Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Warszawa - miejsca do trenowania

• Please log in to reply
84 replies to this topic

Boban

Boban

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 38 posts
52.229231,21.038165 - dowiedziałem się od kolegi, że tam coś jest. "Liny.. Drążki.. jest sporo miejsca, żeby się podciągać.."
http://tnij.org/wila...a-czerniakowska

plus, na Ursynowie przy kopie Cwila obadałem siłownię dla seniorów, kolejną wyhaczyłem na Polu Mokotowskim niedaleko Batorego. O ile na tej drugiej idzie jeszcze porobić dipy, to ta z Ursynowa to chyba jakiś kiepski żart, bo praktycznie nic na niej nie ma ;o Coraz uboższe zaczynają to robić...
  • 0
--------------------------------

"Jeśli nie chcesz mieć swego udziału w klęskach, nie będziesz go miał również w zwycięstwach."

„Jest w świecie jeden czynnik, z którym się nikt w swoich planach i w swoim działaniu nie liczy, a przez który wszystko się może rozbić, zawieźć, popsuć – to głupota ludzka”

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

B=21.1265527 L=52.2607113 - jest poprawiony

Ale chodzi o ten drugi namiar :)

kolejną wyhaczyłem na Polu Mokotowskim niedaleko Batorego.

Ta już jest na mapie :)
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Dodałem plac na WAT. Ktoś tam był i wie co tam jest? na mapie widać drążki, poręcze ale przydałby się dokładniejszy opis.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

Dodałem plac na WAT. Ktoś tam był i wie co tam jest? na mapie widać drążki, poręcze ale przydałby się dokładniejszy opis.

Byłem tam na sobotnim spotkaniu Real Strength. Sprzęt jest dość wysłużony ale jest go dużo :) Są jakby dwa placyki obok siebie. Na każdym są 3 pary poręczy do dipów, drążki na różnej wysokości (w sumie 10 na każdym placu), dosyć wysokie drabinki oraz różne ławeczki.

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Podczas niedzielnego spaceru znalazłem plac zabaw z możliwością podciągania w Parku Szypowskiego

Posted Image

Nawet ktoś tam ćwiczył w czasie, gdy tam byłem :)
  • 0

feli

feli

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 1 posts
A ja bardziej "ofertę" chciałbym zamieścić.
Za jakiś tydzień zaczynam regularne treningi, jeśli jest ktoś z okolic Białołęki (najlepiej Tarchomin/Nowodwory) i chce się umawiać by potrenować razem to piszcie ;) Z czasem jak się zrobi cieplej i dni będą dłuższe można jeździć na inne place (w innych dzielnicach Białołęki)
  • 0

Adamos

Adamos

Brak

• Użytkownik
  • 3 posts

A może coś na Gocławiu znacie?
Wydaje mi się, że drążki do podciągania widziałem w Parku Młocińskim. Tam jest jakąś ścieżka zdrowia.
Jak będę tam na rowerze to się rozejrzę i postaram się foty cyknąć.

Ja niczego na Gocławiu fajnego nie widziałem; przy jeziorku jest trochę sprzętu ale słabo to wygląda. Otwarta siłownia dla emerytów, tak bym to określił :D.

Jest parę drążków, chyba 3-4 o różnej wysokości przy kanałku wystawienniczym, obok działek pomiędzy trasą Łazienkowską a Waszyngtona, przechodzisz pod Trasą i ze 150 metrów po lewej stronie za działkami w kierunku Waszyngtona. Jednak nigdy nie widziałem tam nikogo ćwiczących.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

Jest parę drążków, chyba 3-4 o różnej wysokości przy kanałku wystawienniczym, obok działek pomiędzy trasą Łazienkowską a Waszyngtona, przechodzisz pod Trasą i ze 150 metrów po lewej stronie za działkami w kierunku Waszyngtona. Jednak nigdy nie widziałem tam nikogo ćwiczących.

Mógłbyś to zaznaczyć na google maps? Bo nie potrafię tego zlokalizować :(
  • 0

Adamos

Adamos

Brak

• Użytkownik
  • 3 posts

Mógłbyś to zaznaczyć na google maps? Bo nie potrafię tego zlokalizować :(

https://maps.google....&t=h&gl=pl&z=19
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Dodane do mapy.
  • 0

slysz

slysz

kazek

• Użytkownik
  • 446 posts
  • LokalizacjaDębno/Rzeszów/Warszawa

A może coś na Gocławiu znacie?
Wydaje mi się, że drążki do podciągania widziałem w Parku Młocińskim. Tam jest jakąś ścieżka zdrowia.
Jak będę tam na rowerze to się rozejrzę i postaram się foty cyknąć.

Ja niczego na Gocławiu fajnego nie widziałem; przy jeziorku jest trochę sprzętu ale słabo to wygląda. Otwarta siłownia dla emerytów, tak bym to określił :D.

Ooo niedaleko mnie, dzięki wielkie !!! Muszę odwiedzić to i Park Matki Mojej bo mieszkam pomiędzy, a pogoda coraz lepsza :D
  • 0

"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"

Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!

MEGA MOTYWACJA !!!

pisanka

pisanka

Brak

• Użytkownik
  • 7 posts

zgadzam się na WATcie jest sporo sprzętu, do tego można robić sobie sprinty wokół terenu, bo jest do tego miejsce ;) byłam tam wprawdzie w trakcie biegania, ale ćwiczyć również planuję zacząć ;)

• 0

Saper

Saper

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts

Witam wszystkich to mój pierwszy post więc wypada się przywitać :)

Jako, że zaczynam pzygodę z drążkami szukałem jakiegoś placu w pobliżu domu i szperając na google maps i w pamieci własnej trafiłem na to miejsce.

Jeszcze tam nie byłem i nie wiem dokładnie jaki sprzęt tam jest ale jutro mam zamiar się tam przebiec wtedy wkleje po powrocie troche fotek.

Warszawa Mokotów

52.196737, 21.015613

• 0

Konto usunięte

Konto usunięte

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 316 posts

Stolica Polski a taka bieda. Panowie trzeba się ogarnąć i pomęczyć tą naszą władzę o nowe placyki. Koszt to żaden w porównaniu z tym co wydają np na swoje premie.

• 0

BaRdOx

BaRdOx

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 24 posts
  • LokalizacjaWarszawa-Łomianki

Niestety taka jest smutna prawda Pani prezydent Warszawy ma nas w dupie a inni samorządowcy chcą ją obalić ze stołka rok przed wyborami ,więc na referendum jest potrzebna kasa a nie na placyki , lub jak też zrobiła Pani minister Mucha do finansowanie na koncert Madonny :angry:

• 0

Saper

Saper

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts

Byłem na placu który wcześniej opisałem i niestety trochę sie rozczarowałem. Niestety jest to bardziej plac zabaw dla dzieci troche wymagający więcej siły, jest kilka fajnych obręczy ale niema drążków:(

• 0

BaRdOx

BaRdOx

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 24 posts
  • LokalizacjaWarszawa-Łomianki

Saper ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę trenował na Plac lelewela jak ci pasuje to można się spotkać

• 0

BabyDuran

BabyDuran

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts
  • LokalizacjaWarszawa / Wola

Jeśli chodzi o drążki w Wawie zajrzyjcie na moją stronkę.

Pomysł na nią mi wpadł do głowy jak sobie naderwałem mięsień skośny brzucha.

Poszperałem w necie i znalazłem kilka fajnych miejscówek.

Niektóre informacje takie jak Las Matki Mojej zerżnąłem z mapki Kalisteniki :D

Teraz się mogę odwdzięczyć. Zasysajcie zdjęcia jeśli potrzebujecie.

https://www.facebook...razkiwWarszawie

• 1

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

Jeśli chodzi o drążki w Wawie zajrzyjcie na moją stronkę.

Pomysł na nią mi wpadł do głowy jak sobie naderwałem mięsień skośny brzucha.

Poszperałem w necie i znalazłem kilka fajnych miejscówek.

Niektóre informacje takie jak Las Matki Mojej zerżnąłem z mapki Kalisteniki :D

Teraz się mogę odwdzięczyć. Zasysajcie zdjęcia jeśli potrzebujecie.

https://www.facebook...razkiwWarszawie

Dzięki!

Czy drążek przy kanale wystawowym jest dobrze oznaczony? Na mapie kali jest w innym miejscu i opis też jakoś mi nie pasuje.

Plac Bociani Zakątek - to wygląda na prywatną posesję. Co tam jest?

• 0

BabyDuran

BabyDuran

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts
  • LokalizacjaWarszawa / Wola

Dzięki!

Czy drążek przy kanale wystawowym jest dobrze oznaczony? Na mapie kali jest w innym miejscu i opis też jakoś mi nie pasuje.

Plac Bociani Zakątek - to wygląda na prywatną posesję. Co tam jest?

Plac Bociani Zakątek nie jest zamykany na klucz :) Są tam drążki jeden bardzo wysoki dwa niższe, drabinki i poręcze. Plac zabaw dla dzieci i mini skate park.

To fajna miejscówka, ale daleka droga i dojazd jedynie busem 134. Jeśli chodzi o kanał wystawowy to musiałem pomylić rzekę z chodnikiem Minus mapki bez satelity. Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Wasze oznaczenie jest idealne. W miescu strzałki są 3 spojone drążki obok jest wysoki drążek i drabinki. Całość w zasięgu wzroku. Jeśli chodzi o drążek zamykany na klucz to tylko z jednym się spotkałem na ul. Ceramicznej. Nawet klamki tam nie ma :D Ale cóż począć. Wszystkie miesca jakie umieściłem na stronce są ogólnodostępne.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users