Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik dipsiarza!:D

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
506 odpowiedzi w tym temacie

belmondziak

belmondziak

Advanced Member

• Użytkownik
  • 131 postów

Pewnie już gdzieś padło to pytanie , ale jak długo ćwiczysz ?

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

Pracuj ciężko w ciszy, niech efekty robią hałas!

• Bywalec
  • 586 postów

W lutym minął pierwszy rok:) 

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

No to w zeszłym tyg. też wyszła kaszana bo 3 treningi no ale bywa i tak :/

Pn 
Podciąganie +20 kg 10x7
Progresja w one arm pullups (po 15 na rękę )
scalpula pullups (nie wiem ile ale trochę było)

Wt
Trochę HSPU

Śr
Wznosy nóg do drążka 5x10
Wycieraczki 5x20 lub 5x16 nie pamiętam
Kręcenie tyłkiem w l hangu 5x12
Wznosy kolan do klatki 4x12

czw.
wiosłowanie 60 kg 5x7
Martwy ciąg 5x7 110 kg

Pt nic

Sob nic

Niedz nic

Pn wczoraj
Progresja z OAP (po 10 na rękę)
Podciąganie z obciążeniem 20 kg 10x7 (na razie tylko chwyty młotkowe)

Wt -Dziś
Sporo serii HSPU po 7 dokładnych
7x20 pompek diamentowych 
7x20 pompek zwykłych

dziś, ponieważ robiłem krótkie przerwy to klatę czuć, tricepsy również, barki tak średnio :P

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Siemaneczko! ;)

Zapomniałem ostatnio zrobić podsumowania, ale dalej ćwiczyłem, nie pamiętam wszystkiego, więc nie będę wypisywał :)

Zrobię dziś takie pseudo podsumowanie bo w weekend mogę nie mieć czasu:/

Pn
Progresja do OAP (progress) podciągam się już tylko z jedną gumą o max naprężeniu 5 kg (po 1 powt. 10 serii na każdą rękę) i z 2 takimi gumami po 2 powt, 5-7 serii na rękę
Podciąganie+ 20 kg 10x7 (w zeszłym tygodniu jak robiłem bez progresji z OAP to siadło na spokojnie 10x8) (młotkowy i wąski młotkowy)
+ parę serii po 10 szerokiego nachwytu

Wt.
Tylko 10x7 powolnych HSPU, nie wiem, tutaj jakiś zastój mam, chociaż w sumie z treningu na trening zbilżam ręce coraz bardziej do siebie, zszedłem już delikanie poniżej poziomu barków, bo chciałbym przynajmniej robić parę diamentowych HSPU :D

Śr 
Tylko nogi 
3x20 przysiady zwykłe na rozgrzewkę
7x10 przysiady ze sztangą 50 kg

Czw.
Podciąganie bez obciążenia (tak dla urozmaicenia i zadbania też o wytrzymałość)
łącznie 14x12powt. (chwyty: Szeroki nachwyt, wąski podchwyt, nachwyt, podchwyt, wąski młotkowy, normalny młotkowy i scalpula pullups)
Szybko poszło, w sumie cieszę się, że przełożyłem trening z dodatkowym obciążeniem ponad trening bez obciążenia, bo notuję większy progress sylwetkowy i siłowy

Dziś pt- rest

Przed kąpaniem też mnie dziś naszło na fotę pleców, ale tym razem postanowiłem trochę je spiąć, no i jestem zadowolony z efektu, ponieważ jest bez żadnej pompy:) wiadomo jeszcze daleko do ideału ale jestem zadowolony:)

Załączone pliki

• 2

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Widzę, że notujesz niezły progres. Plecy wyglądają kozacko! Szacun ;p Więc mówisz że dzieki podciąganiu z obciążeniem o wiele lepiej Ci idzie?;p 

• 1

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Jest forma!!

• 1

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Notuję, bo chyba trochę za mało urozmaicałem treningi, i teraz jest od nowa strzał jak w pierwszych miesiącach treningu:)

Kano, dziękówa :D

• 1

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Hah, dogonie Cie jeszczę, nie ciesz się tak xd 

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Ja tam nie twierdzę, że jesteś w tyle xd

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Ja to instynktownie wyczuwam ;D 

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Dipsiarz gonięc Cię z tymi  podciągnięciami ;-) Ale jeszcze sporo mi brakuje ;-)

• 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Nie tylko ty go gonisz, haha, ja się nim motywuje :D

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Jak zrobię kiedyś drabiny 10x(1,2,3,4,5,6,7,8,9,10), co chyba nie jest możliwe, to może goniący będzie goniony przez obecnie gonionego ;-) Dobry z niego zawodnik z tym podciąganiem no i całą resztą :-)

• 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Nie no z tymi drabinami to przesadziłeś :D No dobry jest, ale zawsze jest ktoś lepszy także trenuj :D 

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Czemu przesadził? :P wcale nie przesadził :D popieram takie działania ;D trzeba mieć cele :D te drabiny są jak najbardziej wykonalne:) Delikatnie zaniechałem prowadzenia dziennika, bo jakoś o nim zapomniałem, ale przypomniało mi się :P cały czas trenuję :D Dziś bicie rekordu i to nie byle jakiego.. 

1000 PODCIĄGNIĘĆ!

Stwierdziłem, że te rekordowe 400 przydałoby się poprawić i stwierdziłem, że muszę zrobić coś nadludzkiego. 1000 podciągnięć. Oczywiście nie byle jak. Robię począwszy od serii po 10, zrobiłem już 300 podciągnięć i siły jeszcze pozwalają cisnąć tak dalej.. :D trzymajcie kciuki aby udało się seriami po 10 powt. dobić do 400- 500 :D Oczywiście technika poprawna, zwracam na to uwagę. Wieczorem dam znać czy się udało ;D to już 1/3 rekordu Guinessa by była :D Tylko dłonie strasznie obrywają :D

• 2

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów

Super wyzwanie :) Trzymam kciuki, żeby się powiodło :) 

Te 1000 podciągnięć robisz w jakim czasie? Od "świtu do zmierzchu"? czy w ciągu doby?

• 0

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość

Czemu przesadził? :P wcale nie przesadził :D popieram takie działania ;D trzeba mieć cele :D te drabiny są jak najbardziej wykonalne:) Delikatnie zaniechałem prowadzenia dziennika, bo jakoś o nim zapomniałem, ale przypomniało mi się :P cały czas trenuję :D Dziś bicie rekordu i to nie byle jakiego..

1000 PODCIĄGNIĘĆ!

Stwierdziłem, że te rekordowe 400 przydałoby się poprawić i stwierdziłem, że muszę zrobić coś nadludzkiego. 1000 podciągnięć. Oczywiście nie byle jak. Robię począwszy od serii po 10, zrobiłem już 300 podciągnięć i siły jeszcze pozwalają cisnąć tak dalej.. :D trzymajcie kciuki aby udało się seriami po 10 powt. dobić do 400- 500 :D Oczywiście technika poprawna, zwracam na to uwagę. Wieczorem dam znać czy się udało ;D to już 1/3 rekordu Guinessa by była :D Tylko dłonie strasznie obrywają :D

Pisz coś częściej w dzienniku o swoich sesjach treningowych bo jestes jednym z najlepszych z tego forum.

Fajnie sie czyta twoje wpisy. :D
  • 2

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Pozytywnie zakręcony chłopak i tak będę lepszy, on to wie ;D 

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

SIADŁO !!! 1010 podciągnięć! (zawsze robię parę więcej na wszelki wypadek) :D

510 chwyt młotkowy zwykły 
500 chwyt młotkowy wąski
(niestety za cienka rurka na drążku jest na nachwyt...)

JamesFranek, starałem się robić w miarę jak najszybciej, ale jednak jest to długi trening, zacząłem coś koło 12-13 a skończyłem (21.35) x.x więc coś koło 9 godzin. Za szybko wystartowałem bo zbyt krótkie przerwy robiłem i przez pierwsze 200-230 powt. jechałem na pompie. Czystych serii po 10 powt. udało się zrobić 44 czyli 440 powt. wynik chyba całkiem spoko, tym bardziej, że pierwsze 500 poszło szybciej sporo niż to drugie ;d jednak cieszę się ogólnie bo  zachowałem najniższy pułap 7 powt. (robiąc pierwszy rekord, kilka mieś temu, jak robiłem te 400 to najniższy pułap w ostatnich seriach wyniósł 3-4 powt.) W końcówce dobijałem do 10 powt. po przez zrobienie tych 7 + strząśnięcie rąk i dodatkowe 3 powt. Dobijałem, ponieważ zaznaczyłem sobie na kartce 100 serii (100x10=1000) i wykreślałem po każdej serii. Dłonie mi dosłownie odpadają mam odciski na zgięciach wszystkich palców i kości/ścięgna mi się odbiły na czerwono od wew. części dłoni ;d pewnie niedługo zejdzie ale jednak boli. Co do techniki. Starałem się jak najwięcej w hollow robić, ale niektóre serie były z podgiętymi nogami, łokcie prostowane zawsze do końca, kippingu nie było nawet w ostatnich seriach. Jestem bardzo zadowolony, pomimo bólu dłoni i palenia mięśni, czas fakt, że długi ale to już coś .. 1000 podciągnięć, kiedyś mogłem tylko o tym marzyć :) każdy ma jakiegoś świra :D to widać jest mój :D

Clyde, Nie przesadzajmy, jest wielu wielu lepszych na forum ode mnie, sylwetki ( z tych trudniejszych) opanowałem tylko 3- back lever, flaga, dragon flag, front dopierow straddlu a za plancha wcale się nie łapałem ;d jutro zapodam jakieś zdjęcia, bo tak na sucho to kaszanka trochę;D

Bejek, trzymam za słowo, że będziesz lepszy :D

• 3

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Tylko pogratulować, to co teraz, 1500? ;D Dotrzymam z chęcią xd Powodzonka! 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych