Pompki z nogami na podwyższeniu 12/12/12/12
Diamenty 12/10/9/9
Pompki szerokie z plecakiem 10/12/10/12
Pompki normalne 10/10/10/10
cały trening ok. 40 minut.
Nasze strony:
Pompki z nogami na podwyższeniu 12/12/12/12
Diamenty 12/10/9/9
Pompki szerokie z plecakiem 10/12/10/12
Pompki normalne 10/10/10/10
cały trening ok. 40 minut.
Zachowaj optymizm i próbuj dalej.
Strach jest najbardziej wyrafinowaną i destrukcyjną chorobą dotykających ludzi.
Pull
Dzisiejszy trening na drążku różnił się od pozostałych. Coraz większą uwagę skupiam na technikę wykonywania, ruchy są wolniejsze i głębsze. Co wpłynęło na ilość podciągnięć, jest ich zdecydowanie mniej.
Powoli schodzę w dół do samego wyprostu rąk.
- podciąganie nad chwytem szeroko 10/6/5/4
- podciąganie pod chwytem wąsko 6/5/4/4
suma podciągnięć 44,
legs
przysiady + worek bułgarski - 4x12
wykroki + worek bułgarski - 4x12
przysiady -20
przysiady wąskie - 20
pompki z nogami na podwyższeniu - 4x12
diamenty - 12/10/8/8
pompki szeroki z plecakiem - 4x12
pompki wojskowe - 9/7/7/7
Dzisiaj próbowałem wykonać pompki w staniu na rękach. Same dojście do takiej pozycji, jest wymagające(przełamanie strachu) co dopiero zrobienie pompki... ;D
Jednak udało się stanąć na rękach, w pionowej pozycji, wytrzymując tak 2x po ok. 10s.
Bardzo ciężko jest zachować równowagę, bolą strasznie nadgarstki choć wykonywałem ćwiczenie na łóżku, bezpieczniej.
Postanowiłem że będę codziennie próbował jak najdłużej utrzymywać się w pionowej pozycji. A potem spróbuje wykonywać pompki.
Chcę w najbliższej przyszłości, wdrążyć pompki w staniu w trening push.
pompki z nogami na podwyższeniu - 4x12
diamenty - 12/10/8/8
pompki szeroki z plecakiem - 4x12
pompki wojskowe - 9/7/7/7
Dzisiaj próbowałem wykonać pompki w staniu na rękach. Same dojście do takiej pozycji, jest wymagające(przełamanie strachu) co dopiero zrobienie pompki... ;D
Jednak udało się stanąć na rękach, w pionowej pozycji, wytrzymując tak 2x po ok. 10s.
Bardzo ciężko jest zachować równowagę, bolą strasznie nadgarstki choć wykonywałem ćwiczenie na łóżku, bezpieczniej.
Postanowiłem że będę codziennie próbował jak najdłużej utrzymywać się w pionowej pozycji. A potem spróbuje wykonywać pompki.
Chcę w najbliższej przyszłości, wdrążyć pompki w staniu w trening push.
10 sekund free stania na rękach? Jeśli tak to świetny wyczyn! Gratuluję! Jeśli łóżko miękkie to było trudniej moim zdaniem.
Być może nadgarstki bolą od balansowania na niestabilnym podłożu. Tak tylko zgaduję bo ja zawsze staję na twardym (z oparciem o ścianę) i nie bolą
Edited by remix666, 19 June 2015 - 23:32 PM.
Nie dodałem że opieram się nogami o ścianę. Nie jest tak pięknie ;D Ale dzięki.
Ha! Spoko
W każdym razie sugerowałbym stawać na podłodze w oparciu o ścianę, z czasem nadgarstki i nie tylko ci się wzmocnią, przede wszystkim wzmocnia się barki, ręce i będziesz utrzymywał stanie dłużej, nie lękaj się upadku
jak stoisz z oparciem to po prostu opadniesz na nogi z powrotem, pompki z podwyższenia są dobre żeby wzmocnić tę partię, ćwiczenia na nadgarstki też są ale ja nigdy nie stosowałem, powodzenia!
p.s. przed chwilą zrobiłem próbę free stania, ustałem może z pół sekundy i walnąłem o twardą podłogę, nic mi się nie stało, poleciałem na biodro przekręcając się instynktownie
Tak więc-nie ma co się bać, uważać trzeba ale korzystaj z inteligencji swojego ciała (lepiej robić pierwsze free na materacu hehe)
Edited by remix666, 20 June 2015 - 10:30 AM.
Wczorajsze podciąganie
podciąganie z szerokim rozstawem nad chwytem 10/7/6/6
podciąganie z wąskim rozstawem, pod chwytem 6/6/5/5
suma: 51 podciągnięć, faza negatywna, czyli opuszczamy się jak najwolniej do samego dołu, całkowite wyprostowanie rąk i do góry.
Dzisiejszy trening nóg zrobię wieczorem.
Legs
przysiady z workiem - 4x12
wykroki - 4x12 na nogę
Na dopełnienie seria 14/12/10 przysiadów z workiem
Stanie na rękach nadal na łóżku, próbowałem na podłodze ale za każdym razem się wywracałem, nie miałem nikogo w domu do asekuracji.
Więc jechałem na łóżku, udało się wytrzymać 2x20sekund, czuje że mógłbym wytrzymać więcej, ale ból w nadgarstkach jest zbyt duży by kontynuować.
Oby z czasem ból ustąpił.
Piękno i siła, a nie pompa i masa
Dokładnie. Zniszczyć można nadgarstki. Nie powinny tak boleć
Push
- pompki z nogami na podwyższeniu 4x12
- diamenty 12/11/9/10
- pompki na 3 punktach podparcia( fachowo nie wiem jak się nazywają ; ) 12/12/10/11
- pompki wojskowe 10/10
Po zrobieniu treningu próbowałem znów ustać na rękach tym razem na podłodze z pomocą przyszła mamusia, ale nie dała rady, jest za maleńka by mi pomóc ![]()
Tak więc przeniosłem się na łóżko, gdzie bo uzyskaniu pozycji pionowej, nie mogłem się podnieść, zabrakło sił, pompki były wyczerpujące.
Jutro kolejna próba, tym razem przed treningiem pull
P.S Tak jak robię to ćwiczenie, dłonie mam na miękkim, mało stabilnym materacu.
Edited by WESI, 22 June 2015 - 22:00 PM.
Jeśli są bolesne upadki, to może naucz się upadać ![]()
A tak serio, spróbuj obłożyć potencjalne miejsca upadku poduszkami, pierzyną, kocami itp. zostawiając miejsce na ręce, by były położone jednak na podłodze. Myślę, że 100x60cm wystarczy.
Jutro popróbuje
Bardzo tego chcę.
Wzmocnij ręce i górę, głębokie pompki oraz z podwyższenia wal to wkrótce ustoisz spokojnie. Nie stawaj na tym łożu bo maskara będzie z nadgarstkami
Ja zawsze stawałem na twardym i dosłownie nigdy mnie nadgarstki nie bolały, co najwyżej palce (czasami). Mistrzem nie jestem ale spoko ustoję przy ścianie 40-45 sekund lecz pół roku temu zaczynałem od 15 sekund mniej więcej. Regularność, przerwy na regenerację i będzie cacy. Good luck! No i może jeszcze jedno- rób stanie na świeżaka bo napisałeś, że po pompkach robiłeś i byłeś już zmęczony
Dzisiaj po pracy, musiałem odpocząć, miałem w planach poćwiczyć to co opisaliście wcześniej i próbować, ale nie dałem rady, wieczorem czekał mnie trening piłkarski.
Wróciłem i poleciałem na drążek.
- podciągnięcia z szerokim rozstawem rąk - 10/7/5/5
- podciągnięcia z wąskim rozstawem rąk - 7/5/5/5
Na pewno skorzystam z powyższych rad.
Trzymam dietę, dużo czasu zajmuje mi przygotowanie posiłków.
Edited by WESI, 23 June 2015 - 23:31 PM.
Zrobiłem tak jak pisałeś. Pierwsza pozycja z pike pushup obrót w przód, bez problemu, kilkanaście przewrotów i lecimy dalej z wysokości łóżka, również bez wahania, następnie z komody(dobry metr). Luz wszystko opanowane, godzina ćwiczenia wystarczyła. I co? ułożyłem ręce, oparłem głowę o podłogę, mocno się wybiłem, podniosłem się i stoję. Uśmiech na twarzy się pojawił i myśl jakie to przecież proste
Chodzi o strach, lęk, którego już nie było.
Najwięcej wytrzymałem minutę i piętnaście sekund. Jutro wykonam pompki.
A dzisiejszy trening.
Legs
przysiady 4x12 + worek bułgarski
wykroki 4x12 na nogę + worek
przysiady z workiem 12/15/15/15
W końcu zmierzyłem wagę sandbag'a, to 15 kilo.
Musze dosypać do jednego z worka, tak aby zwiększyć wagę do 18-19kilo.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users