Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik Treningowy - WESI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów
  • LokalizacjaPrawie Wrocław

Jestem nowy na forum i postanowiłem od razu założyć tego typu dziennik, zawsze zapisywałem treningi w notatniku, to będzie coś nowego.

Będę mógł analizował swoje postępy, dzielić się swoimi treningami, pokazywać je, będę każdą swoją aktywność fizyczna udostępniał jak i motywował się do dalszego ćwiczenia i jeszcze cięższego. Jestem ektoformikiem 69 kilo przy 173 cm wzrostu, z bardzo niewielką ilością fatu .Cel to budowanie czystej masy mięśniowej, ładnego wyrzeźbionego ciała. (atletyczna sylwetka, choć wzrost nie ten, ale cóż ;)

W dziale  "przedstaw się" opisałem swoją wcześniejszą aktywność fizyczna i obecną. Pompki robię od półtora miesiąca przeplatam je treningiem na barki, domowym.

work hard

• 0

Zachowaj optymizm i próbuj dalej.

Strach jest najbardziej wyrafinowaną i destrukcyjną chorobą dotykających ludzi.

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Jestem nowy na forum i postanowiłem od razu założyć tego typu dziennik, zawsze zapisywałem treningi w notatniku, to będzie coś nowego.

Będę mógł analizował swoje postępy, dzielić się swoimi treningami, pokazywać je, będę każdą swoją aktywność fizyczna udostępniał jak i motywował się do dalszego ćwiczenia i jeszcze cięższego. Jestem ektoformikiem 69 kilo przy 173 cm wzrostu, z bardzo niewielką ilością fatu .Cel to budowanie czystej masy mięśniowej, ładnego wyrzeźbionego ciała. (atletyczna sylwetka, choć wzrost nie ten, ale cóż ;)

W dziale  "przedstaw się" opisałem swoją wcześniejszą aktywność fizyczna i obecną. Pompki robię od półtora miesiąca przeplatam je treningiem na barki, domowym.

work hard

Nie ten wzrost? ja mam 170 hehe. Z doświadczenia powiem, że przy większej masie człowiek wydaje się wyższy:)

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Dzisiaj pompki 23 maja

diamenty/szeroko/normalnie

17 30 30

15 30 30

15 30 30

11 30 30

suma:298

Dzisiaj cały dzień po za domem, w ciągu dnia nie było konkretnego posiłku, jedynie przed treningiem. Jutro mecz, w pon. trening barków.

• 0

Yarpen

Yarpen

Advanced Member

• Użytkownik
  • 81 postów

Jeśli chcesz zbudować masę mięśniową , to wykonujesz za dużo powtórzeń , poczytaj trochę na forum na temat budowania mięśni . Pablo ostatnio wrzucił bardzo ciekawe i proste w zrozumieniu informacje na ten temat.

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Dzisiaj wykonałem trening barków, składa się z 5 ćwiczeń, każde ćwiczenie wykonujemy przez minutę, chwilka przerwy ok. 30s i następne ćwiczenie.

Wykonałem 4 obwody tego treningu. Podpatrzyłem trening od youtubera, Daniela Ortegi, sprawdzcie, wpisując "domowy trening barków Ortega"

Trening jest ciężki, bardzo intensywny, przy okazji świetnie wzmacniamy mięśnie brzucha.

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1 013 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny
Cześć : ) Ten trening na barki też jest bardziej wytrzymałościowy, niż na masę. Chociaż spoko ćwiczenia.
  • 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Witaj, właśnie wytrzymałość, ale za tym też idzie masa, ale to od strony kuchni. Nie mam wolnego dnia od ćwiczeń, trenuje na przemian. Pompki  lub trening barów, czy to nie za dużo? Dobrze się z tym czuję. O 18 trening piłkarski, po treningu następny trening, pompki.

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1 013 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny

Ja wiem, że masa idzie od kuchni, ale przy odpowiednim tereningu. Ok, nie narzucam się ; )

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Bez irytacji. A ja chcę żebyście się narzucali ;)

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 postów
  • LokalizacjaŚwiecie

No to napiszę to samo co wyżej :D 
Jeśli zależy Ci na masie polecam trening FBW lub Push/Pull/Leg , poczytaj troche na forum ; ) Pozdrawiam ,

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Już po treningu jedziemy z pompkami.

diamenty/normalnie/szeroko

15/30/30

15/30/30

15/30/30

12/15/30

suma: 298

Zmieniłem kolejność, normalne pompki zaraz po diamentach, szeroko na 3 pozycje. Dzisiaj ciężko, w końcu 2 treningi za mną, Jutro kolejny mecz, można zalicz jako trening biegowy, interwałowy. Czwartek chyba zrobię dzień wolny, piątek barki.

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Kolejny trening barków, za mną 5 obwodów. Dodatkowo rozciągnąłem mięśnie nóg. Jutro wolne, w sobotę pompki.

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Wróciłem późno do domu, po cały dniu na nogach. Zrobiłem nieplanowany trening, jakaś złość we mnie wstąpiła, musiałem ją wyładować.

Pompki

diamenty, szeroko, normalnie

15/30/30

15/30/30

14/30/ 28

Także jutro też zrobie trening, kolejne pompki.

Użytkownik WESI edytował ten post 29 maja 2015 - 23:09

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Trening za treningiem dzień po dniu, to za dużo, za mało czasu poświęcam na regenerację. Dzisiaj wolne, zacznę od poniedziałku. Nie wiem jak połączyć oba treningi, nie chce rezygnować z treningu na barki, bo jest świetnych, wpasuje się w trening piłkarski bo wzmacnia mięśnie brzucha.

Sam nie wiem czy ide dobra drogą.

Użytkownik WESI edytował ten post 30 maja 2015 - 18:00

• 0

MrHappy

MrHappy

Amator

• Użytkownik
  • 10 postów
  • LokalizacjaOpole

Nie wiem czy specjalnie ignorujesz komentarze powyżej ale polecają tobie ludzie trening FBW lub Push/Pull/Legs i uwierz te treningi są naprawdę świetne ponieważ wzmacniają całe ciało a nie jak ty tu tylko robisz z tego co widzę barki/pompki a piszesz ,że zależy tobie na dobrej "sylwetce" czyli całokształcie to powinieneś też tak trenować . I jeśli chodzi o masę to powtórzę tylko osoby z góry ale masa = mniejsza ilość powtórzeń ale cięższe wersje/ dodanie ciężaru do ćwiczeń+ kuchnia . Od siebie polecam przede wszystkim jeśłi chodzi o ćwiczenia które fajnie rozbudują na początek to : podciąganie( co to za sylwetka bez dobrych pleców ) ,pompki jakieś trudniejsze wersje tak żebyś wykonywał  mniejszą ilości powtórzeń ,dipy <3 ( świetnie budują tricepsy i klatke ) ,wyciskanie żołnierskie lub odpowiednie kroki do stania na rękach ( mega na barki i ogólnie dużo mięśni zaangażujesz ) no i oczywiście przysiady ( wiem iż trenujesz piłkę więc tam pewnie nogi robisz z ciężarem ,bo cóż to za sylwetka bez dobrze zbudowanych nóg ).  Sam jestem początkujący więc odsyłam raczej do pigułki wiedzy i innych artykułów gdyż są one naprawdę bardzo ciekawe i zrozumiałe a wiele z nich wynieść można :)

• 1

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Postanowiłem ułożyć plan Push Pull Leg, czyli podział ćwiczeń na ruchy pchające, przyciągające i ćwiczenia na nogi z wykorzystaniem worka bułgarskiego.

Push

- pompki zwykłe z nogami na podwyższeniu 4x12

- pompki - diamenty 4x12

Pull

-podciąganie nad chwytem szerko 4x12

-podciąganie podchwytem wąsko 4x12

Leg

-przysiady z workiem bułgarskim 4x12

-wykroki z workiem bułgarskim 4x12

Ćwiczenia wykonuje w zakresie, 4serie po 12 powtórzeń - ciężko będzie osiągnąć to przy podciąganiu(ale zobaczymy, zrobię tyle ile będę mógł)

Za to przy pompowaniu wiem że będzie to za mało, co mam zrobić?

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Zrobiłem pompki z podwyższonymi nogami 4x12 plus diamenty 4x12 z łatwością, za mała ilość powtórzeń, dlatego dorzuciłem pompki wojskowe i szerokie 4x12.

Nie wiem jak mam rozplanować ten push na mase.

Może więcej rodzai pompek 5-6?

• 0

Rucik

Rucik

Advanced Member

• Użytkownik
  • 103 postów

Ja bym się skupił raczej na technice i tempie wykonywania tego ćwiczenia. Naprawdę mało kto zrobi tyle serii pompek po 12 powtórzeń z łatwością robiąc je z pełnym zaangażowaniem. Ilość powtórzeń to tylko liczba, skup się żeby z każdej pompki wyciskać jak najwięcej... Mi kiedyś się wydawało, że potrafię zrobić 40 pod rząd. Schodziłem do samego dołu i wyglądało to nawet nieźle, ale po jakimś czasie doskonalenia techniki itd. robię znacznie mniej powtórzeń choć jestem silniejszy.

• 0

MrHappy

MrHappy

Amator

• Użytkownik
  • 10 postów
  • LokalizacjaOpole

Tak jak kolega wyżej powiedział możesz wydłużyć zakres ruchu lub też robić krótkie przytrzymania na samym dole i znów do góry ale inną opcją ( sam ją stosuję ) to wpakowanie ciężaru do plecaka mogą to być książki, worki z piaskiem butle z wodą cokolwiek i robić z dodatkowym obciążeniem te ćwiczenia ale przede wszystkim chodzi też o dobrze zachowaną technikę przy tym więc jeżeli nie jesteś jej pewny to nie dodawaj  za dużo ciężaru bo tylko tobie to zaszkodzi . 

• 0

WESI

WESI

Advanced Member

• Użytkownik
  • 137 postów

Myślę że tempo i technikę wykonuje prawidłowo, następnym razem zwrócę większą uwagę i skorzystam z plecaka, choć ten pewnie będzie zlatywał mi przy pompkach na podwyższeniu, czy zsunął na kark.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych