za tym też chciałbym spróbować ogarnąć 7 poziomów po Rosyjsku
Posted 14 December 2012 - 09:09 AM
A tak po za tym też chciałbym spróbować ogarnąć 7 poziomów po Rosyjsku
Hehe daj mi tydzień
Posted 14 December 2012 - 22:00 PM
Guest_zahir11_*
Posted 14 December 2012 - 22:09 PM
Guest_zahir11_*
Posted 14 December 2012 - 23:22 PM
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 01 March 2013 - 08:51 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report