Od jakiegoś czasu jadę takim planem 3 razy w tygodniu:
5 serii podciągania szerokim (po kilka powtórzeń, jeszcze koślawo bo się uczę)
5 serii dipsów
4 serie chin ups
4 serie unoszenia nóg w leżeniu
3 serie przysiadów atg na podstawkach pod piętami
20 minut swobodnego biegu
Czy mogę jechać takim planem ? Czy się nie katuję? W miesiąc zrobiłem duży progres w pompkach na poręczach w serii ( z 3 na nawet 8 w pierwszej) i o kilka w podciąganiu nachwytem ( z 3 do 7 w pierwszej serii).
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Guest_Clyde_*
Napisano 01 sierpnia 2016 - 07:03
Guest_Clyde_*
Jest dobrze, tylko dodaj coś na
antagoniste miesni brzucha - dół grzbietu, bo nic nie masz i przez to mozesz miec dysproporcje sil co doprowadzi do wad postawy.
Zwieksz serie do 5 w przysiadach i jak porzadnie ogarniesz zwykle to dąż do pistoletów + na nogi mozesz drugie cwiczenie dodac przysiady bulgarskie.
Na poczatku bedziesz mial przez pare miesiecy bardzo szybki postep, tylko pamietaj o zmianie planu jak już nie bedziesz widzial postepu.
Najlepiej plan zmieniac co 6-8 tygodnii.
Trenuj!
antagoniste miesni brzucha - dół grzbietu, bo nic nie masz i przez to mozesz miec dysproporcje sil co doprowadzi do wad postawy.
Zwieksz serie do 5 w przysiadach i jak porzadnie ogarniesz zwykle to dąż do pistoletów + na nogi mozesz drugie cwiczenie dodac przysiady bulgarskie.
Na poczatku bedziesz mial przez pare miesiecy bardzo szybki postep, tylko pamietaj o zmianie planu jak już nie bedziesz widzial postepu.
Najlepiej plan zmieniac co 6-8 tygodnii.
Trenuj!
Guest_Clyde_*
Napisano 01 sierpnia 2016 - 14:15
Guest_Clyde_*
Dominik sky core training na yt i tam jest duzo progresywnych cwiczen na dol plecow.
Ab wheel to bardziej ćwiczenie na siłe, stabilizacje sylwetki, a tu chodzi o ćwiczenia dynamiczne.
Przyklad
Jesli masz cwiczenie na brzuch gdzie wykonujesz ruch biodrami, nogami to musisz miec tez takie cwiczenie na plecy gdzie tez wykonujesz ruch a nie trzymasz.
Supermeny na poczatek będą w porządku.
Ab wheel to bardziej ćwiczenie na siłe, stabilizacje sylwetki, a tu chodzi o ćwiczenia dynamiczne.
Przyklad
Jesli masz cwiczenie na brzuch gdzie wykonujesz ruch biodrami, nogami to musisz miec tez takie cwiczenie na plecy gdzie tez wykonujesz ruch a nie trzymasz.
Supermeny na poczatek będą w porządku.
Napisano 01 sierpnia 2016 - 18:28
Dzięki za wszystko. Wszystko fajnie dziś mi poszło nawet 11 powtórzeń nachwytem zrobiłem w pierwszej serii, ale wstyd mi że nie jestem w stanie robić supermanów... To wymyśliłem sobie że będę robił supermany w staniu ( odchylam się do tyłu i wracam do pionu) xd wiem że brzmi to jak zwierzenia inwalidy, ale jakoś muszę przywrócić sobie sprawność
Napisano 04 sierpnia 2016 - 23:08
To nie jest tak że jestem w 100 % zielony. Kiedyś chodziłem na siłownię ale niestety za dużo robiłem ćwiczeń izolowanych i źle na tym wyszedłem. Tylko nogi były dobrze trenowane i dlatego mam bańki które ciężko mi się dźwiga przy unoszeniach nóg, które jestem w stanie wykonać tylko w leżeniu. A wiadomo chciałoby się robić l-sity
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dipsy, pull up push up
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
skazany na trening + dipsy oraz problem z pomkami na rękachNapisany przez mk25909 , 01 mar 2014 |
|
|
|
Społeczność →
Przedstaw się →
Twoje umiejętności →
Moje pierwsze próby dipsówNapisany przez Daamian , 29 wrz 2013 |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry