Merfi, szkoda czasu na dyskusje z toba, bo ty chyba lubisz grac w takiego ping-ponga, i nie przeszkadza ci w tym wlasna niewiedza a wystarcza przekonanie o wlasnej nieomylnosci
Nie przyswajasz zadnych informacji ale nie przeszkadza ci to siac dezinformacji choc wczesniej przekonywales, ze to szkodliwe spolecznie.
Nie chce mi sie juz, ale jeszcze jeden raz sprobuje
Nie wiem czy byłeś kiedykolwiek na porodówce ale jak nie to się przejdź i zapytaj pielęgniarek jak duży odsetek dzieci nie potrafi ssać i trzeba je tego uczyć.
Jak duzy i jakie to ma znaczenie? I jak to sie ma w ogole do tego o czym rozmawiamy?
Nie to nie jest dziwne bo człowiek to w sensie biologicznym zwierze. Jednak nie jest to w sensie dosłownym takie samo zwierze jak małpa ponieważ jesteśmy zwierzętami ROZUMNYMI i o ile mi wiadomo jesteśmy jedynym przedstawicielem tego gatunku na ziemii. Porównywanie człowieka do lwa czy królika jest niedorzeczne i śmieszne w jakimkolwiek zakresie - nawet w oddychaniu. Jest gdzieś na forum świeży temat, w którym pojawiła się kwestia jak można odpowiednim oddechem zwiększyć swoją wydajność w trakcie ćwiczeń. Przecież to tylko zwykłe oddychanie - po choooj sobie utrodniać? Przecież Lew po prostu oddycha i nie zastanawia się nad tym. C'mon!
Chcesz powiedziec, ze malpa czy lew to zwierze BEZROZUMNE? Brawo, to jakas nowe podwaliny biologii? Czy tez moze sie naczytales Arystotelesa i jego teorii? (w co watpie). Wytlumacz dlaczego porownywanie czlowieka, lwa i krolika jest niedorzeczne - czy lew ma skrzela a krolik plucotchawki, ze tak sie roznia oddychaniem? Czy tez moze posiadasz jakies tajemne informacje, bo nawet na banalne rzuceniem okiem w Wikipedie cie nie stac zeby sprawdzic, ze piszesz bzury? 
https://pl.wikipedia.../wiki/Zwierzęta
Zwierzęta (Animalia) – królestwo obejmujące wielokomórkowe organizmy cudzożywne o komórkach eukariotycznych, bez ściany komórkowej, w większości zdolne do aktywnego poruszania się. Są najbardziej zróżnicowanym gatunkowo królestwem organizmów. Największą grupę zwierząt stanowią bezkręgowce, a wśród nich owady. Drugą, obok bezkręgowców, grupą zwierząt są kręgowce. Wśród nich tradycyjnie wyróżnia się ryby, płazy, gady, ptaki i ssaki, do których należy również człowiek.
Z tego co kojarzę średnia wieku "dzikusów" nie była zbyt imponująca no ale się nie kłócę bo nie wiem dokładnie 
To sie koniecznie dowiedz, bo tak sie sprzeczac bez wiedzy..... i sprawdz czy srednia jest krotka z powodu smierci z odwodnienia 
Ciekawe skąd to wiesz.
Wiem to z ksiazek do fizjologii zywienia, np niecocenionego profesora Szczygla, ksiazek do bromatologii, biochemii i wspanialego, liczacego 606 stron tomu pt "Jajczarstwo" 
Myślisz, że Lew czy Królik wpadł na to i też konsumuje jajka? Może powinniśmy im to powiedzieć? Jak natura nie lubi nadmiarów to po co jest zboże, zwierzęta, które jedzą inne zwierzęta, owoce, warzywa, ryż, ziemniaki etc? Rozumiem, ze wystarczy, żebyśmy jadli wszyscy jajka i już?
Dzikie zwierzeta jedza jajka kiedy tylko uda im sie takie znalezc, robia to rowniez ptaki i "wegetarianie" goryle. Pewnie instynkt im to powpowiada. A ze nie maja kurnikow, w ktorych mozna hodowac drob, to pewnie dlatego nie jedza ich codziennie 
A po co sa zboza, ryz i ziemniaki? A po co sa muchomory i wilcze jagody?
Co za logika 
Co do jajek to niech kazdy je na co ma ochote, po co zmuszac kogos do jedzenia jajek, to pachnie jakims faszyzmem