Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Nowe nazwy użytkowników.

• This topic is locked This topic is locked
28 replies to this topic

Przemix

Przemix

I'm alone because i'm so misunderstood.

• Użytkownik
  • 42 posts
Witam, zauważyłem że można by było zrobić jakieś fajne nowe rangi (to jest to co macie pod swoim Nickiem/Loginem -Junior Member, Member itp). Można by było coś wymyślić, bo te które mamy są standardowe. Wystarczy tylko zmienić nazwy w silniku i podać od ilu postów ma się zmieniać :)

Tak myślałem jak można je nazwać.. Dlaczego nie użyć planów treningowych ze skazanego? :) Tak by to wyglądało:

Świeża krew: 0-49 postów
Dobre sprawowanie: 50-99
Weteran: 100-199
Odosobnienie: 200-499
Supermax- 500-999

No i jeden dla prawdziwego wojownika, tak od 1000 postów.. I niestety nie mam pomysłu :D Jeśli Wam się spodoba pomysł, to podawajcie swoje propozycje, Admin wybierze najlepszą, jeśli mu się tylko spodoba :) Myślę że liczba ilości postów jest dobra, bo forum, jest od niedawna więc tylko Ci którzy są od początku zasłużą na range od 1000 postów (o ile ktoś tyle "naspamuje")

Pozdrawiam!

• 0
"Zatrzyj ręce i weź się do roboty. Krew zacznie ci lepiej
krążyć, a umysł lepiej pracować. Przepływ życia w tkankach
szybko wypędzi z twojego umysłu zmartwienia. To najtańsze
lekarstwo jakie istnieje na ziemi - i jedno z najlepszych."

~Bernard Shaw.

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Przemix bardzo fajny pomysł tez o tym myślałem. Przykład mamy na innym forum http://www.bodyweightculture.com/forum Na tej stronie stopnie wojskowe.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
No bardzo fajny pomysł, ale to muszą Admini zrobić.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Pytanie czy powinna to być ilość postów, którą łatwo można sobie nabić w powitalni czy może raczej liczba punków reputacji... oczywiście odpowiednio przeskalowana, bo ciężko komuś będzie zdobyć 50 punktów nie mówiąc o 200 czy 1000 :)
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Przemix, świetny pomysł. choć zgadzam się z Michałem, że powinny decydować punkty reputacji.
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Pomysł fajny bo malowniczo będzie to wyglądać, ale liczba postów nie świadczy o doświadczeniu więc nic to nie daje. Punkty rep i owszem. 

No i jeden dla prawdziwego wojownika, tak od 1000 postów.. I niestety nie mam pomysłu :D

Ja mam pomysł: dla prawdziwego wojownika z 1000 postów ranga "Death Row"
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Ja jestem za rangami od liczby postów, jak na prawie każdym forum. Wystarczy odznaczyć kilka spamowych działów, z których posty nie będą naliczane.
  • 0
Shut up and get moving.

Rob PMC

Rob PMC

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 135 posts
jestem za punktami reputacji ,ponieważ sam mam jakąś liczbę postów ,ale co do wiedzy i doświadczenia to jestem początkujący
  • 0

Przemix

Przemix

I'm alone because i'm so misunderstood.

• Użytkownik
  • 42 posts
Z tego co pamiętam, nie da się zrobić tego z reputacjami. Bo kiedyś miałem admina na forum z silnikiem MyBB (ten który my mamy) więc wiem jak to wygląda :)
  • 0
"Zatrzyj ręce i weź się do roboty. Krew zacznie ci lepiej
krążyć, a umysł lepiej pracować. Przepływ życia w tkankach
szybko wypędzi z twojego umysłu zmartwienia. To najtańsze
lekarstwo jakie istnieje na ziemi - i jedno z najlepszych."

~Bernard Shaw.

czerwonolicy

czerwonolicy

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 25 posts
Pozwolę wtrącić się w tą dyskusję i podzielić kilka uwag na wyżej wymieniony temat. Otóż moim zdaniem dobrze by było promować na tej stronie osoby które prowadzą dzienniki treningowe dzielą się z innymi swoją wiedzą, wcale niekoniecznie nie muszą zamieszczać zdjęć czy filmików bo nie o to w tym wszystkim chodzi żeby się chwalić przed innymi itp. Z biegiem czasu jak będzie przybywało dużo nowych użytkowników tej strony to warto zrobić oddzielny dział dla początkujących i dla reszty która trochę dłużej ćwiczy. Nie chodzi mi wcale żeby dzielić ludzi ale z biegiem czasu każdy będzie miał inne priorytety w ćwiczeniach a jego wcześniejsze zapiski treningowe mogą wiele pomóc osobom na niższym poziomie ćwiczeń. To by było na tyle z tego nabijania postów;)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Tu nie chodzi o to żeby robić ścisłą forumową hierarchię i wydłużać sobie e-penisy, tylko umilić sobie trochę udzielanie się na forum ;P
Nie chodzi o to, jaką kto ma wiedzę i jak duże doświadczenie, tylko to jak się udziela w życiu forum.
  • 0
Shut up and get moving.

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Może i racja - punkty reputacji są od określania doświadczenia, a "ranga" byłaby od ilości postów.
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 posts
Sopel mądrze prawi !!Na prezydenta chłopa ;) Ogólnie to fajny pomysł z tym.
  • 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

No i jeden dla prawdziwego wojownika, tak od 1000 postów.. I niestety nie mam pomysłu :D

Przyszły mi w drodze do domu do głowy dwie propozycje:
Nagi Wojownik
Skazany
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
A ja jestem za tym, by nadawać punkty Master. Dla każdego, kto wykonał 10 krok w jakimś ćwiczeniu wielkiej szóstki i umieścił film z tym dokonaniem na forum 1 gwiazdka. 6 gwiazdek czyli 10 krok w każdym ćwiczeniu to kategoria Super Master. Nie wiem jak Was ale mnie najbardziej kręcą dokonania realne a nie wirtualne. Gdy widzę na przykład filmy z postępami Emila czy Krzyśka, to naprawdę jestem po nich nakręcony. Poza tym fajnie było by wiedzieć na jakim poziomie jest ktoś, kto udziela porad na forum. Można by też korzystać z jego "patentów" które pozwoliły mu przejść na ten poziom.
  • 0

aquaknight

aquaknight

aqua

• Użytkownik
  • 366 posts
Z tymi rangami świetny pomysł. Dużo jest pomysłów, więc trzeba by się konkretnie zdecydować ;)
Co do tych dziesiątek zahira no to... też dobry pomysł. Przynajmniej by ktoś wiedział, że: " o kurna, ten kolo ma 3 gwiazdki! szacun" no ale to swoją drogą :D
Ja sam mam jakiś śmieszny napis pod nazwą... :P
  • 0

czerwonolicy

czerwonolicy

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 25 posts
Zróbcie mały sondaż na stronie to będzie wiadomo która opcja jest najbardziej popularna ale i tak o wszystkim zdecyduje osoba która prowadzi tą stronę:)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
No właśnie żaden z Adminów jeszcze nie wypowiedział się w tym temacie. Stef, Barkes, Revo co Wy na to?!
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts

Tu nie chodzi o to żeby robić ścisłą forumową hierarchię i wydłużać sobie e-penisy, tylko umilić sobie trochę udzielanie się na forum ;P
Nie chodzi o to, jaką kto ma wiedzę i jak duże doświadczenie, tylko to jak się udziela w życiu forum.

Sopel jestem za tym od liczby postów, bo to zmotywuje innych użytkowników do udzielania się na forum. Dokładnie nie wiem ile jest użytkowników. Myślę że jest ponad 200, a udziela się około 40 może więcej
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Dlatego było by fajnie przyznawać punkty zarówno za ilość postów, jak i reputację (umiejętności). Jedno nie przeczy drugiemu, wręcz przeciwnie. i wcale nie uważam, że jest to "tworzeniem hierarchii i wydłużaniem sobie e penisów". Mam wielki szacunek dla wszystkich którzy wrzucili na to forum swoje filmy, zdjęcia itp.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users