Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Operacja Odwilż

• Please log in to reply
159 replies to this topic

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec

Naprawdę, skończcie pieprzyć bo aż się przykro robi. Co jeden to lepszy jasnowidz albo wykładnia praw objawionych. Zajmijcie się własnymi problemami, zamiast bawić się w demagogów. Jasne, już biegnę zrezygnować ze studiów bo wielcy guru kalisteniki tego żądają.
Albo chociaż nauczcie się czytania ze zrozumieniem, bo nie mam ochoty powtarzać jednej rzeczy piętnaście razy.

Czuję się bezpodstawnie atakowany teraz... A szkoda bo moje posty miały na celu zmotywowanie Cię. Szkoda, że odebrałeś to negatywnie.

15.11.2012
51 trening

1.1. Pompki pochylone 25
1.2. Podciąganie nachwytem 3
1.3. Przysiady boczne 30/30
1.4. Plank 70s
2.1. Pompki pochylone 20
2.2. Podciąganie podchwytem 3
2.3. Przysiady boczne 30/30
2.4. Plank 55s
3.1. Sprint 6x50m

Ale efekt jakiś przyniosło nasze marudzenie. :D Tak trzymaj!!!

• 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Sopel, jak panienka. Nie jesteś jedynym studentem na świecie. Są ludzie którzy studiują, pracują i realizują swoje marzenia a nie płaczą jak panienki, bo studia bee ;]
jacy guru? ma się ktoś tutaj za guru jakiegoś? skąd takie denne wnioski kolego?
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Właśnie Ty się za takiego masz, widać to po tym co piszesz. Nie lubię demagogii, więc łaskawie wyjdź z mojego dziennika.
Ćwiczenia nie są mi do niczego potrzebne. Ćwiczę bo lubię, jak nie mam ochoty to nie będę się zmuszał, a to że masz z tym problem to już nie moja wina.
Co do realizacji marzeń... Nie mam takich i ich nie potrzebuję. Dobranoc.
  • 0
Shut up and get moving.

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Sopel spokojnie... Coś się nam tu niepotrzebnie spina zrobiła. Nie ma powodu do takich "przepychanek", wszyscy którzy się wypowiadali w Twoim temacie mieli dobre chęci. Chodziło tylko o to aby Cię zmotywować.

Oczywiście, że nie musisz trenować, nikt Cię do tego nie będzie zmuszać. Chodzi o to, że dołączyłeś do naszej społeczności, trenowałeś a nagle przestałeś. Jako "wspólnota" postanowiliśmy Cię zmotywować, zachęcić oraz przekonać do wznowienia treningów. Szkoda każdego kto przestaję z byle przyczyn... Ty ewidentnie szukałeś wymówki, a my przy użyciu różnego przekazu próbowaliśmy Ci to udowodnić. Tak czy siak, nie ma to już większego znaczenia... Najważniejsze, że wróciłeś.

Tak więc peace Panowie!
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Spokój. Już sobie powiedzieliście. Jak co to się kłóćcie na PW. Wszystko zostało powiedziane. Jak nie chcesz Sopel, to nie ćwicz.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Dzięki za cenną lekcję Sopel, coś mi uświadomiłeś.
Pozdrawiam ;]
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów

[Link]Takie tam ode mnie, brawo za ostatni trening :)
  • 0

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 posts
Witam Sopel. Chyba się po prostu wypaliłeś tym treningiem. Tak jak już kiedyś Ci pisałem.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Powtarzam po raz sześćset sześćdziesiąty szósty, że się nie wypaliłem. Zwyczajnie nie mam tyle czasu co w wakacje.

24.11.2012
52 trening

1.1. Pompki pochylone
1.2. Podciąganie nachwytem
1.3. Przysiady bułgarskie
1.4. Plank
1.5. Plank boczny
2.1. Pompki pochylone
2.2. Podciąganie podchwytem
2.3. Przysiady bułgarskie
2.4. Plank
2.5. Plank boczny
  • 0
Shut up and get moving.

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Ok, pora zrobić podsumowanie ostatnich dni, o którym ostatnio zapomniałem. Problem w tym, że też już tego za bardzo nie pamiętam.

18.11.2012
Długi spacer. 10700 kroków. Trochę podciągnięć i pompek.

19.11.2012
10500 kroków. Trochę podciągnięć.

20.11.2012
9200 kroków.

21.11.2012
3000 kroków.

22.11.2012
6400 kroków. Sporo łażenia po drzewach i najdziwniejszych małpiopodobnych akrobacji. W sumie ciekawy trening.

23.11.2012
10800 kroków. Krótka wycieczka do miasta na zakupy jak widać wystarcza, żeby nabić dzienne zapotrzebowanie na ruch.

24.11.2012
0 kroków. Cała sobota w łóżku. Trochę ćwiczeń (post powyżej)

25.11.2012
1500 kroków.

26.11.2012
3600 kroków.

27.11.2012
5200 kroków. Kilka sprintów pod górkę.

28.11.2012
53 trening

1.1. Pompki pochylone
1.2. Podciąganie nachwytem +2
1.3. Box pistols
1.4. Plank +15s
1.5. Plank boczny +10s
2.1. Pompki pochylone
2.2. Podciąganie podchwytem +2
2.3. Box pistols
2.4. Plank +15s
2.5. Plank boczny +10s
3.1. Sprint. Kolejne kilka rundek pod górkę.
Do tego sporo łażenia po drzewach i 11000 kroków.

29.11.2012
16700 kroków - niestety za cenę dwóch szejków z McDonalda.
  • 0
Shut up and get moving.

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
12.01.2013

1. Trzy cykle:
1.1 Pompki wąskie (diamentowe) 5/5/5
1.2 Podciąganie nachwytem 3/3/3
1.3 Pistolety z trzymaniem się futryny 5/5/5 na każdą nogę
1.4 Półpompki w staniu na rękach 5/5/5
1.5 Plank 60s/60s/60s
2. Dwa cykle:
2.1 Pompki wąskie 5/8
2.2 Podciąganie nachwytem 2/2

Czas: 40 minut

Genialne. Nie dość że mogę skrócić przerwy między seriami do minuty, to jeszcze mam w gratisie trening kondycyjny. Ogromne dzięki dla wiewiurqa za ten pomysł.
No i teraz mogę ćwiczyć na czczo bez obawy o palenie mięśni :D Polecam.
  • 0
Shut up and get moving.

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Pytam z ciekawości, ile razy w tygodni taki trening i jakim sposobem "pozbyłeś" się katabolizmu przy takim treningu (to też z ciekawości)?
Btw, leci rep za wznowienie działań :)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
To była pierwsza próba, postaram się robić 3x w tygodniu, ale możliwe że uda się tylko 2x, bo nadciąga sesja a drążka w Gliwicach nie mam (muszę tyrać do parku).
Co do katabolizmu, to wszelkie badania jakie spotkałem mówią o tym, że kortyzol zaczyna się wydzielać po około 45 minutach intensywnego wysiłku, mniej niż 45 minut to głównie produkcja testosteronu. Więc katabolizm na pewno o wiele mniejszy niż przy treningu 3 godzinnym :D

Swoją drogą, ćwiczę regularnie już 2 tygodnie, wcześniej robiłem Dobre Sprawowanie 2 z Super FAQ, czyli po 2 ćwiczenia z wielkiej szóstki dziennie, 6 treningów w tygodniu. Ale wkurzało mnie że muszę chodzić do parku 2x w tygodniu.
  • 0
Shut up and get moving.

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Też ograniczyłem drążek do jednego dnia w tygodniu, i widzę że instynktownie mi się też udawało unikać wydzielaniu kortyzolu bo nigdy dłużej niż 45 min nie ćwiczę siłowo. Thx za info i wytrwałości :)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Dzięki i nawzajem.
Operacja Odwilż wciąż trwa, zostało 8kg do spalenia :D
  • 0
Shut up and get moving.

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Widzę Sopel że dążysz do podobnych rozwiązań jeśli chodzi o czas treningu. Ja staram się zmieścić też w 45 minutach. Nie zawsze wychodzi bo trudno zrobić dwie sesje bodyweigh i wolne ciężary w takim czasie szczególnie kiedy jest wiele serii do zrobienia, ale trening w cyklach zdecydowanie to ułatwia. W kettlach udaje mi się zejść do przerw po 30 sekund ale to już w momencie kiedy dany ciężar robi się lekki.

Powodzenia w treningach.

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Też muszę wypróbować połówki, przynajmniej w pierwszych cyklach. Ale z jednominutowymi też nie jest źle :D
  • 0
Shut up and get moving.

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 posts
Widzę Sopel, że powróciłeś do "żywych" :D powodzenia i nie przestawaj:)
  • 0

BlackHeart

BlackHeart

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 119 posts
Łap repa za to, że jednak się nie poddałeś.
Plan treningowy o wiele lepszy niż te 3 godzinne. Coś by jeszcze można poprawić ale idziesz w dobrą stronę ;)
Keep fighting the good fight!
  • 0
Dum spiro, spero!

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Teraz żałuję że wcześniej nie poszedłem w tą stronę, możliwe że uniknąłbym 3-miesięcznej przerwy w treningu...
Szkoda że ciągle debatowaliśmy nad rozdzieleniem treningu, zamiast wpaść na pomysł obwodówki.
  • 0
Shut up and get moving.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users