Stosował ktoś z kolegów i koleżanek plan ze strony : http://www.podciagan...0259.1486142410
Jakie opinie i rezultaty:)?
Nasze strony:
Stosował ktoś z kolegów i koleżanek plan ze strony : http://www.podciagan...0259.1486142410
Jakie opinie i rezultaty:)?
A ja mam inne pytanie, a w zasadzie rozszerzone:
Jakie efekty będą po połączeniu 3 treningów z tej strony.
Znajdują się tam wspomniane wyżej 50 podciągnięć, 100 pompek, oraz 300 brzuszków.
Co daje taki trening? Bardziej siłę, wytrzymałość, a może jest to wyrównany wzrost?
Efekty raczej będą i to nie ujemne, tylko nie potrafię przewidzieć jakie.
50 podciągnięć, 100 pompek i 300 brzuszków to głównie wytrzymałość, ale ktoś kto podciągnie się 50 razy z masą ciała na pewno będzie mógł się pochwalić sporym ciężarem na 1 powtórzenie w podciąganiu. 50 podciągnięć to nie kwestia paru tygodni, to ja podciągając się z obciążeniem 60 kg. (to także moja waga aktualnie
) nadal nie jestem w stanie wykonać 50 podciągnięć z masą ciała, mój maks pewnie jest w okolicach 35 podciągnięć, nie wiem bo dawno nie ćwiczyłem bez obciążenia. Nawet jeżeli podciągałbym się te 40 razy to zobacz że ćwiczę już 2 lata, a nadal nie jest to w okolicach 50 podciągnięć, a ważę mało i mam silne plecy, żeby normalnie ważący człowiek doszedł do 50 podciągnięć to myślę, że co najmniej z 3-4 lata ciężkich treningów pod taki cel jak nie więcej.
A odnośnie tych treningów z neta, serio sądzisz że dojdziesz do 50 podciągnięć z masą ciała bez używania obciążenia? Moim zdaniem to jest niemalże niemożliwe, bo w końcu dopadnie cię ostra stagnacja i będzie tak że w pół roku progresujesz może 1 powtórzenie. Najlepiej najpierw dojść do 20-25 podciągnięć z masą ciała i wtedy zaczynać ćwiczyć wytrzymałościowo, ale z ciężarem takie rozwiązanie na pewno da ci więcej jeżeli chodzi o ten cel 50 podciągnięć. ![]()
Sory że się rozpisałem. xd
Kiedyś stosowałem zarówno podciąganie jak i brzuszki, oczywiście efektów dużych nie widziałem, ale wtedy nie miałem większego pojęcia na temat treningu.
Podciąganie poprawnie technicznie w okolicach 50 powtórzeń jest bardzo trudne do osiągnięcia, co innego z kippingiem czy crossfitowe butterfly, ale to już bardziej chodzi o technikę niż wytrzymałość w zwykłym podciąganiu. Owszem można dojść do takiego wyniku, ale to nie kwestia kilku miesięcy, nawet rok może być za mało, ale myślę że 2 lata ukierunkowanego treningu pod ten cel, najprawdopodobniej już przy poziomie 15 powtórzeń złapie Cię pierwsza stagnacja, i zacznie się kombinowanie.
Ten trening zwyczajnie się nie sprawdzi, gdyż nie będziesz w stanie przejść do następnego poziomu.
Odnośnie pytania eGzu. Zdecydowanie lepszym wyjściem będzie określenie jasnego celu, zapoznanie się z naszą pigułką wiedzy, i wybranie na jej podstawie odpowiedniej drogi dojścia doc tego celu.
Pytam,ponieważ tworzę nowy plan i chciałbym zmienić coś w podciąganiu, dotychczas stosowałem w poniedziałek 4 serie, w środę drabina 1-6 a w piątek podciąganie australijskie.
Nie interesuje mnie 50 podciągnięć bo to odległą galaktyka, mam przyziemnie cele:D
dawno wpadłem na tą stronę z tematu i chciałem pozbierać opinie:)
Prędzej czy później takie cele tak czy inaczej staną się bardziej przyziemne. Trochę pracy i będzie okej. ![]()
Raz w tygodniu wytrzymałościówka w podciąganiu, 2-3 razy ciężkie treningi front levera i 50 podciągnięć jest lajtowo do osiągnięcia, ale ja nie widzę w tym sensu.
Lepiej mierzyć pod coś w stylu 20 podciągnięć z 20kg., wbrew pozorom lepsze to dla stawów. ![]()
Wydaje mi się, że nikt nie osiągnął 50 podciągnięć stosując program tam pokazany. 50 technicznych podciągnięć to elitarny wynik. Pozdro
Dokładnie, 50 podciągnięć osiąga się jako efekt uboczny dążąc tak jak mówiłem do celów typu 20 powtórzeń z 20kg. bądź stosując trening setów, czyli np. 5 MUSCLE UP - 10 BAR DIPS - 15 PULL UPS bez schodzenia z drążka. Nie warto katować dużej ilości powtórzeń bodyweight, mowa tu np. o powyżej 20 repsów w serii, lepiej dodać ciężaru i trzymać się maks. 20 powtórzeń i siłą rzeczy wytrzymałość z masą własnego ciała zwiększy się do tych 50 powtórzeń, a nawet więcej. ![]()
54 podciągnięcia - 1 muscle up - 50 bar dipów ![]()
Akcja zaczyna się w 2:05 - https://www.youtube....h?v=Q-BRD41axyQ
Dokładnie, 50 podciągnięć osiąga się jako efekt uboczny dążąc tak jak mówiłem do celów typu 20 powtórzeń z 20kg. bądź stosując trening setów, czyli np. 5 MUSCLE UP - 10 BAR DIPS - 15 PULL UPS bez schodzenia z drążka. Nie warto katować dużej ilości powtórzeń bodyweight, mowa tu np. o powyżej 20 repsów w serii, lepiej dodać ciężaru i trzymać się maks. 20 powtórzeń i siłą rzeczy wytrzymałość z masą własnego ciała zwiększy się do tych 50 powtórzeń, a nawet więcej.
54 podciągnięcia - 1 muscle up - 50 bar dipów
Akcja zaczyna się w 2:05 - https://www.youtube....h?v=Q-BRD41axyQ
Jeżeli chodzi o wytrzymałość na mnie ten gość robi wrażenie
0 members, 1 guests, 0 anonymous users