Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Operacja Odwilż

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów
Sopel jak to możliwe że Twój trening trwa tak długo, co najmniej o 2 godziny za długo według mnie. Po tak długim treningu jesteś pewnie cholernie wyczerpany.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Nie jestem, czasem mam tylko problemy w momencie gdy kofeina ze mnie schodzi, po prostu przestaje mi się chcieć.
  • 0
Shut up and get moving.

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Specjalnie dla was, niedowiarki :P

13.08.2012
27 trening
83cm, 79kg

2.1. Pompki na kolanach 27/27 (14 min)
2.2. Stanie na rękach 65s/51s/65s/Pike Push-ups 10/10 (1h)
2.3. Podciąganie scyzorykowe 1/2/3/4/4//1/2/3/4/3//1/2/3/2 (35) (1h22min)
2.4. Pompki na kolanach i palcach 5/5 (1h37min)
2.5. Zwis na drążku 43s/36s/29s/15s (1h51min)
2.6. Mostek zgięty 17/17 (2h10min)
2.7. Półprzysiad 50/50 (2h35min)
2.8. Wznosy łydek (1 krok) 25/25/25/25 (2h50min)
2.9. Wznosy zgiętych nóg 30/30 (3h12min)
2.10. Zasysanie żołądka 60s/60s/60s (3h30min)

Czas: 3h30min
  • 0
Shut up and get moving.

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
imo tempo żółwia, ja bym wystygł i zasnął, coś chyba nie halo masz z przerwami pomiędzy seriami, no chyba że odnotowujesz dobry postęp to walcz tak dalej
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
15.08.2012
28 trening

2.1. Pompki na kolanach 28/28
2.2. Stanie na rękach 70s/70s/70s/Pike Push-ups z łóżka 5/5
2.3. Podciąganie scyzorykowe 1/2/3/4//1/2/3/4/2//1/2/3/1 (29)
2.4. Pompki na kolanach i palcach 5/5
2.5. Zwis na drążku 41s/23s/21s/18s
2.6. Mostek zgięty 18/18
2.7. Półprzysiad 50/50
2.8. Wznosy łydek (1 krok) 30/30/30/30
2.9. Wznosy zgiętych nóg tragiczne 30/tragiczne 30/tragiczne 10
2.10. Zasysanie żołądka 60s/60s/60s

Czas: 3h35min

No i super... Przyciąłem przerwy do absolutnego minimum, robiłem kolejne serie niewypoczęty, prawie spadłem na głowę przy staniu na rękach, podciągnąłem się o wiele mniej razy, o brzuszkach już nawet nie wspomnę, a i tak zajęło mi to więcej czasu.
  • 0
Shut up and get moving.

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

15.08.2012
28 trening

2.1. Pompki na kolanach 28/28
2.2. Stanie na rękach 70s/70s/70s/Pike Push-ups z łóżka 5/5
2.3. Podciąganie scyzorykowe 1/2/3/4//1/2/3/4/2//1/2/3/1 (29)
2.4. Pompki na kolanach i palcach 5/5
2.5. Zwis na drążku 41s/23s/21s/18s
2.6. Mostek zgięty 18/18
2.7. Półprzysiad 50/50
2.8. Wznosy łydek (1 krok) 30/30/30/30
2.9. Wznosy zgiętych nóg tragiczne 30/tragiczne 30/tragiczne 10
2.10. Zasysanie żołądka 60s/60s/60s

Czas: 3h35min

No i super... Przyciąłem przerwy do absolutnego minimum, robiłem kolejne serie niewypoczęty, prawie spadłem na głowę przy staniu na rękach, podciągnąłem się o wiele mniej razy, o brzuszkach już nawet nie wspomnę, a i tak zajęło mi to więcej czasu.

ego.
Według mnie taki trening na dłuższą metę wyrządzi więcej złego niż dobrego.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Nie ego - marudziliście, że za długo zajmuje, to macie odpowiedź, dlaczego.
  • 0
Shut up and get moving.

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
nie prościej było podzielić ten plan ? uprościć ? aniżeli robić to wszystko na raz i skracać przerwy ? Lepiej zrobić mniej i porządniej jak dla mnie ale mogę sie nie znać.
  • 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

nie prościej było podzielić ten plan ? uprościć ? aniżeli robić to wszystko na raz i skracać przerwy ? Lepiej zrobić mniej i porządniej jak dla mnie ale mogę sie nie znać.

Dokładnie tak, od samego początku Ci pisałem Sopel, żebyś rozdzielił ten trening na kilka dni , a nie wszystkie ćwiczenia w jednym dniu. Długo tak nie pociągniesz. Chociarz spróbuj.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Nie dam rady ćwiczyć codziennie, już pisałem. Ciągnę już 2 miesiące i problemów nie ma, przynajmniej dopóki nie każecie mi skracać przerw.
  • 0
Shut up and get moving.

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

Nie dam rady ćwiczyć codziennie, już pisałem. Ciągnę już 2 miesiące i problemów nie ma, przynajmniej dopóki nie każecie mi skracać przerw.

Ja Ci nie każe codziennie, rozdziel sobie ćwiczenia na 3 dni, lub na te dni w których możesz ćwiczyć, w jednym dniu inne ćwiczenia w drugim inne i w trzecim inne, i od nowego tygodnia znowu taki sam plan treningowy. Żeby nie wykonywać wszystkich ćwiczeń w jednym dniu. Ponad 3 godziny ćwiczeń to zdecydowanie za długo. Przeciążysz organizm.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Aha, czyli mam ćwiczyć każdą partię raz w tygodniu? W takim razie nawet za rok nie zrobię 10 podciągnięć.
  • 0
Shut up and get moving.

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
typowe ją muszę i nie ma bata. Na siłowni ludzie dokładają obciążania bo muszą a tu przeladowuja plan bo muszą.
ją już widzę problem w twoich wypowiedziach typu jezu chce sie zabić jezu najgorszy trening nie wykonałem planu poraz pierwszy. A robisz ćwiczenia słabe co będzie przy cięższych ?
Takim treningiem albo zrobisz sobie krzywdę albo sie zniechecisz zobaczymy co bedzie pierwsze.
Tak to ego . Ogólnie to dorosnij...
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Rada godna kolca. "Odpuść, żeby przypadkiem nie okazało się że miałeś rację"
  • 0
Shut up and get moving.

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
chciałem pomoc !ale jak nie to nie! ;) ja nie musze sie z nikim użerać ;) pa.
  • 0

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

Aha, czyli mam ćwiczyć każdą partię raz w tygodniu? W takim razie nawet za rok nie zrobię 10 podciągnięć.

Sopel czytaj posty ze zrozumieniem. :)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
No dobra, dwa razy w tygodniu, ale pisałem to już mnóstwo razy: nie jestem w stanie ćwiczyć codziennie. Koniec, kropka, nie przeskoczę tego.
No i teraz przynajmniej mięśnie mają czas na regenerację, gdybym ćwiczył codziennie nie byłoby tak wesoło, bo większość ćwiczeń zahacza o kilka partii mięśniowych.
  • 0
Shut up and get moving.

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

No dobra, dwa razy w tygodniu, ale pisałem to już mnóstwo razy: nie jestem w stanie ćwiczyć codziennie. Koniec, kropka, nie przeskoczę tego.
No i teraz przynajmniej mięśnie mają czas na regenerację, gdybym ćwiczył codziennie nie byłoby tak wesoło, bo większość ćwiczeń zahacza o kilka partii mięśniowych.

Nie czytasz ze zrozumieniem, rozdziel sobie ćwiczenia na dwa dni treningowe po połowie ! a nie wszystko w jednym dniu. Ja Tobie nie pisze o ćwiczeniach 6 dni w tygodniu. Tylko o tym żebyś rozdzielił te ćwiczenia które robisz w jednym dniu na chociaż dwa dni treningowe. Przy tak długim treningu jaki prowadzisz, to szybko się wypalisz.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Skoro teraz ćwiczę 3x w tygodniu, a ty mi każesz to podzielić na 2, to wychodzi 6 treningów. Gdzieś się pomyliłem?
  • 0
Shut up and get moving.

Orel

Orel

• Administrator - Boss

• 582 postów

Skoro teraz ćwiczę 3x w tygodniu, a ty mi każesz to podzielić na 2, to wychodzi 6 treningów. Gdzieś się pomyliłem?

Myślałem że 2 dni w tygodniu ćwiczysz, no widzisz to jeszcze lepiej. Rozdziel sobie te ćwiczenia, które wykonujesz 3 dni treningowe, w każdym dniu treningowym inne ćwiczenia. Widzę, że mnie nadal nie rozumiesz, nie wiem w które dni ćwiczysz ale dla przykładu, żebyś to zobaczył rozdziel sobie tak :

Przykład:

Poniedziałek - Podciąganie + Mostek
Środa - Popki w staniu na rękach + Wznosy Nóg
Piątek - Przysiady + Pompki

O to cały czas mi chodzi. Wtedy trening nie wyjdzie Ci ponad kosmiczne 3 godziny ! :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych